Kvalifikācijā ātrākais Lukjaņuks, sestdienas ātrumposmos pirmais startēs Svilis

 

Foto: Publicitātes attēls

RA Events | 17.septembris 2016 7:43

FIA Eiropas rallija čempionāta (ERČ) devītā posma Rally Liepāja kvalifikācijas posmā ātrāko laiku vakar uzrādīja Aleksejs Lukjaņuks (Mitsubishi Lancer Evo X), kurš par 0,751 sekundēm apsteidza šīs sezonas kopvērtējuma līderi Kajetanu Kajetanoviču (Ford Fiesta R5).

Trešais ātrākais bija Latvijas pārstāvis Ralfs Sirmacis (Škoda Fabia R5), kurš no kvalifikācijas ātrākā laika atpalika par 1,85 sekundēm.

Kvalifikācijas posma 15 ātrākie braucēji piedalījās starta pozīciju izvēlē. Kvalifikācijas līderi visi kā viens izvēlējās pēc iespējas zemāku starta pozīciju. Kā pirmais Rally Liepāja sestdienas ātrumposmos startēs Mārtiņš Svilis, Lukjaņuks sestdien sacensības sāks piecpadsmitais, Kajetanovičs startēs no četrpadsmitās pozīcijas, bet Sirmacis trasē dosies trīspadsmitais.

“Ar uzvaru kvalifikācijā esmu apmierināts un neiebilstu, ja rallijs beigtos jau tagad. Esam ieguvuši labāko iespējamo starta pozīciju, tomēr cīņa ar R5 klases mašīnām nebūs viegla. Latvija vienmēr bijusi ļoti viesmīlīga un, ja nebūtu jāstartē rallijā, tad Liepāja būtu lieliska vieta atpūtai!” pēc kvalifikācijas sacīja ātrākā laika īpašnieks Lukjaņuks.

No Latvijas autosportistiem lielisku sniegumu un starp desmit ātrākajiem demonstrēja Raimonds Kisiels (Škoda Fabia R5), kurš ierindojās devītajā vietā, savukārt Nikolajs Grjazins (Peugeot 208 R2) ERČ Junioru ieskaitē uzrādīja trešo labāko rezultātu.

“Nav slikti, tomēr varēju nobraukt labāk! Beidzamajos līkumos pieļāvu vairākas kļūdas, kur zaudēju daudz laika, bet nekļūdās tas, kurš neko nedara! Mūsu starta pozīcija ir diezgan laba. Protams, Lukjaņuks ar Mitsubishi Lancer Evo X ir ļoti ātrs, starp konkurentiem jāpiemin arī Kajetanovičs un norvēģis Larsens. Latvijā ir papildu spriedze, bet centīšos sasniegt maksimumu!” pirms starta skaidroja Sirmacis.

Atzīstamu sniegumu demonstrēja Igaunijas sportisti – Sīms Plangi (Mitsubishi Lancer Evo X) ierindojās piektajā vietā, bet Sports Racing Technologies komandas ekipāža Raula Jētsa vadībā palika pozīciju zemāk. Savukārt ERČ Junioru ieskaitē labāko rezultātu uzrādīja Miko-Ove Nīnemae (Peugeot 208 R2).

Rally Liepāja pirmais ātrumposms Kuldīgas pusē sestdien, 17. septembrī, sāksies plkst. 9.25. Dienas laikā autosportistiem būs jāveic septiņi ātrumposmi ar kopēju garumu 102 kilometri, no kuriem pēdējie divi tiks veikti Liepājā, jaunuzceltās koncertzāles Lielais Dzintars pakājē! Ātrumposmu SS6 / SS7 Great Amber starts paredzēts plkst. 18:40.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Geparda – 110 km/h ātrs un jau no 16 gadiem (+ FOTO) 5

Ar pārbūvēto Volkswagen Up Vācijā drīkst braukt A1 kategorijas vadītāju tiesību īpašnieki, kas pie tādām var tikt jau no 16 gadu vecuma. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 1

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 

Nepilni 18 000 eiro - jaunais Dacia Duster arī Latvijā 24

Piedāvājumā pilnais hibrīds HYBRID 140, jaunais benzīna dzinējs TCe 130 Mild Hybrid, pilnpiedziņas versijas, benzīna/LPG divdegvielu dzinējs ECO-G 100 un klientu iecienītās augstākā līmeņa Extreme un Journey aprīkojuma versijas, kas papildina viena otru. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti