Mārtiņš Sesks triumfē Tet Rally Liepāja (+ FOTO)

 
LMT | 4.jūlijs 2022 6:19

Latvijas Mobilais Telefons un Autosporta Akadēmija atbalstītais Latvijas pilots Mārtiņš Sesks un stūrmanis Renārs Francis piektajā Eiropas rallija čempionāta (ERC) posmā Tet Rally Liepāja (1.-3.jūlijā) izcīnījis satriecošu uzvaru, parādot absolūti ātrākos rezultātus visos 12 sacensību ātrumposmos.

Tet Rally Liepāja desmit gadu pieredzē šīs ir arī pirmais gadījums, kad kāda ekipāža uzvarējusi visus rallija ātrumposmus.

Seska pilotētā ekipāža triumfēja ERC piektajā posmā, uzrādot  neiedomājami stabilu un pārliecinošu sniegumu mājas trasē no pirmā līdz pēdējam ātrumposmam. Apbruņojies ar tikko testētām Indijas riepu giganta MRF riepām un Sports Racing Technologies sagatavoto Rally2 auto, Sesks  lieliski debitēja gan testa braucienā, gan sacensību pirmajā un otrajā dienā, uzkrājot nozīmīgu pārsvaru pār rallija augstākās līgas sekotājiem. Pēc nevainojamas sadarbības ar stūrmani Renāru Franci, ekipāža svētdienas pievakarē atgriezās Liepājā ar pārliecinošu uzvaru un 1 minūtes 10,9 sekunžu pārsvaru pār tuvāko sekotāju, savu komandas biedru no MRF –  Efrēnu Llarenu (Elfrèn Llarena).        

Mārtiņš Sesks: “Šis bija manā karjerā līdz šim labākais rallijs. Viss notika tik baudāmi. Mēs kāpām mašīnā un jutāmies labi. Es biju pārliecināts par to, ko es daru, un viss sanāca. Mēs negājām uz īpašiem rekordiem, mēs to darījām sevis dēļ un no tā veidojās tas rezultāts. Mēs vienkārši bijām plūdumā un savā ritmā. Bija maģiska nedēļas nogale. Vienlaikus šāds rezultāts bija iespējams tāpēc, ka mums labākie atbalstītāji kā MRF, Latvijas Mobilais Telefons, Otaņķi Mill, Virši un labākā Sports Racing Technologies mašīna. Kad tehniski viss ir tādā balansā, ir bauda un prieks braukt.”             

“Es varētu arī šodien beigt savu karjeru, jo šis bija skaisti,  noteikti baudāmākais rallijs arī manā karjerā,” pēc sacensībām jokoja ekipāžas stūrmanis Renārs Francis.

Seska/ Franča ekipāža Tet Rally Liepāja ietvaros bija arī ātrākā Latvijas rallija čempionāta kopējā ieskaitē un apsteidza LRČ otrā posma LRČ2 klases braucējus no Igaunijas –  Gregoru Jētsu un Timo Tanielu par 47 sekundēm, izcīnot uzvaru Latvijas rallija čempionāta otrajā posmā.              

Pēc uzvaras Tet Rally Liepāja ekipāža veiks vēl trīs Eiropas rallija čempionāta posmus.

 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā 1

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Kā taps jaunais Rail Baltica tilts pār Daugavu Rīgā (+ VIDEO)

Ir sākusies jaunā Rail Baltica tilta pār Daugavu būvniecība. Respektējot galvaspilsētas vēsturi, jaunajā tilta konstrukcijā saglabās esošā dzelzceļa tilta ikonisko izskatu. Lasīt vairāk

 

Traģiska nāve, sajaucot ātrumus - miljardiere iet bojā savā Tesla (+ VIDEO) 29

Amerikāņu miljardiere un uzņēmēja, politiķa Miča Makkonela radiniece Andžela Čao noslīkusi savā Tesla pēc tam, kad viņas vadītā automašīna iebrauca dīķī un nogrima. Lasīt vairāk

 

Mercedes-Benz Vision EQXX iztiek ar 7 kWh vidēji un nobrauc 1000 km ar vienu uzlādi (+ FOTO) 12

Mercedes elektriskais prototips Vision EQXX veicis savu trešo tālās distances pārbraucienu ar vienu uzlādi veicot vairāk par 1000 kilometriem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti