iAuto fotogalerija, "Klasiskā rallija sezona Baltijā noslēdzas Sāremā salā""

 

Foto: Jānis Grīnhofs

Jānis Grīnhofs speciāli iAuto | 14.oktobris 2024 1:10

Aizvdītās sestdienas vakarā Sāremā salā finišēja tradicionālais rallijs "Saaremaa rally 2024". Kā ierasts uz sacensībām pulcējās iespaidīgs dalībnieku sastāvs. Šogad uz starta stājās 149 ekipāžas. Uz salu bija devušās arī vairākas latviešu ekipāžas.

  Rallijs "Saaremaa" izsenis ir bijis viens no populārākajiem rallijiem Baltijā, Tas vienmēr pulcējis iespaidīgu dalībnieku sastāvu un līdzjutēju pūļus. Sporta ekipāžu ziņā citi ralliji Baltijā rallijam uz salas nespēj sastādīt konkurenci. Arī šis gads nebija izņēmums. Vienīgi ārzemju viesi šoreiz  mazāk nekā ierasts. Visiem grūti laiki, nauda jāskaita.

  Kā jau ierasts sīvākā cīņa norisinājās absolūtajā ieskaitē. Kena Torna/Kauri Pannasa ekipāža sīvi spēkojās ar talantīgā Patrika Enoka/Sima Silvera ekipāžu. Šoreiz finišā ātrākā pieredzējušā Kena Torna ekipāža. Rallija ievadā pretenzijas uz uzvaru izrādija vēl viens jaunais igauņu talants Romets Jurgensons. Taču tehniskas ķibeles šoreiz neļāva šo cīņu novest līdz galam.

  No latviešu ekipāžām kā ierasts ātri bija brāļi Blūmi. Taču šoreiz veiksme brāļiem uzgrieza muguru. Emīls Blūms/Didzis Eglītis mocijās ar dažādām tehniskām ķibelēm un nolaistu riepu. Finišā Emīla ekipāža 14tie absolūti, trešie klasē. Kalvja Būma ekipāžai paveicās mazāk. Pēc sīvas cīņas EMV5 klasē ar pieredzējušo Urmo Āvu, Kalvja ekipāžu diskvalificē par auto neatbilstību tehniskiem noteikumiem, pirmā vieta nonāk Āvas rokās. Pēc šāda pavērsiena uz pjedestāla zemākā pakāpiena var kāpt Edgara Baloža ekipāža. Pie patīkamām ziņām pieskaitāma Madara Dīriņa/Ginta Lasmaņa izcīnītais Igaunijas čempiontituls EMV7 klasē. 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ietriecoties auto durvīs, motociklists uzmet salto (+ VIDEO) 15

Motociklists uzmet salto, jo izgriežoties uz galvenā ceļa, vieglā auto vadītājs izgriež tam priekšā. Lasīt vairāk

 

No Nissan galvenās mītnes Austrālijā nozagts rets R32 Skyline GT-R eksemplārs

1991. gadā izlaistās kupejas vērtība ir aptuveni 150 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Daugavpilī pret motocikla vadītāju uzsāk 20 administratīvo pārkāpumu procesus 8

2024. gada 6. oktobrī Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Dienvidlatgales iecirkņa Reaģēšanas nodaļas amatpersonas fiksēja, ka Daugavpilī kāds vīrietis brauc ar motociklu diennakts tumšajā laikā bez ieslēgtiem tuvās gaismas lukturiem un bez noteiktā kārtībā iegūtām transportlīdzekļa vadītāja tiesībām. Lasīt vairāk

 

Kas būtu jāzina, ja tagad plāno iet tehnisko apskati savam auto? (+ VIDEO) 22

iAutolv informē, ka pie tehniskās apskates punktiem veidojas rindas, jo autoīpašnieki cenšas iziet skati vēl šogad - pirms jauno nosacījumu stāšanās spēkā. Kā ir jūsu pusē? Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti