Noslēgusies “Rally Alūksne” pirmā diena; vadībā 16-gadīgais soms (+ video; foto) 1

 

Foto: Dace Janova

Rally Alūksne 2017 | 14.janvāris 2017 7:23

Ar trim nakts ātrumposmiem piektdienas, 13. janvāra vakarā aizvadīta “Rally Alūksne 2017” pirmā diena. Latvijas un Igaunijas rallija čempionātu posma absolūtās ieskaites līderi pirms sestdienas ātrumposmiem ir somi Kalle Rovanpera/Risto Pietilainens.

2016. gada Latvijas čempioni Rovanpera/Pietilainens, kuri šogad turpina startēt ar “Škoda Fabia R5” automašīnu, pārliecinoši uzvarēja visos trīs šodien notikušajos ātrumposmos. Rezultātā dienas izskaņā viņi ir 35 sekundes priekšā tuvākajiem sekotājiem Nikolajam Grjazinam/Jaroslavam Fjodorovam (“Škoda Fabia R5”), bet 53 sekundes zaudē un trešo vietu ieņem igauņi Ranno Bundsens/Roberts Loštšenikovs (“Mitsubishi Lancer Evo VIII”).

Pirmajā ātrumposmā (9.49 km) Rovanpera par 12 sekundēm uzveica Bundsenu, kamēr 16 sekundes zaudēja Grjazins. Otrajā ātrumposmā (14.79 km) Rovanpera bija 15 sekundes ātrāks par Grjazinu, kamēr trešo vietu ieņēma Ralfs Sirmacis/Artis Štrauss (“Mitsubishi Lancer Evo IX”), kuri atpalika 22 sekundes. Trešajā ātrumposmā (9.49 km) Grjazins Rovanperam zaudēja tikai četras sekundes, bet Bundsens bija trešais ātrākais, zaudējot 14 sekundes.

Ļoti ātrs šīs dienas laikā bija 2016. gada Latvijas čempions rallijā Mārtiņš Sesks, kurš apvienojies ekipāžā ar Vorobjova līdzšinējo stūrmani Andri Mālnieku. Pēc trim ātrumposmiem viņi ieņem augsto ceturto vietu kopējā ieskaitē un ir ātrākie no viena tilta piedziņas ekipāžām.

Piektajā vietā esošā Ronalda Baldiņa/Ingara Saknes (“Mitsubishi Lancer Evo”) un viņiem sekojošās Sirmača/Štrausa un Jāņa Vorobjova/Georgija Troškina ekipāžas līderim zaudē nepilnu pusotru minūti. Vorobjovs pirmajā ātrumposmā saslīdēja, zaudējot laiku, turklāt šajā rallijā viņš startē ar “Mitsubishi Lancer Evo X”, jo testos tehniskas problēmas piemeklēja sportista “Mitsubishi Mirage”.

Ļoti ātrs šīs dienas laikā bija 2016. gada Latvijas čempions rallijā Mārtiņš Sesks, kurš apvienojies ekipāžā ar Vorobjova līdzšinējo stūrmani Andri Mālnieku. Pēc trim ātrumposmiem viņi ieņem augsto ceturto vietu kopējā ieskaitē un ir ātrākie no viena tilta piedziņas ekipāžām.

Jānis Berķis/Edgars Čeporjus, debitējot sacīkstēs ar “Ford Fiesta R5” auto, šobrīd ierindojas astotajā pozīcijā.

Šodien trasē devās tikai rallija braucēji, bet sestdien, kad Alūksnes apkaimē notiks vēl septiņi ātrumposmi, viņiem pievienosies arī Latvijas un Lietuvas rallijsprinta čempionātu pirmā posma dalībnieki.

 
1 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
vells 14.janvāris 2017 7:41
5 0 Atbildēt

jā, tas somu puika ir riktīgs paholainens (velns - somu val.) labā nozīmē, protams:)

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 2

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

Sieviete veikusi pirmo pasaules apceļošanu ar elektromobili (+ FOTO) 14

Leksija Olforda kļuvusi par pirmo cilvēku pasaulē, kas ar elektromobili apbraukusi apkārt zemeslodei. Lasīt vairāk

 

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Vecrīgā plāno ieviest no maija 6

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Rīgā plāno ieviest no maija, šodien preses konferencē informēja Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Olafs Pulks (JV). Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti