Al-Atija uzvar "Dakaras" ceturtajā posmā un palielina vadību kopvērtējumā

 
Nozare.lv | 11.janvāris 2019 10:35

Katarietis Nasers Al-Atija ceturtdien uzvarēja prestižā "Dakaras" rallijreida ceturtajā ātrumposmā un palielināja vadību vieglo automašīnu kopvērtējumā.

Ar "Toyota" spēkratu braucošais Al-Atija ceturtdien svinēja panākumu nedaudz vairāk kā 400 kilometru ātrumposmā, finišā par vienas minūtes un 52 sekunžu tiesu apsteidzot 13 kārtējo šo sacensību uzvarētāju Stefanu Peteranselu no Francijas, kurš sacenšas ar "Mini" automašīnu.

Savukārt trešais bija vēl vienas "Mini" komandas pārstāvis Jakubs Pržigonskis no Polijas.

Neveiksmīgāk nostartēja deviņkārtējais pasaules čempions rallijā Sebastjans Lēbs no Francijas, kurš uzvarēja otrajā posmā. Sportistam, kurš kā privāts braucējs sacenšas ar "Peugot" automašīnu, ceturtdien trīsreiz plīsa riepa, finišēja vairāk nekā 12 minūtes aiz uzvarētāja un kopvērtējumā atrodas vien sestajā vietā.

Vieglo automašīnu kopvērtējumā Al-Atija tuvāko sekotāju Peteranselu apsteidz jau par astoņām minūtēm un 55 sekundēm, kas viņam pamazām ļauj tuvoties otrajai uzvarai "Dakarā". Viņš tajā uzvarējis 2011. un 2015.gadā.

"Esmu diezgan apmierināts. Uzvarēju šajā posmā, kurā bija svarīgi, lai pārāk daudz neatpalieku no Peteransela," pēc panākuma teica Al-Atija. "Tiesa, līdz rallijreida beigām vēl ir kāds laiciņš."

Tikmēr motobraucēju ieskaitē uzvaru ceturtajā posmā guva amerikānis Rikijs Brebeks ("Honda"), kurš tādējādi pārņēmis vadību arī motociklu ieskaitē. Ceturtdien viņš par sešām minūtēm un 19 sekundēm apsteidza austrieti Matīasu Valkneru (KTM), kamēr trešais bija austrālietis Tobijs Praiss (KTM).

Kopvērtējumā Brebeks par divām minūtēm un 19 sekundēm apsteidz iepriekšējo līderi, čīlieti Pavlo Kvintanilju ("Husqvarna"), kamēr trešais, atpalikdams vēl divas minūtes ir Praiss.

Šī gada "Dakaras" rallijreids desmit posmu garumā noslēgsies 16.janvārī.

Iepriekšējā gadā "Dakaras" rallijreidā vieglo automašīnu konkurencē otro reizi karjerā uzvarēja spānis Karloss Sainss, kamēr motociklu konkurencē pirmo reizi labākais bija austrietis Matīass Valkners.

Slavenais rallijreids no 1979. līdz 2007.gadam 29 reizes norisinājās Āfrikā, bet 2008.gadā tas drošības iemeslu dēļ tika atcelts, savukārt jau nākamajā gadā debitēja Dienvidamerikā.

"Dakāras" rallija trešās dienas apskats video: 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti