Latvijas autosportam 2016. gads bijis veiksmīgs

 

Foto: Rihards Baumanis

LAF | 29.decembris 2016 14:33

Aizejošais gads Latvijas autosportam bijis veiksmīgs. Sasniegtas Eiropas autokrosa čempionāta un Eiropas rallija čempionāta medaļas, aizvadīti spoži starptautiskie pasākumi, sportisti Latvijas vārdu nesuši pasaulē godam.

Sportiski lielākie panākumi sasniegti Eiropas čempionātos. Eiropas autokrosa čempionātā Ervins Grencis kļuva par vicečempionu prestižajā SuperBuggy klasē, kurā vairāk nekā simts dalībnieku konkurencē valmierietis piekāpās vienīgi vācietim Berndtam Štūbem. Deviņus posmus garajā sezonā Ervins izcīnīja trīs uzvaras, bet viņa kopvērtējuma pozīcija ir visu laiku augstākais latvieša rezultāts Eiropas bagiju klasēs. Turklāt spoži Eiropas JuniorBuggy klasē startēja arī Ervina dēls Justs Grencis, kurš arī nodrošināja Eiropas vicečempiona titulu. Justam deviņos posmos divas uzvaras.

Eiropas rallija čempionātā par pārsteigumu starptautiskajai rallija sabiedrībai parūpējās Latvijas ekipāža Ralfs Sirmacis/Artūrs Šimins, kuri sasniedza čempionāta bronzas medaļu. Latvijas komandas Sports Racing Technologies duets no desmit posmiem aizvadīja sešus, trijos no tiem gūstot uzvaras. Sirmača/Šimina panākums ir augstākais Latvijas rallija sasniegums starptautiskajā arēnā. Ralfs Sirmacis “Latvijas Gada balvas sportā” pasākumā tika atzīts par labāko tehnisko sporta veidu sportistu.

Aizraujošas cīņas gan sev, gan daudzajiem līdzjutējiem sarūpēja arī pasaules rallijkrosa čempionāta dalībnieki Jānis Baumanis un Reinis Nitišs. Sezona abiem bija smaga un mācību pilna, taču abi vēlreiz pasaules motoru sporta sabiedrībai apliecināja savu talantu un prasmes. Baumanis savu pirmo pilno pasaules čempionāta sezonu noslēdza desmitajā vietā. Jāatzīmē arī Arta Baumaņa sasniegtā piektā vieta Eiropas rallijkrosa čempionātā Super 1600 klasē.

Gan Eiropas rallija čempionāts, gan pasaules un Eiropas rallijkrosa seriāls šogad bija vērojams klātienē arī Latvijā. RA Events rīkotājkompānija noorganizēja gan izcilu Eiropas rallija čempionāta posmu “Rally Liepāja”, gan perfektu pasaules rallijkrosa čempionāta posmu Rīgā, Biķernieku Kompleksajā sporta bāzē. Pasākumu novērtēja kā ārvalstu speciālisti, tā Latvijas sporta eksperti, par ko liecina saņemtā balva “Latvijas Gada balva sportā” nominācijā “Gada sporta notikums Latvijā”. Paredzams, ka Rīgas sacīkste tiks atzīmēta kā organizācijas paraugs arī Starptautiskās Automobiļu federācijas 2016. gada pārskatos.

Latvijas sportisti un rīkotāji šogad iemantojuši kolēģu un konkurentu cieņu arī zemāka līmeņa sacensībās un seriālos. Vairāki Latvijas organizatori aizvadījuši spožus NEZ Ziemeļeiropas posmus, arī sportisti starptautiski bijuši līmenī. Jāatzīmē Haralda Šlēgelmilha profesionalitāte Lamborghini Super Trofeo Eiropas sērijā, kurā latvietis sasniedza kopvērtējuma otro vietu. Daudzsološi sacensības aizvadījuši kartinga, drifta, autošosejas, autokrosa un rallijkrosa braucēji.

Arī Latvijas līmenī gads vērtējams kā veiksmīgs, jo ar spožām cīņām aizvadīti nacionālie čempionāti.

Latvijas Automobiļu federācija novēl saviem līdzjutējiem, sportistiem un organizatoriem veiksmīgu, jaudīgu 2017. gadu!

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti