Pirmizrādi piedzīvo dokumentālā filma par Mārtiņu Sesku “Ātruma skartie” 9

 

Foto: Publicitātes foto

Tet | 29.marts 2024 11:10

27. marta vakarā kinoteātrī “Splendid Palace” aizvadīts dokumentālās filmas “Ātruma skartie” atklāšanas pasākums, kurā pulcējās filmas radošā komanda, autosportisti, rallija entuziasti un atbalstītāji.

Filma stāsta par vairākkārt godalgotā rallija pilota Mārtiņa Seska karjeru un atklāj, kā rallijs kļuvis par vienu no skatītāju iecienītākajiem sporta veidiem Latvijā.

Kā norāda filmas galvenais varonis un šobrīd labākais Latvijas rallija pilots Mārtiņš Sesks: “Šī dokumentālā stāsta pamatā vēlējāmies parādīt, cik senas un nozīmīgas ir Latvijas autosporta vērtības, un kā mūsu komandas saliedētība un neatlaidīgs darbs ceļā uz progresu tiek novērtēts ar pasaules godalgām. Šogad Latvijā norisināsies vēl nebijis notikums – Pasaules rallija čempionāts (WRC), kas tiks aizvadīts Liepājā, kur 1965. gadā mans vectēvs veidoja pirmās autorallija sacīkstes Kurzemē. Ar neatlaidīgu darbu pēc 59 gadiem mēs esam nonākuši līdz pasaules čempionātam! Šī filma kalpos kā tilts starp senajām autorallija tradīcijām un šogad notiekošo ''Tet Rally Latvia'' čempionātu”.

Filma “Ātruma skartie” ir stāsts par Mārtiņa Seska un viņa komandas smagu un mērķtiecīgu darbu, kas nesis gan prieku par izdošanos, gan arī vilšanās brīžus. Skatītājiem filmā ir iespēja dzīvot līdzi notikumiem kopā ar Mārtiņu un viņa komandu, lai pieredzētu, kā komandas apņēmība, gribasspēks un ātrums vainagojas godalgotiem panākumiem.

“Līdz ar “Ātruma skartie” filmas pirmizrādi sākas 2024. gada rallija sezona, kas šajā vasarā būs vēsturiska – Latvijā jūlijā uzņemsim FIA pasaules rallija čempionāta posmu. Redzēsim daudz pasaules klases sportistus, taču vislielākais prieks, līdzi jušana un ticība uzvarai būs par savējiem, šajā gadījumā, šī brīža labāko Latvijas rallija pilotu Mārtiņu Sesku. Jo mēs, Tet, lieliski zinām, ka vērtīgi panākumi ir kaldināti ar ilgstošu un grūtu darbu, kas palīdzējis mums kļūt par līderiem tehnoloģiju jomā, savukārt Mārtiņam – par pasaules klases pilotu. Tas, ko skatītāji redz rallija trasē, ir tikai aisberga virsotne. Varam būt lepni par Mārtiņu un viņa komandu, kas teju katru sezonu izcili nostartē, parādot vēl nebijušu jaudu un sniedzot aizraujošu piedzīvojumu visiem skatītājiem un līdzjutējiem. Šī filma būs kā enerģijas lādiņš ne tikai rallija faniem, bet katram, kas spēj novērtēt mērķtiecīgā darbā sasniegto,” stāsta Uldis Tatarčuks, “Tet” galvenais izpilddirektors.

Pirmizrādes skatītāji varēja ne tikai sekot līdzi Eiropas rallija sezonas aizkadriem un ceļam uz Latvijas komandas izcīnīto vicečempiona titulu, bet arī paši iejusties autosportista lomā, izmēģinot rallija automašīnas simulatoru.

Dokumentālo filmu “Ātruma skartie” veido tehnoloģiju uzņēmums “Tet” sadarbībā ar filmu studiju Skuba films, režisoru Sandiju Semjonovu, operatoriem Miķeli Urtānu un Jēkabu Vilkārsi, kā arī montāžas režisoru Jurģi Ločmeli. Pie skatītājiem filma Tet TV+ platformā nonāks 28. martā.  

 

 
9 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Kreipānus 29.marts 2024 18:04
9 5 Atbildēt

Bagātnieks kas vizinās ar sporta auto pa valsts kompāniju (t.i.pa visu nodokļu maksātāju naudu).

Nu baigais talants.

Latvijā ir ļoti daudz spējīgu kartingistu, kas brauc daudz labāk, bet vienīgais viņus nesponsorē valsts kompānijas, tā ir vienīgā atšķirība starp viņiem un šo talantu.

IzļurkātajamToļikam 30.marts 2024 9:52
6 3 Atbildēt

Nu redz toļik, ka šādi talanti zaudējot administratīvo resursu zaudē arī savu talantu, un uzreiz beidzās visa spīdošā karjera.

Bet pa privāto naudu ne paši tādi talnti ne kāds cits nav gatavs tādas izpriecas sponsorēt.

Piekrītu ka valatij ir jāsponsorē sportisti, bet tādi kas nes valsts vārdu pasaulē, bet autosports nav tas sports kas nes valsts vārdu pasaulē.

Un kamēr valstī ir tāds trūkums piemēram medicīnas pacientiem, tad noteikti valsts uzdevums ir rūpēties par šādiem pacientiem nevis par miljonāru izklaudēm.

Atmiņā nāk savulaik, tad bija tāds talants porcelāna skaistulis no CSDD, kas arī izbrauca dakāru pa galvaspilsētas naudu. Nu piedodies, viņš jau tā pat solārijā pamatīgi nocepies

Tad jau nevajadzētu arī pārmest vienam amerikāņu bagātniekam lidojumus par lielu valsts naudu uz briseli.

Ānus-toļiks 29.marts 2024 21:51
3 6 Atbildēt

Nepārdzīvo - tā notiek visā pasaulē, tā vnk ir lietu kārtība un tas ir jāpieņem.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Volvo lielākais un mazākais krosovers tiekas triecientestos (+ VIDEO)

Volvo sarīkojis drošības testus, savas krosoveru līnijas lielākajam un mazākajam modelim liekot triekties vienam pret otru. Lasīt vairāk

 

Nepilni 60 000 eiro - sākta pasūtījumu pieņemšana jaunās paaudzes Toyota Land Cruiser, izziņotas cenas Latvijā (+ FOTO) 2

Toyota leģendārais Land Cruiser ir piedzīvojis plašas pārmaiņas un ieguvis būtiski labākas spējas braukšanai gan pa bezceļu, gan pa cietu segumu, vienlaikus paliekot uzticīgs savām saknēm un kompānijas DNS. Ražotāja pārstāvji izziņojuši arī leģendārā SUV jaunās paaudzes cenu, un pirmie auto pie īpašniekiem nonāks šajā rudenī. Lasīt vairāk

 

Elektrokabeļu zagļu dēļ traucēta vilcienu satiksme Vācijas rietumos 5

Elektrokabeļu zagļi aizvadītajā naktī paralizēja vilcienu satiksmi Vācijas rietumos. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti