LAF Standarta automobiļu vasaras sacensību sezona noslēgusies, šajā gadā apbalvošanas pasākums nenotiks

 

Foto: Raimonds Volonts

LAF | 30.oktobris 2020 9:52

Pašā rudens plaukumā, ar miniralliju “Latvija 2020” noslēgušās Standarta automobiļu vasaras sacensības. Šajā sezonā komisijas ietvaros norisinājās Latvijas kauss autosprintā, kā arī Latvijas kauss minirallijā. Minētās sacensības pulcēja gan autosporta entuziastus, gan pieredzējušus un Latvijā pazīstamus autosporta braucējus.

Vasaras sezonas laikā tika aizvadīts Latvijas kauss autosprintā, kas sastāvēja no pieciem posmiem un norisinājās dažādās Latvijas pilsētās. Kopumā autosprinta kausā šosezon savus spēkus izmēģināja un uz starta izgāja 163 dalībnieku. Informācija par autosprinta sacensībām pieejama mājaslapā www.autosprints.lv tajā iespējams apskatīt foto galerijas no visiem posmiem, iepazīties ar rezultātiem un dokumentiem, kas noderēs tiem, kuri apsver iespēju nākamajā sezonā spert savus pirmos soļus autosprinta disciplīnā.

Aizraujošām cīņām pavadīta Latvijas kausa minirallijā sezona. Šosezon uzstādīts dalībnieku skaita rekords, kopumā sezonas laikā sacensībās savus spēkus izmēģināja 216 ekipāžas. Sezonas gaitā rekordi bija vērojami gandrīz katrā sacīkstē - pirmais tika uzstādīts minirallijā “Ropaži”, kur uz starta devās 136 ekipāžas, tostarp četras no Igaunijas. Absolūtais dalībnieku skaita rekords sasniegts sezonas noslēgumā - Minirallijs “Latvija 2020”, tur uz starta vērojām cīņas 155 ekipāžas sastāvā. Kopumā tika saņemti 190 ekipāžu pieteikumi, tomēr tik lielu dalībnieku skaitu vienas dienas laikā nebija iespējams uzņemt. Informācija par miniralliju atrodama mājaslapā www.minirallijs.lv, turpat iespējams iepazīties ar rezultātiem, dokumentiem, kā arī apskatīt labākos momentus, kas iemūžināti fotografijās.

Šī gada vasaras autosporta sezonu komentē SAK padomes vadītājs Eduards Kalve: “2020. gada sezonu mēs vēl ilgi atcerēsimies, jo tā autosportā ienesa pamatīgas korekcijas, kuras atnesa Covid-19 pandēmija. Viss sagriezās kājām gaisā, problēmas sagādāja ieplānoto pasākumu atcelšana, pārcelšana, pārplānošana. Izmaiņas gan autosprinta, gan minirallija sacensību kalendāros - abu pasākumu kalendāri tika pārplānoti vismaz trīs reizes, tas bija smags darbs, jo tie mainījās arī starptautiskajām autosporta sacīkstēm, mums bija jācenšas pielāgoties. Kopumā jāsaka, ka mums sezona izvērtās ļoti veiksmīga, jo gan autosprintā, gan minirallijā izdevās aizvadīt pilnu sezonu, neatceļot nevienu posmu, tikai pārplānojot to norisi.”

“Vasaras sezonas noslēgums katru gadu tiek atzīmēts ar Standarta automobiļu komisijas apbalvošanas pasākumu, kas parasti notiek rudenī, arī šogad pasākumam bija noteikts datums, tomēr esošā neziņa lika domāt, ka svinības varētu arī nenotikt. Gala lēmums par apbalošanas pasākuma atcelšanu tika pieņemts pēc valdības izziņotajiem ierobežojumiem. Es nespēju iztēloties, ka mēs sēžam pie galdiem pa četri, ar sejas maskām, dejas nav atļautas, tie nav svētki,” uzsver padomes vadītājs.

“Šobrīd vīruss ir kļuvis nekontrolējams un mums ir ļoti svarīga dalībnieku drošība, gan sporta pasākumu laikā, gan sezonas apbalvošanā. Mēs nevēlamies, lai pēc pasākuma mums būtu jānonāk pašizolācijā vai karantīnā. Komisija cer, ka dalībnieki saprot situāciju un smago lēmumu, kuru nācās pieņemt. Visus dalībniekus aicinu nosvinēt sezonas noslēgumu ģimenes lokā, drošā vidē un apstākļos. Mēs ceram, ka 2021. gada sezonas izskaņā varēsim sarīkot pasākumu, kurā atkal visiem būtu iespēja satikties un sveikt labākos,” noslēdz Eduards Kalve.

LAS SAK padome vēlas uzsvērt, ka sezonas kopvērtējuma balvas tiek gatavotas un kopā ar kādu patīkamu pārsteigumu tiks nogādātas dalībniekiem pa visu Latviju.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID.Unyx – sportisks krosovers Ķīnas tirgum 4

Volkswagen ID.Unyx ir gandrīz tas pats Cupra Tavascan, tomēr ne gluži. Lasīt vairāk

 

Elektriskā Škoda Epiq par 25 000 eiro ieradīsies 2025. gadā (+ FOTO) 15

Čehijas autobūves uzņēmums Škoda gatavo elektrisku mazauto, kas būs pievilcīgs arī cenu ziņā. Lasīt vairāk

 

Visu laiku jaudīgākais Volkswagen universāls – vēl viens elektriskais GTX saimes modelis (+ FOTO) 13

Reizē ar ID.3 GTX debitējis vēl viens šīs saimes modelis – ID.7 GTX Tourer. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti