Rally Liepāja tiks noskaidrots Eiropas rallija čempiona vārds (+ foto)

 

Foto: FIAERC.com

RA Events | 29.septembris 2017 14:36

No 6. līdz 8. oktobrim Liepājā un tās apkārtnē esošajos Durbes, Aizputes un Priekules novados aizritēs FIA Eiropas rallija čempionāta (ERC) sezonas noslēdzošais posms Rally Liepāja, kurā tiks noskaidroti Eiropas čempioni teju visās ieskaites klasēs, kā arī notiks izšķirošās cīņas arī par Latvijas rallija čempiona tituliem.

Latvijā sagaidot noslēdzošo ERC sezonas posmu, rallija meistariem vairs nav iespēju atlikt uzdevuma izpildi uz nākamo reizi – oktobra brīvdienās būs jādemonstrē labākais sniegums, lai starptautisko sezonu noslēgtu ar sev vēlamo rezultātu, vai pat čempiona titula izcīnīšanu. Pirms sezonas pēdējā posma, uzvaru kopvērtējumā priekšlaicīgi nodrošinājis vien ERC Junior U28 ieskaites klasē startējošais Marijans Grībels. Tas savukārt nozīmē, ka Rally Liepāja finišā uzzināsim čempiona titula ieguvējus piecās ieskaites klasēs – ERC, ERC 2, ERC 3, ERC Junior U27, kā arī ERC komandu ieskaitē.

Soļa attālumā no trešā Eiropas čempiona titula pēc kārtas ir Lotos Rally Team pārstāvis Kajetans Kajetanovičs (145 punkti), kurš pirmajos septiņos sezonas posmos sasniedzis 24 punktu pārsvaru pār tuvāko sekotāju portugāli Bruno Magalešu (121 punkts). Lai gan pārsvars ir vērā ņemams, Kajetanovičam Rally Liepāja nebūt nebūs izbrauciens pa Kurzemes ceļiem. Rallija laikā iespējams izcīnīt līdz pat 39 punktiem – 25 punkti par vietu rallija kopvērtējumā, un 7 punkti par uzvaru katrā no diviem rallija apļiem. Tanī pat laikā, portugāļa uzdevumu apgrūtina fakts, ka Kajetanovičs Liepājā startēs jau ceturto reizi, kamēr Magalešam šī būs debija Kurzemes ceļos. Atgādināsim, ka ERC kopvērtējumā tiek skaitīti seši no astoņiem sezonas laikā gūtajiem rezultātiem.

Tā kā Rally Liepāja nestartēs Braiens Bufjē, tad trešo vietu ERC kopvērtējumā iespējams izcīnīt Aleksejam Lukjaņukam – šī brīža ceturtās pozīcijas īpašniekam nepieciešams pievienot vēl 12 punktus, lai sezonas izskaņā nodrošinātu sev godalgotu pozīciju. Atgādināsim, ka ERC ieskaites klasē piedalīsies arī latviešu piloti Ralfs Sirmacis un Jānis Berķis, kā arī ar Latvijas automobiļu federācijas licenci startējošie Kalle Rovanpera un Nikolajs Grjazins. Pēdējiem diviem šī būs pirmā tikšanās vienas ieskaites klases robežās kopš zīmīgās desmitdaļu cīņas Rally Talsi laikā, kad vien par nieka 0,74 sekundēm ātrāks izrādījās Grjazins.

Saistošas cīņas gaidāmas ERC 2 klasē (N4 grupa), kur pārsvaru čempionāta kopvērtējumā centīsies nosargāt itālis Zelindo Melegari (152 punkti), no kura tikai par 4 punktiem atpaliek ungārs Tibors Erdi (148 punkti). Paredzams, ka ārvalstu autosportistu cīņās iejauksies arī pieredzējušais latvietis Jānis Vorobjovs, un FIA pasaules rallijkrosa čempionāta dalībnieks Reinis Nitišs.

Liepājā titulu izšķirs arī priekšpiedziņas ERC 3 klases ekipāžas. Pagājušā gada čempionam Krisam Ingramam (120 punkti), lai atkārtoti izcīnītu titulu, šoreiz būs jāpārspēj uzreiz četri konkurenti – viena punkta attālumā esošais čehs Filips Marešs (119 punkti), tikko līgumu ar Hyundai Motorsport parakstījušais soms Jari Hutunens (104 punkti), turks Bugra Banazs (102 punkti) un polis Aleksandrs Zavada (97 punkti). Līdzās sezonas laikā brangu punktu bagāžu iekrājušajiem autosportistiem startēs arī liepājnieks Mārtiņš Sesks, kurš reģiona ceļus pārzin labāk par jebkuru citu, un kurš savu skatītāju klātbūtnē centīsies līderiem atņemt iespējami daudz punktus!
Rally Liepāja noslēgs arī sešus posmus garo ERC Junior čempionātu, kura kopvērtējumā tiek skaitīti četri no sešiem rezultātiem. Ja ERC Junior U28 čempions jau zināms, tad savs darbiņš vēl jāpaveic ar Latvijas automobiļu federācijas licenci pieteiktajam Nikolajam Grjazinam – viņam cīņā ar divām Peugeot Rally Academy ekipāžām (Jose Antonio Suarezs un Pepe Lopezs) jānodrošina otrā vieta čempionāta kopvērtējumā.

Lielākajai daļai ERC 3 dalībniekiem startējot arī ERC Junior U27 ieskaitē, tieši nianse, ka kopvērtējumā tiek summēti četri no sešiem posmiem, nedaudz maina līderu izkārtojumu. Cīņā par čempiontitulu līderpozīcijā atrodas čehs Filips Marešs (117 punkti), kam seko Kriss Ingrams (115 punkti), Jari Hutunens (106 punkti) un Aleks Zavada (99 punkti).

Castrol Ford Team Turkiye uz Liepāju dodas kā līderi komandu ieskaitē. Cīņa par titulu solās būt spraiga, jo ACCR Czech Team guvusi uzvaru pēdējos trīs posmos, sadeldējot reiz 86 punktus lielo deficītu līdz 17 punktiem – parūpējoties par intriģējošām cīņām arī komandu ieskaitē. Vēl 14 punktus tālāk ir Opel Rallye Junior Team, kuras Opel Adam R2 ekipāžas tādējādi cīnīsies par uzvaru ne tikai individuālajās ieskaitēs.

Latvijas rallija čempionātā, Rally Liepāja ietvaros noritēs sezonas divi pēdējie posmi, tādējādi nedēļas nogalē iespējams iegūt divkāršu punktu summu jeb 78 punktus. Lai gan uz sacensībām kā čempions LRČ ieskaites klasē ieradīsies Kalle Rovanpera (173 punkti), ne mazāk saistoša sagaidāma cīņa par otro vietu starp Nikolaju Grjazinu (92 punkti) un Jāni Berķi (84 punkti). Turklāt, divu posmu norise vienā nedēļas nogalē, teorētiski, cīņā par godalgoto Top3 ļauj iesaistīties vēl vairākām, kopumā 10, ekipāžām. LRČ2 ieskaites klasē skatītājus priecēs kopvērtējuma līderis Aleksandrs Mihailovs (111 punkti), kuram gan šoreiz nāksies iztikt bez cīkstēšanās ar tuvāko sekotāju Aleksandru Gorelovu (85 punkti). Tomēr apņēmības pilni uzlabot savas pozīcijas ir Lins Vaškis (šobrīd 3. vieta, 67 punkti), Jānis Vorobjovs (4. vieta, 46 punkti) un Reinis Nitišs (5. vieta, 39 punkti). LRČ3 klasē par titulu cīnās liepājnieks Mārtiņš Sesks (116 punkti) un leģendārā autosportista Petera Solberga dēls Olivers Solbergs (93 punkti). Abus jaunos talantus gaida arī LRČ Juniors ieskaites uzvarētāja noskaidrošana, kur Seskam pirms Rally Liepāja ir 34 punktu pārsvars. Līdera godu RK1 klasē centīsies aizstāvēt Pjotrs Turkins. Kurzemes ceļos izšķirsies arī uzvarētāji komandu ieskaitē, kur pēc pieciem posmiem vadībā atrodas Sports Racing Technologies (131 punkts), kam uz pēdām min TGS Worldwide, kam vien par 13 punktiem mazāk.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti