LMT Autosporta Akadēmijas pilots Mārtiņš Sesks sezonu sāks “Rally Alūksne” ar jaunu stūrmani - Andri Mālnieku

 

Foto: Publicitātes attēls

LMT Autosporta Akadēmija | 4.janvāris 2017 14:50

LMT Autosporta Akadēmijas pilots Mārtiņš Sesks uzsācis sadarbību ar stūrmani Andri Mālnieku, un pirmās kopējās sacensības ekipāža aizvadīs jau nākamnedēļ, 13.-14.janvārī “Rally Alūksne".

Jauno rallija sezonu LMT Autosporta akadēmijas ekipāža iesāks Alūksnē, bet kopumā šogad plānots piedalīties gan Latvijas Rallija čempionāta posmos, gan cerams arī Eiropas čempionāta posmos. Meklējot jauno stūrmani, tika izvirzītas sekojošas prasības - labas angļu valodas zināšanas, iepriekšēja pieredze stūrmaņa krēslā un brīvais laiks sacensībām un treniņiem.

Šajā sezonā M. Seska stūrmaņa krēslā būs Andris Mālnieks, kas kā stūrmanis sācis savas gaitas tieši “LMT Autosporta Akadēmijā”, 2013. gadā izcīnot Latvijas Vicečempiona titulu R2 klasē kopā ar komandas pilotu Emīlu Blūmu. Gadu vēlāk Andris kļuva par Latvijas Čempionu LRČ2/N4 klasē kopā ar leģendāro Jāni Vorobjovu. Mālnieks ir arī Latvijas Vicečempions LRČ2/N4 2015.g. un Lietuvas Čempions N4 klasē 2015.g., bet 2016.g. izcīnīts Latvijas vicečempiona tituls LRČ1 klasē. A. Mālniekam ir arī Sporta Meistara tituls.

“LMT Autosporta Akadēmijas” pilots Mārtiņš Sesks: “Šā gada mērķis noteikti ir noturēt sasniegto līmeni un cīnīties par jaunām uzvarām. Mācīsimies un, pats galvenais, izbaudīsim rallijus. No jaunā stūrmaņa gaidu milzīgu atdevi, man ir lielas cerības, ka tā būs! Izvēles iespējas bija uz rokas pirkstiem saskaitāmas, gala lēmums tika pieņemts tikai neilgi pirms Ziemassvētkiem, ceru, ka izvēle būs bijusi pareizā, bet par to varēs spriest tikai pēc pāris rallijiem.”

Kā atzīst Mārtiņa Seska stūrmanis Andris Mālnieks: “Šobrīd esam kopā aizvadījuši testus Somijā, vērtēju, ka sadarbība veidojas laba, viens otru saprotam. Domāju, ka jaunības azarts, enerģija savienojumā ar manu stūrmaņa pieredzi nesīs mums panākumus. Esam izvirzījuši ambiciozus mērķus, kā arī esam gatavi daudz strādāt, lai tos sasniegtu, kā arī veiksmes faktors nav mazsvarīgs.”

Ņemot vērā laika prognozes, “Rally Alūksne” visticamāk norisināsies īstas ziemas apstākļos, jo paredzams, ka netrūks ne sniega, ne aukstuma. LMT Autosporta Akadēmijas ekipāža, pēc treniņiem sniegotajā Somijā, ir gatava jaunajai rallija sezonai, ziemas apstākļiem.

“Rally Alūksne” reizē būs Latvijas un Igaunijas rallija čempionātu pirmais posms, kā arī Latvijas un Lietuvas rallijsprinta čempionātu atklāšanas sacīkstes. Pirmās dienas vakarā dalībniekiem tumsas apstākļos jāveic pirmie trīs ātrumposmi. Sacīkšu otrajā dienā rallija dalībniekiem pievienosies arī rallijsprinta vērtējumā startējošās ekipāžas un cīņas turpināsies vēl septiņos ātrumposmos. Kopējā “dopos” veicamā rallija distance būs mazliet lielāka par 100 kilometriem.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Volvo izlaidis pēdējo eksemplāru ar dīzeļdzinēju 10

Zilās krāsas XC90, kas 2024. gada 27. martā noripoja no rūpnīcas konveijera Gēteborgā, kļuvis par pēdējo zviedru markas vieglo automašīnu, kurai iebūvēts dīzeļdzinējs. Lasīt vairāk

 

Nepilni 123 000 eiro – Mercedes prezentējis G-klases modernizēto modeli (+ FOTO) 4

G-klases 45 gadus ilgā vēsture turpinās. Cenas sākas no atzīmes 122 808 eiro, AMG modelis varētu maksāt nepilnus 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Mercedes-AMG GT tagad arī četrcilindru motora versijā (+ FOTO) 3

Divvietīgajai kupejai arī šādā versijā jaudas netrūks. Lasīt vairāk

 

Porsche Panamera sasniedz trešo paaudzi (+ FOTO)

Sportiskais modelis ir apritē jau 15 gadus, laiks jaunās paaudzes uznācienam. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti