LMT Autosporta akadēmijas pilots Mārtiņš Sesks ar jauno stūrmani startēs Eiropas rallija čempionātā

 
LMT Autosporta Akadēmija | 9.janvāris 2018 12:43

Ar 2018. gada autosporta sezonu “LMT Autosporta Akadēmijas” rallija komandas pilots un Latvijas čempions Mārtiņš Sesks uzsācis sadarbību ar jaunu stūrmani – autosportā zināmo, pieredzes bagāto - Renāru Franci.

Sezonu jaunā “LMT AA” rallija ekipāža iesāks ar dalību “Rally Aluksne 2018”, kam komanda jau aktīvi gatavojas, aizvadīta arī treniņnometne Lapzemē. Ekipāžas plānā arī dalība visos Eiropas rallija čempionāta (ERC) posmos.

Jaunais komandas stūrmanis Renārs Francis atzīst, ka Mārtiņam ir liels talants un cer uz lielisku sadarbību, kā arī paredz augstus rezultātus Eiropas rallija čempionātā: “Mārtiņu pazīstu un sekoju viņa sniegumam, jo abi esam no Liepājas. Mārtiņš ar autosportu nodarbojas jau no bērnības un tāpēc nav jābrīnās, ka šajā sezonā priekšroka tiek dota ERČ. Mārtiņam ir jāaug un es ticu, ka pirmajā sezonā kopīgiem spēkiem varam iekļūt starp TOP sportistiem.”

“Pirms jaunās sezonas vēlos teikt lielu paldies Andrim Mālniekam, par iepriekšējās sezonas kopīgajiem sasniegumiem, mācībām un šī noteikti bija mums abiem interesanta sezona autosportā. Par 2018.gada sezonu nevēlos nosaukt precīzu mērķi, protams, gribas pēc iespējas augstāku rezultātu, bet saprotu arī, ka pirmā sezona ERC nebūs vienkārša,” atzīst Mārtiņš Sesks.

ERČ koordinators Žans-Baptiste Lejs atzīst, ka Mārtiņš ir lielisks autosportists un nav bijis pārsteigts par viņa sniegumu aizvadītajā sezonā. “Mārtiņš jau iepriekš sevi ir pierādījis kā ļoti ātru un talantīgu braucēju, tāpat viņš ir piedalījies ERC Junior Experience apmācībās. Mārtiņš pakāpeniski virzās uz savu mērķi un viņam ir daudz priekšnosacījumu, ka kādu dienu viņš var būt čempions. Daudzi jaunie rallija talanti ir sākuši ar Eiropas rallija čempionātu (ERC), lai tālāk brauktu pasaules rallija čempionātā (WRC).”

2017. gadu “LMT Autosporta Akadēmija” noslēdza ar lielisku rezultātu – kļūstot par divkārtējiem Latvijas čempioniem, kā arī par Igaunijas vicečempioniem R2 klasē. Arī šajā sezonā “LMT AA” rallija komandai plānots piedalīties Latvijas rallija čempionāta posmos, ko ekipāža iesāks 19. janvārī Alūksnē. Tomēr uzsvaru ekipāžai paredzēts likt un plānots braukt visu Eiropas rallija čempionātu “ERC Junior U27” ieskaitē. Aizvadītās sezonas noslēdzošajā posmā “Rally Liepāja” Mārtiņš sevi lieliski pierādīja - esot vienīgajam latvietim šajā ieskaitē, viņš FIA Eiropas rallija čempionāta noslēdzošajā posmā Liepājā ierindojās otrajā vietā.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

200 000 eiro: Mercedes parāda elektrisko G-klasi (+ FOTO)

Mercedes – Benz pastāsta par G-580 EQ, elektrisko apvidnieku, kas iepazīšanās versijā Edition One maksās aptuveni 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 15

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

X stundai nav gatavi: Aizsardzības industrijas pārstāvji pārmet valstij nepietiekamo finansējumu inovācijām un pasūtījumu trūkumu 2

Aizsardzības industrijas pārstāvji šodien Saeimas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēdē pauda kritisku nostāju par nepietiekamo valsts finansējumu jomas inovācijām, atbilstošu pasūtījumu trūkumu un birokrātiskiem novecojuša normatīvā regulējuma radītajiem šķēršļiem. Lasīt vairāk

 

800 Zs mustangs - Shelby izlaiž Mustang Super Snake (+ FOTO) 3

Shelby American parādījis savu pirmo projektu, kas radīts uz jaunās S650 Mustang platformas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti