Botsvāna svin pirmo uzvaru Dakaras rallijā

 

Foto: Ekrānbilde no Youtube.com

Nozare.lv | 6.janvāris 2020 20:41

Botsvānietis Ross Brenčs pirmdien uzvarēja Dakaras rallija otrajā posmā Saūda Arābijā motociklistu klasē, sagādājot savai valstij pirmo panākumu rallija vēsturē, bet vieglo automašīnu klasē savu 15.panākumu rallijā svinēja DĀR pilots Žinjels de Viljers.

Otrajā posmā, kas norisinājās Saūda Arābijā no Vadžhas līdz Neomai, vēsturisku uzvaru motociklu klasē Botsvānai izcīnīja Brenčs. KTM firmas "rumaka" mugurā viņš 393 kilometrus garo posmu veica trijās stundās 39 minūtēs un 10 sekundēs, par minūti un 24 sekundēm apsteidzot citu KTM braucēju britu Semu Sanderlendu un par divām minūtēm un 21 sekundi - čīlieti Pavlo Kintanilju, kurš brauc ar "Husqvarna".

Kopvērtējuma vadībā pēc diviem posmiem ir Sanderlends. Viņam minūti un 18 sekundes zaudē Kintanilja, bet minūti un 32 sekundes - argentīnietis Kevins Benavidess ("Honda").

Vieglo automašīnu klasē, kur svētdien negaidīti uzvarēja Lietuvas autosportista Vaidota Žalas pilotētā ekipāža, pirmdien ātrākais bija 2009.gada kopvērtējuma uzvarētājs "Toyota" braucējs Žinjels de Viljers no Dienvidāfrikas Republikas, kurš trasi veica 37 minūtēs un 20 sekundēs, par trim minūtēm un 57 sekundēm bija ātrāks par argentīnieša Orlando Terranovas ekipāžu ("Mini") un par piecām minūtēm un 42 sekundēm apsteidza AAE pārstāvi Šeihu Halidu Al Kasimi, Žalas ekipāžai ar 19 minūšu un 23 sekunžu atpalicību ierindojoties desmitajā vietā.

Kopvērtējumā pirmais šobrīd ir Terranova, par četrām minūtēm un 43 sekundēm apsteidzot spāņa Karlosa Sainsa ekipāžu (JCW) un par sešām minūtēm un septiņām sekundēm - katarieša Nasera Al-Atijaha ("Toyota") ekipāžu.

Arī šogad "Dakaras" sacensībās piedalās Ukrainas autosportists Oļegs Uperenko, kurš startē ar Latvijas licenci. 

"Dakaras" rallijreids norisinās 42.reizi un šogad sacensības pirmo reizi notiek Saūda Arābijā. Rallijreids 12 posmu garumā noslēgsies 17.janvārī ar finišu Rijādas izklaides parkā "Qiddiya".

Pērn "Dakaras" rallijreidā vieglo automašīnu klasē uzvarēja Kataras autosportists Nasers Al-Atija, bet motociklu ieskaitē uzvaras laurus plūca austrālietis Tobijs Praiss.

Rallijreids no 1979. līdz 2007.gadam 29 reizes norisinājās Āfrikā, bet 2008.gadā tas drošības iemeslu dēļ tika atcelts, savukārt jau nākamajā gadā debitēja Dienvidamerikā. Plānots, ka Saūda Arābija sacensības uzņems turpmākos piecus gadus.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Busiņa šoferis zaudē tiesības (+ VIDEO)

Busiņa šoferis brauc pa kreiso malējo joslu un bloķē ātrāk braucošos, bet, kas vēl ļaunāk, vienā brīdī viņš apstājas un iet izskaidroties ar Audi vadītāju. Lasīt vairāk

 

Nissan modernizējis krosoveru Qashqai (+ FOTO) 7

Pēc trim gadiem apritē, modernizāciju piedzīvojis viens no Nissan kompaktās klases modeļiem - krosovers Qashqai. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 5

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 21

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti