"Rally Alūksne” ar pirmo numuru trasē dosies Rovanpera

 

Foto: Māris Stiprais

Rally Alūksne 2017 | 11.janvāris 2017 10:00

Piektdien, 13.janvārī, tiks dots starts “Rally Alūksne”, kas nu jau tradicionāli uzsāks Baltijas valstu jauno rallija sezonu. Sacensības būs gan Latvijas un Igaunijas rallija čempionātu, kā arī Latvijas un Lietuvas rallijsprinta čempionātu pirmais posms.

Ar pirmo numuru trasē dosies pašreizējo Latvijas čempionu Kalles Rovanperas/Risto Pietilainena ekipāža, kas startēs ar “TGS Worldwide” komandas “Škoda Fabia R5”. Otrais numurs sacensībās būs Nikolajam Grjazinam/Jaroslavam Fjodorovam, kuri arī startēs ar “Škoda Fabia R5”, pārstāvot “Sports Racing Technologies” komandu. Savukārt trešais numurs lietuviešiem Vitautam Švedam/Žilvinam Sakalauskam, kuru rīcībā “Mitsubishi Lancer Evo X”.

Savukārt sportisti, kuri startēs ar ceturto starta numuru, Jānis Berķis un Edgars Čeporjus, šonedēļ gaidāmajā Latvijas rallija čempionāta sezonas atklāšanas posmā Alūksnē piedzīvos debiju, sacensībās pirmo reizi piedaloties ar “Ford Fiesta R5” auto.

Piektais starta numurs “Rally Alūksne” igauņu braucējam Rano Bundsenam (Mitsubishi Lancer Evo VIII), bet sestais Guntim Lielkājim (Mitsubishi Lancer Evo IX). Jānis Vorobjovs (Mitsubishi Mirage) startēs ar septīto numuru, savukārt 2016. gada Eiropas rallija čempionāta trešās vietas ieguvējam Ralfam Sirmacim, kurš sacensībās piedalīsies kopā ar stūrmani Arti Štrausu, piešķirts 16. starta numurs.

Augstākais, 22.numurs LRC3 ieskaitē Alūksnē pieškirts pagājušā gada Latvijas čempionam šajā vērtējumā, Mārtiņam Seskam, kura stūrmanis būs Andris Mālnieks. Pirmo reizi uz starta Latvijas rallija trasēs Alūksnē redzēsim 2003. gada WRC čempiona Petera Solberga dēlu Oliveru, kurš 15 gadu vecumā tieši pie mums uzsāks savas gaitas šajā sporta veidā, startējot ar “Sports Racing Technologies” komandas “Peugeot 208 R2”.

Rallijā kopā startēs 89 ekipāžas. Latvijas rallija čempionāta ieskaitē pieteikta 31 ekipāža, bet Igaunijas rallija čempionātā par ieskaites punktiem sacentīsies 39 dalībnieki. Tikmēr Latvijas rallijsprinta čempionāta ieskaitei pieteikušās 29 ekipāžas, bet 23 brauks Lietuvas rallijsprinta čempionāta vērtējumā.

''Rally Alūksne” sāksies ar svinīgo atklāšanas ceremoniju piektdienas, 13. janvāra, vakarā, un uzreiz pēc tās rallija dalībnieki dosies trīs nakts ātrumposmos. Savukārt sestdien, 14. janvārī, sacensības turpināsies vēl septiņos ātrumposmos aizraujošajos Alūksnes apkārtnes ceļos.

Rally Alūksne 2017 programma

Piektdien,  13.janvārī

14:00-16:00 Rallija shakedown 
18:45 Rallija ceremonālais starts Alūksnē, Brūža ielā 8
19:33 Ātrumposms 1;3 “Eglīši”
20:11 Ātrumposms 2 “Lūkumietis”

Sestdien, 14.janvārī

9:00 Ātrumposms 4;7 “Māriņkalns”
9:18 Ātrumposms 5;8 “Ozolkalni”
9:46 Ātrumposms 6;9 “Korneti”
14:34 Ātrumposms 10 “Lūkumietis”
18:15 Rallija uzvarētāju apbalvošana Alūksnē, Brūža ielā 7

Ieejas biļetes uz abām rallija dienām iegādājamas bilesuparadize.lv 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti