Sesks un Francis JWRC sezonas kopvērtējumā izcīna bronzu

 

Foto: Publicitātes attēls

LMT | 17.oktobris 2021 18:41

LMT Autosporta akadēmijas ekipāža Mārtiņš Sesks/Renārs Francis 2021.gada WRC sezonas junioru čempionāta noslēdzošajā sacensībā finišēja 6. vietā, bet ar to pietika, lai JWRC sezonas kopvērtējumā izcīnītu bronzas medaļu un vietu uz pjedestāla.

Katalonijas ātrajā un līkumotajā sacensību tresē Sesks un Francis startēja pirmoreiz. Sezonas noslēdzošā sacensība Spānijā ekipāžai  izvērtās citāda, kā sākotnēji cerēts. Sacensību pirmajā dienā Mārtiņš Sesks  atzina,  ka, iespējams, nav pietiekami novērtējis līkumu konfigurācijas un sacensību stenogrammu pierakstījis pārāk lēnu, kas traucēja  attīstīt vajadzīgo ātrumu.               

Arī nākamās sacensību dienas notikumi aizslaucīja daudzas cerības – jau sestdienas otrajā ātrumposmā komanda bija spiesta izstāties – labajā līkumā salūza auto disks, kā rezultātā automašīnu nevarēja izgriezt nākamajā pagriezienā, un tā noslīdēja no ceļa. Sacensības turpinājās  svētdien, kad pēdējos trīs ātrumposmos ekipāža finišēja ātrāko pieciniekā, bet sacensību kopvērtējumā Latvijas autosportisti palika sestie.

Mārtiņš Sesks: “Šurpbraucot mērķējām augstāk. Tomēr sezona ir aizvadīta ar  zināmu vilšanos sevī, un Spānijas sacensības laikam bija kulminācijas brīdis, kurā nebiju vairs spējīgs braukt tik ātri, cik es esmu spējīgs un varu. Neskatoties uz to mēs esam trešie  ātrākie juniori pasaulē 2021.gadā, kas jebkurā gadījumā ir viens no augstākajiem sasniegumiem Latvijas autosportā. Pasaules čempionātā tagad esam atzīmējušies gan ar otro vietu pērn, gan trešo šajā gadā. Uzskatu, ka mums ir labas izredzes nākotnē arī kļūt par čempioniem."             

Šogad pasaules rallija čempionāta kalendārā bija iekļauti pieci posmi, kuros Seska/ Franča ekipāža  pārmaiņus  gan uzvarēja, gan  finišēja otrajā un trešajā vietā, apliecinot savu ātrumu.  Lai gan 2022.gada pasaules rallija čempionāta kalendārs jau ir izziņots, par JWRC nākamo sezonu zināms vien tas, ka čempionātu veidos pieci dažāda seguma posmi, bet sacensību saraksts tiks publiskots vēlāk.    

 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID.Unyx – sportisks krosovers Ķīnas tirgum 4

Volkswagen ID.Unyx ir gandrīz tas pats Cupra Tavascan, tomēr ne gluži. Lasīt vairāk

 

Elektriskā Škoda Epiq par 25 000 eiro ieradīsies 2025. gadā (+ FOTO) 15

Čehijas autobūves uzņēmums Škoda gatavo elektrisku mazauto, kas būs pievilcīgs arī cenu ziņā. Lasīt vairāk

 

Visu laiku jaudīgākais Volkswagen universāls – vēl viens elektriskais GTX saimes modelis (+ FOTO) 13

Reizē ar ID.3 GTX debitējis vēl viens šīs saimes modelis – ID.7 GTX Tourer. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti