“Rally Alūksne 2018” – pirmie rekordi jau pirms starta!

 

Foto: Dace Janova

Rally Alūksne 2018 | 18.janvāris 2018 14:06

Rīt, 19.janvārī ar ralliju “Alūksne” startēs Latvijas, Lietuvas un Igaunijas rallija un rallijsprinta sezona. “Rally Alūksne” norisināsies jau astoto gadu pēc kārtas un šogad, vēl pirms sacensību starta ir sasniegts jauns rekords – dalībnieku sarakstā atrodamas vairāk nekā 100 ekipāžas. Šāds dalībnieku daudzums Latvijas rallijos nav redzēts vismaz piecus gadus.

Sacensībās startēs gan pašmāju, lietuviešu un igauņu ekipāžas, gan sportisti no Ukrainas, Izraēlas, Krievijas, Ungārijas un Lielbritānijas.

Pirmais starta numurs ir piešķirts ukraiņa Valērija Gorbana ekipāžai, kas sacensībās piedalīsies ar “Mini John Cooper Works WRC” automašīnu, kas nereti redzēta arī pasaules čempionāta trasēs. Ar otro numuru un kā pirmais no latviešiem cīņā dosies latviešu pilots Jānis Berķis, kurš otro sezonu startēs ar “Ford Fiesta R5”, savukārt 3. numuru saņēmis igaunis Stevens Villo, kura rīcībā pirmo reizi būs “Citroen DS3 R5” automašīna.

Ar ceturto numuru sacensībās startēs igauņu sportists Egons Kaurs – viņš cīņā dosies ar “Ford Fiesta Proto”. Šāda modeļa auto arī polim Robertam Kocikam no Polijas, kurš saņēmis piekto numuru, un dalībniekiem, kas startēs ar sesto numuru, igauņa Prīta Koika ekipāžai.

Pārsteigumus vienmēr gatavs sarūpēt atraktīvais Martins Samsons, kuram septītais numurs un unikālais pilnpiedziņas “BMW M3X”. Ar astoto numuru cīņu sāks igaunis Ranno Bundsens, kamēr devītais numurs Rolanda Baldiņa ekipāžai – abas tās startēs ar “Mitsubishi Lancer Evo VIII” automašīnām, un desmitais numurs ticis Sergejam Popovam, kurš startēs ar jaudīgo “Ford Fiesta R5”.

Arī šogad tiek turpināta viena no “Rally Alūksne” tradīcijām, un ātrākā no viena tilta piedziņas ekipāžām iegūs naudas balvu 1000 EUR apmērā.

Sacensības tiks atklātas piektdienas, 19.janvāra vakarā ar ceremoniālo startu plkst.19:00 Alūksnē, Brūža ielā 7 (pie Alūksnes Kultūras centra), pēc kura ralija dalībnieki dosies divos nakts ātrumposmos.

Sestdien, 20.janvārī viņiem pievienosies arī rallijsprinta ieskaitē startējošie sportisti un cīņas turpināsies vēl septiņos ātrumposmos. Ātrāko un veiksmīgāko sportistu apbalvošana notiks 18:30 Alūksnes Kultūras centrā.
www.autorally.lv skatītājiem paredzētās informācijas sadaļā ir publicēta ātrumposmu karte ar atzīmētām labākajām rallija skatu vietām katrā ātrumposmā. Vienā no tām, blakus tramplīnu sērijai SS 3/6, Amserw Motors ir izveidojuši Toyota Lands Cruiser VIP rallija vērošanas vietu un testa braucienu trasi.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Porsche pastāsta par jauno Macan

Vācijas sportisko luksusa automobiļu ražotājs atklājis informāciju par jauno Macan, kas tagad būs pieejams kā pilnībā elektrisks transportlīdzeklis, divās divmotoru pilnpiedziņas versijās. Lasīt vairāk

 

Arī pārāk lēna braukšana var radīt avārijas situācijas (+ VIDEO) 11

Satiksmes drošību veido daudz un dažādi aspekti. Viens no tādiem ir – cik droši vadām savu transportlīdzekli un cik labi iekļaujamies satiksmes plūsmā. Nereti no autovadītājiem dzirdamas sūdzības par citu satiksmes dalībnieku pārgalvīgu braukšanas stilu. Tomēr ir arī tādi, kas kopējā satiksmes plūsmā neiekļaujas, jo dažādu iemeslu dēļ brauc pārāk lēni. Arī šāds braukšanas stils var radīt neprognozējamas situācijas uz ceļa. Lasīt vairāk

 

Putas vai rezerves ritenis ? TV Autoziņu eksperiments (+VIDEO) 13

Modernajās vieglajās automašīnas vietas rezerves ritenim itin bieži nemaz nav, jo rats aizņem vietu un ir smags. Tomēr melnajā stundā tas noderētu. Tā uzskata arī Autoriepu Nama direktors Oskars Krampāns, kurš izrāda Autoziņām dažādus rezerves riteņu veidus. Populārākais ir pagaidu jeb mazais rezerves ritenis, tautā saukts par "desu" vai "tableti". Pagaidu rezerves ritenis ir kompromiss starp pilnvērtīgu riepu un vispār neko. Ar tādu drīkst braukt ne tālāk par 80 km un ne ātrāk kā 80 km/h. Pagaidu riepa ir ne vien mazāka, bet arī plānāka. Lasīt vairāk

 

Laika kapsula: sportiskais 1992.gada Volkswagen Polo Coupe GT ar tikai 716 km nobraukumu (+ FOTO) 6

Nīderlandē piedāvā lieliski saglabātu „laika kapsulu” – 1992.gada Volkswagen Polo Coupe GT, kas savā 32 gadus garajā mūžā nav nobraucis pat 1000 kilometrus. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti