“LMT Autosporta Akadēmijas” pilots Mārtiņš Sesks kļūs par visu laiku jaunāko Eiropas junioru čempionāta dalībnieku

 

Foto: Zane Lielkāje

Anda Treija | 15.septembris 2016 15:09

Šajā nedēļas nogalē, 16 gadu vecumā, startējot Eiropas autorallija čempionāta posmā “Rally Liepāja”, “LMT Autosporta Akadēmijas” pilots Mārtiņš Sesks kļūs par visu laiku jaunāko rallija braucēju, kurš piedalījies Eiropas junioru čempionātā.

Dalībai Eiropas junioru čempionātā (Junioru ERC) var pieteikties sportisti, kas dzimuši pēc 1989. gada 1. janvāra. Tādēļ liepājnieks Mārtiņš Sesks nolēma nelaist garām iespēju startēt savās mājās, lai varētu samērot spēkus ar Eiropas labākajiem junioru vecuma rallija braucējiem. Interesanti, ka savu 17. dzimšanas dienu “LMT Autosporta Akadēmijas” sportists svinēs tieši rallija pēdējā dienā – 18. septembrī. Lieliskākā dāvana, protams, būtu finiša sasniegšana augstā vietā.

“Šis ir ļoti atbildīgs rallijs, tādēļ ir neliels satraukums par to, kā izvērsīsies šīs sacensības. Galvenais ir pašam “nepārdegt”. Vēlētos, lai rezultāts būtu konkurētspējīgs, taču nedrīkstu aizmirst arī par Latvijas rallija čempionāta ieskaiti, kur šajā rallijā varu izcīnīt čempiona titulu,” pirms atbildīgā starta stāsta Mārtiņš Sesks, kura stūrmanis “Rally Liepāja” sacensībās būs pieredzējušais Māris Kulšs. “Galvenais ir finišēt un parādīt stabilu sniegumu – lai gan mums, gan faniem ir prieks!”

Jāatzīmē, ka Baltijas valstis rallija pasaulē ir unikālas, jo ļauj šajā sarežģītajā un bīstamajā sporta veidā piedalīties jauniešiem, kuri vēl nav ieguvuši auto vadītāja apliecību. Piemēram, visu laiku jaunākais Latvijas rallija čempions un panākumiem bagātākais šā brīža rallists Ralfs Sirmacis, kurš 2016. gada Eiropas čempionāta kopvērtējumā ieņem trešo vietu, savu debiju rallijā piedzīvoja jau 15 gadu vecumā. Savukārt Mārtiņš Sesks savas pirmās rallija sacensības aizvadīja 2014. gadā, būdams 14 gadus vecs. Abi šie sportisti karjeru attīstījuši ar “LMT Autosporta Akadēmijas” palīdzību, pierādot Akadēmijas nozīmi Latvijas jauno autosporta talantu attīstīšanā.

Tikmēr visu laiku jaunākais Eiropas rallija čempionāta dalībnieks (viņš gan nestartēja Junioru ERC ieskaitē) ir igaunis Gustavs Krūda, kurš 2014. gadā uz Eiropas čempionāta posma “Rally Estonia” startu izgāja, būdams 16 gadus un 97 dienas vecs.

 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti