Startē Latvijas rallija 60. sezona

 

Foto: Publicitātes attēls

LAF | 12.janvāris 2017 12:27

Ar ralliju “Alūksne 2017” nedēļas nogalē startē Latvijas autorallija čempionāts. Autosporta disciplīnai šogad jubilejas gads – 60. sezona.

Pirmajai sacīkstei Alūksnes pusē kopumā pieteiktas 89 ekipāžas, bet no tām Latvijas čempionāta ieskaitē tiks vērtētas vairāk nekā 30 vienības.

Gada pirmajai rallija sacīkstei pieteicies lielisks dalībnieku sastāvs. Kuplo sportistu pulku veido dažādas rallija “Alūksne 2017” ieskaites – bez Latvijas rallija čempionāta arī Igaunijas čempionāta ieskaite, kā arī Latvijas un Lietuvas rallijsprinta čempionātu posmi.

Latvijas rallija čempionātā un kausa izcīņā kopumā pieteikta 31 ekipāža. Pēc jaunajiem noteikumiem LRČ1 grupa ir kā visu klašu absolūtās ieskaite. Tas ievērojami palielina intrigu cīņā par Latvijas čempiona titulu, jo grupai kā pamatīgs papildspēks pievienojas arī LRČ2 braucēji. Tajā pašā laikā par Latvijas čempioni kļūs arī LRČ2 grupas iekšējo cīņu uzvarētāji. Šajā ieskaitē startē N4 klases pilnpiedziņas automašīnas. LRČ3 grupā pulcējas vienas ass piedziņas mašīnu dalībnieki, bet RK1 un RK2 grupu braucēji spēkosies par Latvijas rallija kausa kopvērtējuma pozīcijām.

Dalībnieku sastāvs čempiontitulu cīņām lielisks. Ierindā ir pērnais LRČ1 čempions Kalle Rovanpera, kuru arvien atklātāk kā nākotnes pasaules zvaigzni novērtē arī starptautiskie speciālisti. Sports Racing Technologies komanda viņam pretī liks vēl vienu jaunās paaudzes pilotu Nikolaju Grjazinu, kurš tāpat kā Rovanpera cīnīsies ar Škoda Fabia R5 auto. Būs interesanti vērot, ko viņiem pretī varēs likt nomināli ātrākā LRČ2 klases ekipāža Jānis Vorobjovs/Georgijs Troškins.

LRČ3 grupā pērnā gada Latvijas čempionam Mārtiņam Seskam, kurš startēs kopā ar stūrmani Andri Mālnieku, būs jāaizvada smaga cīņa ar spēcīgām igauņu ekipāžām.

Latvijas kausa izcīņas RK1 grupa pulcējusi desmit ekipāžu lielu sastāvu. Šī ieskaite šajā posmā kļuvusi aizraujoša, jo tajā pulcējas Latvijas rallijā allaž spēcīgas ekipāžas ar pilotiem Gati Vecvagaru, Gunti Lielkāji un Eiropas čempionāta bronzas medaļnieku Ralfu Sirmaci.

Kopumā Latvijas rallija čempionāta dalībniekiem rallijā “Alūksne 2017” būs jāaizvada desmit ātrumposmi – pirmie trīs notiks piektdienas vakarā. Sestdien izšķirošā rallija diena ar atlikušajiem septiņiem ātrumposmiem.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 12

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti