Peteransels uzvar "Dakaras" devītajā posmā; cīņa par kopvērtējumu saasinās

 

Ilustratīvs attēls Foto: Ekrānbilde no Twitter.com/dakar

Nozare.lv | 15.janvāris 2020 9:42

Francijas autosportists Stefans Petransels otrdien svinēja uzvaru rallijreida "Dakara" devītajā posmā, kamēr kopvērtējumā līderpozīcijā vieglo automašīnu klasē joprojām ir spāņu autosportists Karloss Sainss.

Peteransels jeb "Misters Dakara", kurš startē ar "Mini" spēkratu, 410 kilometrus garo posmu veica trīs stundās astoņās minūtēs un 31 sekundē. Nieka 15 sekundes viņam zaudēja katarietis Nasers Al-Atija ("Toyota"), bet trešais bija mājinieku favorīts Jasirs Seaidāms ("Mini"), kurš zaudēja četras minūtes un 48 sekundes.

Ar piekto vietu posmā samierinājās Sainss ("Mini"), kurš uzvarētājam zaudēja sešas minūtes un 31 sekundi. Spānis saglabāja līderpozīciju kopvērtējumā, taču viņa tuvākais sekotājs Al-Atija šobrīd zaudē vairs tikai nieka 24 sekundes. Tikmēr sešas minūtes un 38 sekundes atpaliek Peteransels.

"Darījām, ko varējām, un aizvadījām labu posmu. Esmu apmierināts ar to, kā sadeldējām Karlosa pārsvaru. Domāju, ka rītdiena un parītdiena būs ļoti grūtas visiem. Jebkurš no mums trim var uzvarēt šajā rallijreidā," pēc otrdienas posma pauda Al-Atija.

Motociklu klasē svētdien posma laikā bojā gāja portugālis Paulu Gonsālvešs, tāpēc pirmdienas etaps tika atcelts. Otrdien sacensības atsākās un pirmais bija čīlietis Pavlo Kintanilja ("Husqvarna"), kurš finišēja pēc trim stundām 30 minūtēm un 33 sekundēm.

Minūti un 54 sekundes viņam zaudēja pērnā gada čempions Tobijs Braiss (KTM) no Austrālijas, bet divas minūtes un 42 sekundes atpalika spānis Hoans Barreda ("Honda").

Drošu līderpozīciju saglabā amerikānis Rikijs Breibeks ("Honda"), kurš otrdien bija ceturtais teju četras minūtes aiz uzvarētāja. Kintanilja viņam zaudē 20 minūtes un 53 sekundes, bet Praiss atpaliek 26 minūtes un 43 sekundes.

Trešdienas posms vedīs pa plašo Rubelhālī tuksnesi Saūda Arābijas dienvidos. Pēdējie 30 kilometri vedīs pa lielām smilšu kāpām, kas braucējiem būs īpaši smags pārbaudījums.

"Dakaras" rallijreids norisinās 42.reizi un šogad sacensības pirmo reizi notiek Saūda Arābijā. Rallijreids 12 posmu garumā noslēgsies 17.janvārī ar finišu Rijādas izklaides parkā "Qiddiya".

Pērn "Dakaras" rallijreidā vieglo automašīnu klasē uzvarēja Kataras autosportists Nasers Al-Atija, bet motociklu ieskaitē uzvaras laurus plūca austrālietis Tobijs Praiss.

Rallijreids no 1979. līdz 2007.gadam 29 reizes norisinājās Āfrikā, bet 2008.gadā tas drošības iemeslu dēļ tika atcelts, savukārt jau nākamajā gadā debitēja Dienvidamerikā. Plānots, ka Saūda Arābija sacensības uzņems turpmākos piecus gadus.
 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti