Botass izcīna pirmo "pole position" karjerā 8

 

Foto: Ekrānšāviņš no Twitter.com

Nozare.lv | 15.aprīlis 2017 19:38

Somu pilots Valteri Botass no "Mercedes" komandas sestdien pirmo reizi karjerā uzvarēja Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta posma kvalifikācijas sacensībās.

Pašlaik 27 gadus vecais Botass, kurš aizvada savu debijas sezonu spēcīgajā "Mercedes" komandā, bija ātrākais sezonas trešā posma - Bahreinas "Grand Prix" - kvalifikācijā.

Zīmīgi, ka iepriekš F-1 čempionātā pie "pole position" pirms Botasa bija izdevies tikt tikai četriem somiem - Keke Rosbergam, Mika Hakinenam, Kimi Reikenenam un Heiki Kovalainenam.

Botass noslēdzošajā kvalifikācijas sesijā apli veica vienā minūtē un 28,769 sekundēs, tikai par 0,023 sekundēm apsteidzot savu komandas biedru Lūisu Hamiltonu no Lielbritānijas, kurš līdz ar to netika pie septītā "pole position" pēc kārtas.

Zīmīgi, ka "Mercedes" komanda tagad pie uzvaras kvalifikācijā tikusi 59 no 62 iepriekšējiem pasaules čempionāta posmiem.

Tikmēr trešo vietu kvalifikācijā sestdien izcīnīja "Ferrari" pilots Sebastjans Fetels no Vācijas. Savukārt pirmajam trijniekam sekoja austrāliešu braucējs Daniels Rikjardo ("Red Bull") un pieredzējušais Reikenens ("Ferrari"), kamēr pirmo sešinieku noslēdza Nīderlandes sportists Makss Verstapens ("Red Bull").

Septīto vietu kvalifikācijā ieguva vācietis Niko Hilkenbergs ("Force India"), kuram sekoja pieredzējušais brazīlietis Felipe Masa ("Williams"), bet pirmo desmitnieku noslēdza francūzis Romēns Grožāns ("Haas") un brits Džolians Palmers ("Renault").

Bahreinas Lielās balvas izcīņa norisināsies svētdien.

Kā vēstīts, sezonas pirmajā posmā Austrālijā uzvarēja Fetels, otro vietu ieņemot Hamiltonam, bet Ķīnā brits revanšējās, atstājot vācieti otrajā pozīcijā.

Līdz ar to pēc diviem etapiem pa 43 punktiem ir Hamiltonam un Fetelam, kuriem ar 25 punktiem seko Verstapens, bet pa 23 un 22 punktiem ir attiecīgi Botasam un Reikenenam.

 
Visi komentāri
 
Conqueror 15.aprīlis 2017 20:07
1 0 Atbildēt

0.023 starpība tad jau nevar pat vienreiz nomikšķināt plakstiņus

viencexperc 15.aprīlis 2017 20:43
3 2 Atbildēt

Latvijas kolhoznieki un gopņiki savus audī un bmw dēvē par sportiskiem auto, bet f1 visām formulām ir tikai renault, mercedes, ferrari un hondas dzinēji. Amerikāņi šajā garlaicīgajā sporta veidā nepiedalās, bet piedalījās dažas reizes f1 pirmssākumos, tad aizgāja. Bet dažreiz amerikas auto dzinējus izmantoja f1. Pēdējo reizi fords piesmēja bmw.

Tas bija ar Benetton komandu. Tā brauca ar bmw motoru un piloti kāpa uz pjedestāla tikai 2 reizes. Tad Benetton beidzot ielika normālu dzinēju ( no forda), un UZREIZ sākās uzvara pēc uzvaras. Komanda tad cīnījās ar ferrari par pirmo vietu.

Pat tagad formulā nav neviena bmw dzinēja, jo pat renaulti taisa ātrākus.

Žēl, ka amerikāņi nepiedalās. Viņiem tā bezjēdzīgajā riņķošana liekas neinteresanta. Cita lieta nascar, kur redzama visa trase un ir draivs.

core 15.aprīlis 2017 22:46
1 1 Atbildēt

Bezjēdzīga riņķošana tak ir tieši nascarā

viencexperc 16.aprīlis 2017 0:14
0 0 Atbildēt

Redzi, naskārā tu redzi visu trasi. Seko līdzi notikumiem, redzi apdzīšanas, avārijas, visu.

s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/d0/7f/c4...cd6dca7187.jpg

Bet formulā tu redzi tikai vienu posmu. Ne dzīšanas ( kuru formulā gandrīz nemaz nav)

askme 16.aprīlis 2017 10:03
0 0 Atbildēt

Starpcitu Haas ir amerikas komanda :P

viencexperc 16.aprīlis 2017 15:17
0 0 Atbildēt

zinu.

Bet es viņu neskaitu, jo:

1) F1 piedalās tikai 2016.gadā, šajā sezonā. šī ir debijas sezona, tāpēc neko vēl nevar teikt. Pirmie kucēni ir jāslīcina. Grūti no 0 ir sataisīt čempionu. Tāpēc vajag vēl pagaidīt.

2) Komandu izveidoja amerikānis, tā pieder amerikanim un tā bāzēta Amerikā. Viss. Ar to visa Amerika beidzas. Piloti, tehniskais direktors, komanda, dzinēji un viss pārējais nav amerikas. Pat viņu reālā bāze atrodas lielbritānijā.

3) F1 pārdeva ASV kompānijai lai tikai popularizētu šo pasākumu aiz okeāna. Pat ASV komandas izveide bija plānots pasākums, kurā piedalījās arī F1 vadība. Laikam nabagu Eiropa grib dabūt ASV naudu. Mēs redzam, kā pelna Amerikas nacionālie sporta veidi - beisbols, futbols ( amerkāņu), Nascar, u.c.

Tikai vidējam amerikānim ne ļoti patiks tāds garlaicīgs pasākums. Pat hokejs amerikāņiem likās garlaicīgs, tāpēc samazināja laukuma izmērus.

Jo būsim reālisti - F1 IR GARLAICĪGS sporta veids. Pat apdzīšanas ir tikai iespējamas, kad komandas iebrauc boksos. Dzīvajā vērot var tikai vienu ceļa līkumu vai startu-finišu. Pa Tv vairāk var ko redzēt, bet pat velobraukšana ir interesantāka. Es domāju, ka F1 speciāli pārdeva ASV, lai viņi ieviestu kaut ko intresantāku, atdzīvinātu.

zīmīgi 15.aprīlis 2017 22:37
1 1 Atbildēt

zīmīgi, ka katrā rakstā par F1, vismaz divas rindkopas sākas ar vārdiem: "zīmīgi, ka..."

zajebal jau tie zīmīgie zīmētāji.

es 16.aprīlis 2017 15:35
0 0 Atbildēt

Amerikāņiem F1 nepatīk, jo tur ir jāstūrē! Kas viņu pagājušā gadsimta auto nav iespējams. Jā gāzēt bremzēt un taisīt troksni viņi māk. Un tas ir arī viss. Ovālā neko vairāk nevajag. Ja nu vienīgi šķību savirzi, lai pat līkumos nav jāstūrē.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 7

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 5

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 2

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Jaunā Škoda Octavia stājas uz konveijera

Pagājušajā nedēļā Čehijā tika uzsākta modernizētās Škoda Octavia ražošanu. Modelis būs pieejams ar plašu dzinēju klāstu, ieskaitot elektrificētās mild-hybrid versijas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti