Talantīgais Rovanpere pērn izcīnītā Latvijas čempiona titula aizstāvēšanu sāk ar pārliecinošu uzvaru Alūksnes rallijā

 

Foto: Ekrānšāviņš

Nozare.lv | 14.janvāris 2017 17:46

Talantīgais Somijas autosportists Kalle Rovanpere, kurš startē ar Latvijas licenci, pērn izcīnītā Latvijas čempiona titula aizstāvēšanu sācis ar pārliecinošu uzvaru Alūksnes rallijā.

Tikai 16 gadus vecais Rovanpere, šī gada pirmajā Latvijas čempionāta posmā, kas reizē bija arī Igaunijas čempionāta ievada posms, uzvarēja visos desmit aizvadītajos "dopos".

Startējot ar "Škoda Fabia R5" markas automašīnu soms, kurš pērn kļuva par visu laiku jaunāko Latvijas rallijačempionu, par minūti un 38,03 sekundēm apsteidza krievu Nikolaju Grjazinu ("Škoda Fabia R5"), kurš arī startē ar Latvijas licenci. Tikmēr trešais palika igaunis Ranno Bundsens ("Mitsubishi Lancer Evo VIII"), kurš uzvarētājam zaudēja trīs minūtes un 12,28 sekundes.

Šie trīs sportisti arī ieņēma pirmās vietas LRČ klasē.

Labākais no latviešu braucējiem šajās sacensībās bija Mārtiņš Sesks ar stūrmani Andri Mālnieku ("Peugeot 208 R2"), kuri no gada pjedestāla atpalika par nepilnām 40 sekundēm. Viņi bija ātrākie LRČ3 klasē, kurā šogad apvienotas vienas ass piedziņas automašīnas ar maksimālo motora darba tilpumu līdz 2000 kubikcentimetriem.

Tikmēr piekto vietu kopējā ieskaitē ieņēma pērn Eiropas čempionātā trešo vietu guvušais Ralfs Sirmacis ("Mitsubishi Lancer Evo IX"), kurš šajā rallijā startēja kopā ar stūrmani Arti Štrausu. No ceturtās vietas viņi atpalika par nepilnām četrām sekundēm.

LRČ2 klases ieskaitē labākais bija pilots Dmitrijs Feofanovs ("Mitsubishi Lancer Evo IX"). Šo grupu veido starptautiski sen zināmā N4 klase.

Savukārt viens no vadošajiem Latvijas rallistiem Jānis Vorobjovs izstājās septītajā ātrumposmā.

Sestdien sacensībās iesaistījās arī Latvijas un Lietuvas rallijsprinta čempionātu pirmā posma dalībnieki, kuru vidū bija arī slavenā autosportista Petera Sūlberga 15 gadus vecais dēls Ulivers, kurš rallijā debitē startējot ar Latvijā izdotu licenci.

Šosezon Latvijas čempionātā rallijā tiks aizvadīti seši posmi, no kuriem otrais februārī risināsies Gulbenes apkārtnē, kur tiks aizvadīts tradicionālais rallijs "Sarma". Pēc tam maijā sekos rallijs "Talsi", jūlijā risināsies rallijs "Latvija", kam sekos posms augustā "Viru" rallijā, Igaunijā, bet čempionāts noslēgsies oktobrī ar ralliju "Liepāja", kas reizē būs arī Eiropas čempionāta noslēdzošais posms.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Volvo izlaidis pēdējo eksemplāru ar dīzeļdzinēju 19

Zilās krāsas XC90, kas 2024. gada 27. martā noripoja no rūpnīcas konveijera Gēteborgā, kļuvis par pēdējo zviedru markas vieglo automašīnu, kurai iebūvēts dīzeļdzinējs. Lasīt vairāk

 

Nepilni 123 000 eiro – Mercedes prezentējis G-klases modernizēto modeli (+ FOTO) 4

G-klases 45 gadus ilgā vēsture turpinās. Cenas sākas no atzīmes 122 808 eiro, AMG modelis varētu maksāt nepilnus 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Mercedes-AMG GT tagad arī četrcilindru motora versijā (+ FOTO) 3

Divvietīgajai kupejai arī šādā versijā jaudas netrūks. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti