Rallijs Latvija notiks jūlijā, apvienos piecas autosporta disciplīnas

 

Foto: Raimonds Volonts

RA Events | 30.jūnijs 2017 15:51

2017. gada Latvijas rallija čempionāta posms Rallijs Latvija šogad mainījis norises laiku un no rudens pārcēlies uz vasaras siltāko mēnesi – rallijs notiks 22. un 23. jūlijā.

Rallijs Latvija saglabājis arī rudenim atbilstoši krāsainu disciplīnu un sacensību skaits – rallijs iekļauts ne vien nacionālas, bet arī starptautiskas nozīmes kalendāros. Autosportistiem būs iespēja cīnīties par uzvaru kopumā septiņu dažādu čempionātu un kausu ieskaites klasēs.

Rallijs Latvija notiks mazāk kā pēc mēneša, 22. un 23. jūlijā, un arī šogad vienuviet pulcinās ne vien mūsdienu rallija automašīnas, bet arī vēsturiskos automobiļus. Dalībniekiem, kuri startēs ar modernāko sporta tehniku, šoreiz būs iespēja izcīnīt punktus gan Latvijas rallija čempionātā, gan arī FIA Baltijas rallija trofejas ieskaitē.

Atbilstoši sportiskajai hierarhijai, pakāpienu zemāk ierindojams Latvijas rallijsprinta čempionāta posms, kura dalībniekiem paredzēta līdz 60 km gara sportiskā distance. Ātrumposmu norise plānota sestdien, 22. jūlijā.

Autosportistiem, kuri vēl tikai uzsāk savu rallija karjeru savas prasmes arī šogad būs iespējams pārbaudīt trīs savam sagatavotības līmenim atbilstošās sacensībās – rallija supersprintā (22.jūlijs) un minirallijā (23.jūlijs).

Par īpaši krāšņu Rallijs Latvija sastāvdaļu šogad izvērtīsies vēsturisko automašīnu starts Historic Rally Latvija.

Sacensības, kas norisināsies kopumā trīs dienas – no 21. līdz 23. jūlijam, tiks sarīkotas divās daļās – atsevišķi nodalot regularitātes un sporta ieskaitē startējošos dalībniekus. Historic Rally Latvija regularitātes ekipāžām paredzētas trīs ieskaites klases - Regularity Expert, Regularity Historic un LAF rallija veterāni. Tikmēr Historic Rally Latvija sporta režīma ekipāžām paredzētas kopumā trīs ieskaites – absolūtais vērtējums, Historic 2WD, Historic Lada Classic.

“Prieks, ka mainoties rallija norises laikam, izdevies saglabāt ātrumposmu ģeogrāfiju Jūrmalā, Tukumā un Biķernieku trasē. Esmu pārliecināts, ka visu disciplīnu dalībniekiem un skatītājiem tas sniegs jaunu un vērtīgu pieredzi – pēc ilgāka laika perioda šis būs pirmais Latvijā notiekošais vasaras rallijs! Tāpat vēlos arī atgādināt dalībniekiem, ka jau jūlijā sākumā ir pieteikumu pieņemšanas beigu termiņš – atbilstoši FIA prasībām rallija ekipāžām tas noteikts 7. jūlijā, bet rallijsprinta, minirallija un vēsturiskā rallija ekipāžām – 10. jūlijā!” tā Rallijs Latvija rīkotājs Jānis Krastiņš.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Geparda – 110 km/h ātrs un jau no 16 gadiem (+ FOTO) 5

Ar pārbūvēto Volkswagen Up Vācijā drīkst braukt A1 kategorijas vadītāju tiesību īpašnieki, kas pie tādām var tikt jau no 16 gadu vecuma. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 1

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 

Nepilni 18 000 eiro - jaunais Dacia Duster arī Latvijā 24

Piedāvājumā pilnais hibrīds HYBRID 140, jaunais benzīna dzinējs TCe 130 Mild Hybrid, pilnpiedziņas versijas, benzīna/LPG divdegvielu dzinējs ECO-G 100 un klientu iecienītās augstākā līmeņa Extreme un Journey aprīkojuma versijas, kas papildina viena otru. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti