“Rally Alūksne Ziemas kausu” izcīna Kalle Rovanpera, Mārtiņam Seskam EUR 1000 balva

 

Foto: Dace Janova

Rally Alūksne 2017 | 15.janvāris 2017 7:50

Esot ātrākie visos ātrumposmos, par šīs nedēļas nogalē notikušā “Rally Alūksne 2017” uzvarētāju kļuvusi somu sportistu Kalles Rovanperas/Risto Pietilaina ekipāža, kas finišā ievērojami apsteidza savus konkurentus.

Jaunais somu autosporta talants saņēma arī ceļojošo “Rally Alūksne Ziemas kausu”, kas no šī gada tiks piešķirts rallija absolūtajā vērtējumā uzvarējušajai ekipāžai.

“Rally Alūksne” šogad uz starta pulcēja ievērojamu dalībnieku skaitu, kas sacentās Latvijas un Igaunijas rallija čempionāta vērtējumā, kā arī Latvijas un Lietuvas čempionātu atklāšanas posmā.

2016. gada Latvijas LRC1 grupas čempiona Rovanperas ekipāža, kas startēja ar “Škoda Fabia R5”, dienu sāka ar vairāk nekā pusminūtes pārsvaru pār Nikolaju Grjazinu/Jaroslavu Fjodorovu (“Škoda Fabia R5”), bet līdz finišam šo pārsvaru palielināja līdz vienai minūtei un 38 sekundēm.

Trešo vietu sacensību absolūtajā ieskaitē guva igauņu Ranno Bundsena/Roberta Loštšenikova (“Mitsubishi Lancer Evo VIII”) ekipāža, kas vienā no pēdējiem ātrumposmiem pēc lēciena tramplīna sabojāja mašīnu, bet tomēr sasniedza finišu, bet Rovanperas ekipāžai zaudējot vairāk par trīs minūtēm.

Gandrīz neticamu sniegumu abas dienas rādīja 2016. gada Latvijas čempions LRC3 klasē Mārtiņš Sesks, kurš aizvadīja pirmās kopīgās sacīkstes ar Andri Mālnieku. Viņi startēja ar priekšpiedziņas “Peugeot 208 R2”, tomēr spēja veiksmīgi konkurēt pat ar ātrākajām pilnpiedziņas ekipāžām, daudzas no tām pārspējot. Finišā kopējā ieskaitē Seska ekipāžai augstā ceturtā vieta, tāpat šai ekipāžai uzvara LRC3 ieskaitē.

Mārtiņa Seska ekipāža saņēma arī 1000 EUR balvu kā ātrākā 2 WD ekipāža rallija noslēdzošajā ātrumposmā “Lūkumietis”.

Savukārt LRC2 ieskaitē “Rally Alūksne” ātrākie bija Dmitrijs Feofanovs ar stūrmani Normundu Kokinu.

Piektajā vietā ralliju pabeidza Ralfs Sirmacis/Artis Štrauss (“Mitsubishi Lancer Evo IX”). Cīnoties ar dažādām tehniskām problēmām rallija otrajā dienā, uzvarētājiem Sirmača ekipāža zaudēja gandrīz četras minūtes.

Savas pirmās rallija sacensības “Rally Alūksne” veiksmīgi aizvadīja pasaules rallija un rallijkrosa čempiona Petera Solberga dēls, 15gadīgais Olivers Solbergs, kļūstot par “Rally Alūksne” ātrāko pilotu junioru vērtējumā.

No vadošajiem pilotiem izstāšanos piedzīvoja Jānis Vorobjovs (“Mitsubishi Lancer Evo X”) un Jānis Berķis (“Ford Fiesta R5”), kurus pievīla tehnika. Tāpat izstājās Daņila Belokoņs (“Mitsubishi Lancer”), kurš šogad pārgājis uz pilnpiedziņas kategoriju.

“Rally Alūksne” ietvaros norisinājās arī Igaunijas rallija čempionāta pirmais posms, kurā uzvara Nikolajam Grjazinam/Jaroslavam Fjodorovam, otrajā vietā kopvērtējumā te Ranno Bundsens/Roberts Loštšenikovs un trešie Mārtiņš Sesks/Andris Mālnieks.

Latvijas rallijsprinta ieskaitē absolūtajā vērtējumā uzvarēja Ronalda Baldiņa/Ingara Saknes (“Mitsubishi Lancer Evo”) ekipāža, kas par astoņām sekundēm septiņos ātrumposmos pārspēja Mareku Švarcu-Švampānu/Armandu Lūkinu (“Subaru Impreza”), bet trešo vietu izcīnīja Dmitrijs Feofanovs/Normunds Kokins (“Mitsubishi Lancer Evo IX”).

Arī Lietuvas rallijsprinta čempionāta pirmā posmā trīs ātrākās ekipāžas absolūtajā vērtējumā “Rally Alūksne” pārstāvēja Latviju –pirmie Mareks Švarcs-Švampāns ar Armandu Lūkinu, otrie Dans Leščs un Raitis Ripelis, trešie Ingus Eislers/Mārtiņš Tūters.

„Rally Alūksne 2017” organizatori pateicas gan dalībniekiem, gan skatītājiem, kas bija devušies uz Alūksni, lai kopā atklātu Baltijas valstu ralliju jauno sezonu ar skaistu ziemas ralliju un emocijām bagātām sacensībām.

Īpašs paldies veltāms Alūksnes novada pašvaldībai, kā arī visiem sacensību atbalstītājiem.

Foto: Dace Janova

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 12

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti