Kas jāzina rallija Sarma 2024 skatītājiem?

 

Foto: Raimonds Volonts

Ģirts Avotinš | 8.februāris 2024 14:35

Rallijs Sarma vienmēr ir bijušas ļoti aizraujošas sacensības gan dalībniekiem, gan skatītājiem. Tā būs arī šogad, kad rallijā Sarma 2024 turpināsies Latvijas rallija čempionāta, rallijsprinta un vēsturisko automobiļu rallija kausa sezonas cīņas, kā arī tiks atklāts Baltijas jūras valstu rallija čempionāts.

Rallija skatītājus priecēs tādi labi zināmi rallija piloti kā Emīls un Kalvis Blūmi, Egons Kaurs, Jānis Vorobjovs, Matīss Mežaks, kā arī daudz citi sportisti no astoņām valstīm. Taču rallija apmeklējums nav tikai fanošana vien – tas ir piedzīvojums, kuram ir nedaudz ir jāsagatavojas, jo sevišķi, kad prognozes sola īstu ziemas ralliju. Esam apkopojuši galvenās lietas, kas jāzina katram rallija skatītājam.

Kur braukt un kā atrast ralliju?

Ātrumposmu kartes un skatītāju vietu apraksts ir pieejams Latvijas rallija čempionāta mājas lapā autorally.lv, sadaļā "Skatītājiem". Skatītāju ceļvedis ir piemērots gan lietošanai izdrukas veidā, gan saglabājot viedierīcēs. Uz visām skatītāju vietām jau iepriekš ir sagatavoti Waze un Googe Maps maršruti, kas nozīmē, ka vecmodīgā braukšana ar pirkstu pa karti vairs nav nepieciešama. Atliek vien noskanēt, ja ceļvedis ir iepriekš izdrukāts, QR kodu vai uzspiest ar pirkstu uz tā, ja ceļvedis ir saglabāts viedierīcē, un izvēlēties kuru navigācijas aplikāciju lietosiet. Organizatori iesaka izmantot Waze, jo tajā ir aktuālāka informācija par slēgtajiem ceļiem un organizatoriem faktiski momentā to ir iespējams atjaunināt, ja radīsies kādas izmaiņas.

Uz ko skatīties?

Jau šobrīd autorally.lv ir pieejams provizoriskais dalībnieku saraksts. Protams, tajā ir iespējamas izmaiņas. Ja gribās sev pa rokai turēt visprecīzāko starta sarakstu, tad to autorally.lv varēs atrast sadaļā "Dokumenti" īsi pirms svinīgās rallija atklāšanas, kas piektdienas vakarā notiks pie Gulbenes novada kultūras centra. Ņemiet vērā, ka visur publicētie ātrumposma starta laiki attiecas uz pirmo rallija automobili ātrumposma startā, taču pirms rallija ekipāžām trasē dosies drošības automašīnas, jeb tā sauktās "0" ekipāžas, un rallija automobiļi tiem sekos starta numuru secībā. Vienīgi pēdējos divos ātrumposmos nestartēs rallijsprinta dalībnieki.

Apģērbs un aksesuāri

Ņemot vērā, ka laika prognozes sola patiesi ziemas rallijam raksturīgu laiku ar temperatūru, kas pēc sajūtām līdzināsies -12 līdz -18 grādiem, iesakām rūpīgi padomāt par apģērbu un apaviem. Termo veļa, vilnas zeķes, biezās bikses un jakas, cepures un biezi cimdi – tas ir tas, kas obligāts. Tieši tā pat rosinām padomāt par kārtīgiem, sniegam paredzētiem zābakiem un maiņas apaviem, lai kājas vienmēr būtu sausas uz siltas. Starp citu, ļoti labi šādos apstākļos kalpo snovborda zābaki. Vēl būtiski ir padomāt par termosu un siltiem dzērieniem.

Mašīnas sagatavošana

Lai arī piebraucamie ceļi skatītāju vietām būs iztīrīti, iesakām automašīnā ielikt sniega lāpstu, kas noderēs kaut vai lai sasildītos un savas personīgās skatīšanās vietas iztīrīšanai. Tāpat par ļaunu nenāks rezerves degviela bākā, lai pietiktu arī priekš pasidīšanās automašīnā.

Svarīgākais par drošību

Ziemas rallijs ir īpaši dinamisks, un ar to ir jārēķinās arī skatītājiem. Šādos apstākļos, kad ātrumposmus sedz tik perfekta ledus kārta, ziemas rallijs nereti ir pat ātrāks par asfalta ralliju, tāpēc skatītājiem ir jābūt īpaši vērīgiem. Ir jāievēro drošības personāla norādījumi, sacensību laikā nedrīkst šķērsot trasi un pagriezt muguru pret trasi – vienmēr redzeslokā paturiet katru sporta auto. Palīdzot kādai no ceļa nobraukušai rallija automašīnai, nekādā gadījumā neceliet pie riteņiem vai nestumiet auto aiz riteņu arkām, jo sporta riepu radzes spēj nodarīt būtiskus miesas bojājumus. Skatītājiem jāatceras, ka pēc ātrumposma beigām ceļš ir atvērts tikai tad, kad to ir veikusi drošības ekipāža ar zaļu bākuguni.

Biļetes

Rallija Sarma 2024 biļetes ir iespējams iegādāties tiešsaistes biļešu tirdzniecības platformā eKase.lv. Biļešu kontrolpunktos biļetes nebūs pieejamas. Cilvēkiem, kuriem iepirkšanās internetā sagādā grūtības, biļetes būs pieejamas arī rallija centrā. Atgādināsim, ka rallijs Sarma turpina izmantot personalizētas biļetes, un tās ir derīgas ar personu apliecinošu dokumentu. Rallija biļetes iepriekšpārdošanā maksā 12,00 €, iekļaujot PVN un biļešu tirdzniecības komisiju, bet rallija dienā biļešu cena būs 15,00€. Savukārt bērniem līdz divpadsmit gadu vecumam, kā arī personām ar 1. grupas invaliditāti ieeja būs bez maksas. Arī rallija atklāšanā biļetes nebūs nepieciešamas.

Ko vēl darīt Gulbenē?

Gulbenes novadā ir iespējams atrast daudz dažādas aktivitātes kā izklaidēt sevi un ģimeni – Gulbenes bānītis, kameršļūkšana vai ziemas autotrase Stāmerienā, golfa simulatoru atpūtas parkā Avoti un slēpju muzeju Tirzā, kur tieši rallija nedēļas nogalē notiks IX Tirsas Meerlaiku Slehpojums un Tirsas Trakais Telemarks. Šajā nedēļas nogalē notiks arī 3.Rankas Kartonfabrikas distanču slēpošanas maratons, Bet tas viss ir tikai maza daļiņa no iespējām, ko piedāvā Gulbenes novads. Vairāk informācijas iespējams atrast VisitGulbene.lv mājas lapā. 

Sociālie tīkli

Visi rallija fani tiek aicināti izmantot Facebook, Twitter un Instagram, lai paziņotu par redzēto un aktuālo. Taču, lai ziņa sasniegtu visus adresātus, vēlams ziņām, kas saistītas ar ralliju, pievienot @RallySarma un #RallySarma.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Volvo lielākais un mazākais krosovers tiekas triecientestos (+ VIDEO)

Volvo sarīkojis drošības testus, savas krosoveru līnijas lielākajam un mazākajam modelim liekot triekties vienam pret otru. Lasīt vairāk

 

Nepilni 60 000 eiro - sākta pasūtījumu pieņemšana jaunās paaudzes Toyota Land Cruiser, izziņotas cenas Latvijā (+ FOTO) 2

Toyota leģendārais Land Cruiser ir piedzīvojis plašas pārmaiņas un ieguvis būtiski labākas spējas braukšanai gan pa bezceļu, gan pa cietu segumu, vienlaikus paliekot uzticīgs savām saknēm un kompānijas DNS. Ražotāja pārstāvji izziņojuši arī leģendārā SUV jaunās paaudzes cenu, un pirmie auto pie īpašniekiem nonāks šajā rudenī. Lasīt vairāk

 

Elektrokabeļu zagļu dēļ traucēta vilcienu satiksme Vācijas rietumos 5

Elektrokabeļu zagļi aizvadītajā naktī paralizēja vilcienu satiksmi Vācijas rietumos. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti