Eiropas čempions autorallijā Sesks: Ar tik lielu sabiedrības interesi sastapos pirmo reizi dzīvē

 

Foto: ekrānšāviņš no Twitter.com

Nozare.lv | 16.oktobris 2018 10:01

Ar tik lielu sabiedrības un mediju interesi kā rallijā "Liepāja" talantīgais Latvijas rallija pilots un valsts čempions Mārtiņš Sesks no "Opel Motorsport" komandas sastapās pirmo reizi dzīvē, atklāja pats sportists.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka svētdien risinājās Eiropas autorallija čempionāta (ERČ) sezonas pēdējais posms - rallijs "Liepāja".

Jau pirms sacensībām Liepājā Sesks un viņa stūrmanis Renārs Francis bija garantējuši uzvaru ERČ "Junior U27" ieskaitē, bet noslēdzošajā posmā viņi kļuva gan par ERČ3 klases, gan Latvijas čempioniem LRČ3 klasē.

"Lai arī sapnis par uzvarētām sacensībām mājas trasē palika nepiepildīts, daudz svarīgāk bija nekļūdīties un nepazaudēt jau sasniegto," pēc sacensībām "LMT Autosporta Akadēmijai" sacīja Sesks. "Mūsu uzdevums bija izcīnīt uzvaru ERČ3 klasē un, saskaitot kopā visus izcīnītos titulus un kausus, īsti nevaram sūdzēties par padarīto darbu šajā sezonā."

Savās mājas sacensībās Sesks bija otrais "Junior27" klasē, kamēr kopējā vērtējumā viņam desmitā vieta.

Sesks arī noteica, ka viņš nav pieradis pie tik lielas apkārtējo cilvēku uzmanības.

"Man vēl jāiemācās pierast pie lielas mediju un skatīju uzmanības klātienē, lai varētu izbaudīt katras sacensības," turpināja Sesks. "Ar tik lielu sabiedrības interesi sastapos pirmo reizi dzīvē. Šobrīd, šķiet, ka visam notikušajam spēšu tā kārtīgi noticēt tikai pēc apbalvošanas, kas notiks Parīzē decembra sākumā. Jau nākamnedēļ sāksim plānot nākamo sezonu, jo ir uzstādi daudz turpmākie mērķi."

Tikmēr "LMT Autosporta Akadēmijas" treneris Uldis Briedis sacīja, ka šī bija saspringta sezona. "Esam uzkrājuši lielu pieredzi, kas prasa rūpīgu izvērtēšanu un analizēšanu, kas un kāpēc ir noticis. Ekipāža līdz sezonas vidum demonstrēja stabilu sniegumu un ar augšupejošu tendenci tika izcīnītas vairākas uzvaras, taču sezonas beigas nebija tik veiksmīgas, kā cerēts. Ekipāžai būs vairāk jāstrādā ar psiholoģisko noturību, jādomā, kā pareizi pieņemt pastiprināto sabiedrības interesi un mediju uzmanību. Tagad svarīgākais uzdevums ir atpūsties, izanalizēt sezonu un nospraust nākotnes mērķus."

Šajā sezonā ERČ bija astoņi posmi, sešiem no tiem risinoties arī junioru ieskaitē.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 6

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 

2,8 sekundes līdz simtam - Mercedes-AMG prezentē 816 Zs jaudīgu kupeju (+ FOTO) 7

Vācijas Mercedes-AMG Šanhajā, Formula-1 sacensību pasākuma laikā nodemonstrējis savu GT saimes flagmani, kupeju Mercedes - AMG GT 63 S E-Performance, kas nodrošināta ar 816 Zs jaudīgu hibrīdiekārtu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti