Startē Rally Talsi 2018 (+ FOTO)

 

Foto: RA Events / MVFoto

RA Events | 19.maijs 2018 5:09

Ar atklāšanas ceremoniju un ceremoniālo startu piektdien uzsākts Latvijas rallija čempionāta sezonas trešais posms Rally Talsi, kurā par uzvaru cīnīsies gan rallija, gan rallijsprinta, gan arī vēsturiskie auto – kā sporta, tā arī regularitātes ieskaitēs.

Rally Talsi laikā noskaidros arī ceļojošā Čempionu Kausa ieguvēju – kuram šogad trīs pretendenti – Jānis Vorobjovs, Benedikts Vanags un Aleksandrs Mihailovs. Tāpat šodien tika veikts testa ātrumposms, kurā ātrāko laiku uzrādīja Jānis Berķis / Edgars Čeporjus.

Gatavošanās Rally Talsi startam sākās pēcpusdienā Pastendē, kur 16 ekipāžas piedalījās testa ātrumposmā, ātrāko laiku uzrādot Jāņa Berķa (Ford Fiesta R5) ekipāžai. Par 0,89 sekundēm lēnāks laiks Elvisam Hermanim / Gatim Veilandam (Mitsubishi Lancer Evo VIII), bet trešie ātrākie lietuvieši Benedikts Vanags / Mindaugs Čepulis (Škoda Fabia R5), kuri cīnīsies arī par ceļojošo Čempionu Kausu – viņu konkurenti par Čempionu Kausu būs jau divreiz to izcīnījušais Jānis Vorobjovs (Mitsubishi Lancer Evo X) un Aleksandrs Mihailovs (Mitsubishi Lancer Evo X), kuram šī būs pirmā cīņa par Čempionu Kausu.

Rally Talsi atklāšanas ceremonijas laikā uz skatuves kāpa gan Talsu novada priekšsēdētājs Edgars Zelderis, trīs Čempionu Kausa pretendenti, Talsu modes deju studija Elfas, gan Cūkmens, kurš nodeva “nemēslošanas” zvērestu.

Jānis Vorobjovs: “Šie ceļi jau gadiem mīti, un Talsus noteikti jau varu saukt par savām mājām. Protams, pieredze ir ļoti vērtīga un ceru, ka tā noderēs arī šajā nedēļas nogalē. Agrāk Čempionu kausā visi sacentās ar N4 klases spēkratiem. Tagad tā vairs nav, tomēr konkurence kļuvusi milzīga. Nav viegli sacensties pret vairākiem bezbailīgiem censoņiem, tomēr pērn jau sevi pierādījām, uzvarot Lietuvas čempionātā, tādēļ centīsimies ieiet ritmā un priecēt publiku, jo ziemu pavadījām ar aizmugures piedziņas BMW M3, sacenšoties Ukrainā notiekošajā Rally Galicia, kur laimīgā kārtā tika izcīnīta uzvara.”

Benedikts Vanags: “Divreiz Talsos jau esmu braucis, līdz ar to ir lietas, ko atceros, un centīšos likt lietā šogad. Kopumā šis rallijs būs lielisks vasaras sezonas ievads. Latvieši prot organizēt rallijus, turklāt tie ir tuvu manām mājām. Allaž esmu mīlējis ātrus rallijus, un Rally Talsi ir tieši tāds. Lai gan šogad esmu veicis tikai vienu ralliju ziemā, pēdējo dienu testos viss gāja lieliski. Testa ātrumposmā gan nespēju sasniegt maksimālo rezultātu, taču zinām, ka varam pielikt, un līdz sacensībām viss būs kārtībā!”

Aleksandrs Mihailovs: “Vēlos pateikties lieliskajai Talsu publikai par silto uzņemšanu. Pēdējā laikā esam aktīvi gatavojušies, lai sasniegtu maksimālo rezultātu. Šī ir mana pirmā cīņa par Čempionu Kausu. Esmu nonācis lieliskā kompānijā! Uz starta stāšos kā divpadsmitais. Manuprāt, tā ir izcilākā pozīcija, jo trase tad būs labākā kondīcijā kā abiem maniem konkurentiem, kuri startēs ātrāk. Dosim gāzi grīdā jau no pirmā kilometra un cerēsim uz to labāko!”

Dienas laikā skatītājiem bija iespēja apmeklēt vairākus aizraujošus pasākumus – Burgerfestā varēja nobaudīt gardus ēdienus un atspirdzinošus dzērienus, kamēr mazākie rallija fani aizrautīgi atpūtās LGK sagatavotajās piepūšamajās atrakcijās, Sportland fanu teltīs līdzjutējiem tika sniegta iespēja iegādāties sacensību suvenīrus, kā arī iepazīties ar Talsu Jauniešu ideju Laboratorijas pārstāvjiem un viņu organizētajām aktivitātēm.

Sestdien Talsos un Talsu novadā – Mordangā, Pastendē, Mundigciemā un Strazdē tiks aizvadīti 10 ātrumposmi, kuru laikā noskaidros 2018. gada Rally Talsi ātrākās un izturīgākās ekipāžas, bet Sauleskalna estrādi ieskandinās lielkoncerts Lielais Blieziens Talsos 2018.

Rally Talsi apmeklētājiem svarīgi atcerēties, ka Biļešu Serviss iegādātās ieejas biļetes pirms došanās uz ātrumposmiem būs jāapmaina pret aprocēm. Sestdien biļešu apmaiņas punkti strādās no plkst. 7:00, visu informāciju atradīsiet www.rallytalsi.lv.

SESTDIENA, 19. MAIJS>
09:30 SS1 CANON BIZNESA CENTRS – IB SERVISS (Mordanga)
10:15 SS2 NESTE 1 (Pastende)
12:10 SS3 DELFI – LAI SPRIESTU, JĀREDZ! (Mordanga)
12:55 SS4 NESTE 2 (Pastende)
14:00 Sākas vasaras atklāšanas lielkoncerts LIELAIS BLIEZIENS TALSOS 2018
14:40 SS5 TALCE SC GRUPA 1 (Mundigciems)
15:10 SS6 TALSI CITY SPECIAL 1 (Talsu pilsētas ātrumposms)
16:40 SS7 TALCE SC GRUPA 2 (Mundigciems)
17:10 SS8 TALSI CITY SPECIAL 2 (Talsu pilsētas ātrumposms)
18:40 SS9 SIXT AUTO NOMA (Strazde)
19:25 SS10 RAMIRENT IS MORE THAN MACHINES (Strazde)
18:00 RALLY TALSI vēsturiskā regularitātes rallija finiša estakāde, pie Talsu domes
20:30 RALLY TALSI finiša estakāde, pie Talsu novada domes
21:30 Apbalvošanas ceremonija Sauleskalna estrādē

 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Jaunā Škoda Octavia stājas uz konveijera

Pagājušajā nedēļā Čehijā tika uzsākta modernizētās Škoda Octavia ražošanu. Modelis būs pieejams ar plašu dzinēju klāstu, ieskaitot elektrificētās mild-hybrid versijas. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: VW T-Cross ar lielisku gaismas tehniku (+VIDEO) 7

Mazās klases krosovers Volkswagen T-Cross kopš nonākšanas tirgū 2019. gadā Baltijas valstīs pārdots vairāk nekā 5,5 tūkst. eksemplāros. Lasīt vairāk

 

Līdz 2026.gadam Rīgā plāno pārbūvēt satiksmes pārvadu pār Kārļa Ulmaņa gatvi Bauskas ielā

Līdz 2026.gadam Rīgā plānots pārbūvēt satiksmes pārvadu pār Kārļa Ulmaņa gatvi Bauskas ielā, aģentūra LETA uzzināja Rīgas domē. Lasīt vairāk

 

Mercedes EQS modernizēts; cenas nemainās, sniedzamība vairāk par 800 km (+ FOTO) 5

Mercedes-Benz modernizējis elektriskās piedziņas sedanu EQS, piestrādājis pie izskata un uzlabojis sniedzamību, taču cenu atstājis to pašu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti