Rallijs "Latvija" - talantīgais Rovanpere atkal pārāks par visiem

 

Foto: Ekrānšāviņš no Twitter.com

Nozare.lv | 23.jūlijs 2017 19:29

Talantīgais Somijas autosportists Kalle Rovanpere svētdien pārliecinoši nosargāja triumfu rallijā "Latvija", kas bija Latvijas čempionāta ceturtais posms.

Rovanpere un stūrmanis Risto Pietileinens, kuri startē ar "Škoda Fabia R5" spēkratu, jau pirmajā dienā sestdien uzvarēja sešos no septiņiem ātrumposmiem, tuvāko sekotāju Jāni Vorobjovu un stūrmani Ivo Pūķi ("Mitsubishi Space Star Mirage") apsteidzot par 44,8 sekundēm.

Savukārt svētdien viņi Jūrmalā un Rīgā bija labākie visos piecos ātrumposmos, summā Vorobjova un Pūķa ekipāžu apsteidzot par minūti un 34,2 sekundēm.

Vorbojova ekipāža uzvarēja vienīgi trešajā "dopā", taču Rovanpere viņam tajā zaudēja nieka pussekundi.

Zīmīgi, ka 16 gadus vecais Rovanpere, kurš startē ar Latvijas licenci, ziemā bija ātrākais visos ātrumposmos rallijos"Alūksne" un "Sarma", bet maijā rallijā "Talsi" pārtrūka viņa uzvaru sērija, jo tur sīvā cīņā viņu apsteidza ar Latvijas licenci startējošais krievu autosportists Nikolajs Grjazins ("Škoda Fabia R5"). Soms ir pērnā gada Latvijas čempions.

Tikmēr trešie rallijā "Latvija" bija Jānis Berķis ar Edgaru Čeporju ("Ford Fiesta"), kuri Rovanperem zaudē jau vairāk nekā divas minūtes.

Savukārt LRČ2 klasē, kurā startē starptautiski sen zināmās N4 klases automašīnas, uzvarēja pasaules rallijkrosa čempionāta pilots Reinis Nitišs ar ar stūrmani Māri Neikšānu, vadot "Mitsubishi Lancer Evo IX" spēkratu.

Kopējā ieskaitē Nitišs bija piektais, Rovanperem zaudējot gandrīz četras minūtes.

Savukārt starp vienas ass piedziņas mašīnām LRČ3 klasē labākais bija Mārtiņš Sesks ar stūrmani Andri Mālnieku ("Peugeot 208 R2"), par nepilnu pusminūti apsteidzot 2003.gada pasaules čempiona rallijā, kā arī 2014. un 2015.gada pasaules čempiona rallijkrosā Petera Sūlberga dēlu Uliveru ("Peugeot 208 R2").

Šosezon Latvijas čempionātā rallijā tiks aizvadīti seši posmi. Pēc rallija "Latvia" sekos sacensības augustā "Viru" rallijā, Igaunijā, bet čempionāts noslēgsies oktobrī ar ralliju "Liepāja", kas reizē būs arī Eiropas čempionāta noslēdzošais posms.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti