Dacia Sandriders iegūst zeltu Marokā, iegūstot pirmo un otro vietu

 

Foto: Publicitātes foto

Dacia | 21.oktobris 2024 9:40

Dacia Sandriders savā debijā sasnieguši fantastisku rezultātu, Rallye du Maroc finišējot kā pirmie un otrie pēc piecu dienu ilgajām nogurdinošajām sacīkstēm, kurās nobraukti gandrīz 2500 kilometri skarbajā apvidū.

Tas, kas sākotnēji bija testēšanas pasākums pilnīgi jaunajai komandai un ilgtspējīgajam Dacia Sandrider, beigās izrādījās esam vieta uzvaras gūšanai FIA Pasaules rallijreida čempionātā.

Vēl nozīmīgāks ir fakts, ka Rallye du Maroc ir ideāla sagatavošanās Dakāras rallijam janvārī – visgrūtākajam pasākumam starptautiskā autosporta kalendārā, un tas ir Dacia Sandriders nākamais izaicinājums.

Nasers Al-Atija (Nasser Al-Attiyah) un Eduārs Bulanžers (Edouard Boulanger) bija vadībā jau no paša sākuma, pirmdien uzvarot pirmajā posmā un gūstot uzvaru kopvērtējumā – pēc tam, kad tika sarēķināti gada gaitā iepriekš dažādo komandu gūtie rezultāti, viņi kļuva attiecīgi par 2024. gada FIA Pasaules rallijreida čempioniem pilotu un stūrmani.

Al-Atija no Kataras tagad ir trīskārtējais pasaules čempions, tomēr kopā viņš ir piedzīvojis septiņas uzvaras Rallye du Maroc.

Uzvarējis trešdienas visgarākajā posmā – 325 km garajā pārbraucienā no Zagoras līdz Mengubai – Sebastjēns Lēbs (Sébastien Loeb) un Fabiēns Lurkjē (Fabian Lurquin) Rallye du Maroc piektdien noslēdza ar Dacia Sandriders uzvaru piektajā posmā. Lēba ekipāža noslēdzošo dienu sāka ceturtajā pozīcijā, taču kopvērtējuma viņš finišēja kā otrais, Dacia Sandriders nodrošinot nozīmīgo pirmās un otrās vietas rezultātu.

Kristīna Gutjeresa (Cristina Gutiérrez) un Pablo Moreno neatlaidīgā cīņā piektajā posmā, atgūstot iepriekšējos posmos zaudēto, raksturīgajā sarežģītajā bezceļu apvidū finišēja septītie.

Dacia Sandriders, uzvarot trīs posmos no pieciem un finišējot kā pirmie un otrie, parādīja lielisku sniegumu, kā arī ieguva tik ļoti nozīmīgo informāciju un atgriezenisko saiti.

Tomēr darbs, gatavojoties 2025. gada Dakāras sacīkstēm, kas notiks Saūda Arābijā no 3. līdz 17. janvārim, ir tikai nupat sācies – atlicis mēnesis intensīvas gatavošanās, un gada beigās Dacia Sandriders dosies uz Vidējiem Austrumiem, lai piedalītos savā līdz šim lielākajā izaicinājumā.

SVARĪGĀKIE CITĀTI

TIFĀNIJA ISNĀRA (TIPHANIE ISNARD), DACIA SANDRIDERS KOMANDAS VADĪTĀJA

“Es patiesi lepojos ar šo komandu, jo te milzīgu darbu ieguldīja tik daudz cilvēku. Neviens nespēj novērtēt to, cik daudz nepagurstošu pūļu bija jāpieliek, lai Rallye du Maroc starta līnijai sagatavotu trīs automobiļus. Finišs kā pirmajiem un otrajiem ar Naseru un Sebu, un arī Kristīnas sniegums bija lielisks – tas ir patiesi brīnišķīgi! Tomēr šis bija tikai mūsu pirmais pasākums – izmēģinājums Dakārai, un šādu rezultātu mēs pat negaidījām. Tagad svarīgi palikt stingri uz zemes, jo šis mūsu piedzīvojumā ir tikai pats sākums. Pēc četrām nedēļām automobiļi būs uz kuģa ceļā uz Saūda Arābiju, lai piedalītos Dakāras sacīkstēs – mūs gaida liels darbs, jo šajās sacensībām daudz esam iemācījušies; dažas lietas ir jāuzlabo, jo Dakārā ir ļoti grūtas sacensības. Tomēr mēs visi esam ārkārtīgi priecīgi par rezultātu – ikviens šajā komandā to ir pelnījis, un mums ir ļoti liela motivācija turpināt apņēmīgo ceļu uz Dakāru.”

NASERS AL-ATIJA (NASSER AL-ATTIYAH) (KATARA), DACIA SANDRIDERS PILOTS

“Ir ļoti patīkami uzvarēt Rallye du Maroc septiņas reizes un trešo reizi kļūt par pasaules čempionu – tiešām, es esmu ļoti priecīgs. Tomēr arī gūtā pirmā uzvara Dacia ir kas neticams – tas ir fantastiski! Tagad turpināsim darīt labāko, ko spējam, pilnveidojot Dacia Sandrider, lai gatavotos Dakārai. Šāds komandas rezultātu ar jaunu automobili ir ļoti labs rādītājs, un tagad mums ir vairāk informācijas, kas ļaus Dakārā būt vēl labākiem. Kļūt par pasaules čempionu trešo reizi nav viegli, tomēr mani un komandu tas patiesi iepriecina – paldies Eduāram, jo viņš ar mani ir pirmo gadu.”

KRISTĪNA GUTHCRISTINA GUTIÉRREZ (SPAIN), DACIA SANDRIDERS PILOTE

“Mēs esam priecīgi. Mums bija vajadzīgs viens šāds tīrs posms, un gūtie panākumi ir visas komandas nopelns – kopvērtējumā esam pirmie un otrie, un arī mans rezultāts šajā posmā bija labs. Mēs varam lepoties, un šī ir patiesi laba sagatavošanās Dakārai.”

SEBASTJĒNS LĒBS (SÉBASTIEN LOEB) (FRANCIJA), DACIA SANDRIDERS PILOTS

“Komandai ir lielisks rezultāts – būt pirmajiem un otrajiem. Man pašam rallija sākumā mazliet bija grūtības. Prologā mums bija problēma, un pirmo posmu mēs sākām ļoti iepalikuši. Tajā posmā mums gāja ļoti labi, taču tad mazliet sadūrāmies ar SSV un salauzām stūres kronšteinu. Tajā vietā zaudējām 10 minūtes, un pēc tam centāmies atgūt laiku. Mums bija četri labi posmi, visu laiku braucām ļoti intensīvi, un ar automobili nebija nekādu problēmu. Viss darbojās nevainojami. Tas liecina, ka mums ir labs sniegums. Automobilis ir labs, braukt ar to ir ērti, un, gatavojoties Dakārai, viss notiek labi.”

RALLYE DU MAROC KOPVĒRTĒJUMA POZĪCIJAS PĒC PIEKTĀ POSMA (NEOFICIĀLIE REZULTĀTI)

Pirmais – Nasers Al-Atija (Nasser Al-Attiyah) (QAT) / Eduārs Bulanžers (Edouard Boulanger) (FRA), 14 h 26 min 34 s

Otrais – Sebastjēns Lēbs (Sébastien Loeb) (FRA) / Fabiēns Lurkjē (Fabian Lurquin) (BEL), 14 h 31 min 44 s

79. – Kristīna Gutjeresa (Cristina Gutiérrez) (ESP) / Pablo Moreno (ESP), 35 h 48 min 40 s

RALLYE DU MAROC – LIELIE SKAITĻI

Pirmie un otrie – Dacia Sandriders savās pirmajās sacensībās Rallye du Maroc finišēja ar zīmīgo rezultātu 1. un 2. vieta, Naseram Al-Atijam pārspējot komandas biedru Sebastjēnu Lēbu.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Traģēdija Vācijā: jaunieši bez tiesībām izraisa smagu avāriju (+ FOTO) 4

Viens cilvēks gājis bojā, divi smagi ievainoti – tāds ir iznākums avārijai netālu no Vācijas pilsētas Bretenas, ko izraisīja divi jaunieši, kas pie stūres bija sēdušies bez vadītāja apliecības. Lasīt vairāk

 

Vecrīga kļuvusi par elektroauto bezmaksas stāvlaukumu (+ VIDEO) 5

Braukšana pa sabiedriskā transporta joslām un bezmaksas stāvvietas Rīgas centrā ir dažas no priekšrocībām, kas vismaz daļai jaunu auto pircēju liek izšķirties par labu elektroauto, kas joprojām ir dārgāki par benzīna un dīzeļa spēkratiem. Lasīt vairāk

 

Nissan Murano sasniedzis ceturto paaudzi (+ FOTO) 2

No jaunākajām vēsmām japāņu krosovers bija izvairījies 10 gadu garumā. Lasīt vairāk

 

Mazauto izslīd uz rudenīgās šosejas (+ VIDEO) 21

Video autors vērš uzmanību uz to, ka rudens apstākļos riepu faktoram ir arvien lielāka nozīme. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti