Hamiltona un Verstapena nedienas: 50 000 eiro sods par pieskaršanos konkurenta mašīnai 1

 

Lūiss Hamiltons Foto: Ekrānbilde no twitter.com/F1

Nozare.lv | 14.novembris 2021 8:24

"Mercedes" pilots Lūiss Hamiltons par tehnisko noteikumu pārkāpumu piektdienas Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta Sanpaulu "Grand Prix" posma kvalifikācijas sacensībās saņēmis diskvalifikāciju, tāpēc sestdien sprinta sacensības sāks no pēdējās vietas.

Savukārt Makss Verstapens no "Red Bull" saņēma naudas sodu 50 tūkstošu eiro apmērā par to, ka pēc kvalifikācijas sacensībām slēgtajā parkā pieskārās Hamiltona mašīnai.

Hamiltona piektdien uzrādītais kvalifikācijas rezultāts tika anulēts par mašīnas aizmugurējā antispārna DRS (pretestības samazināšanas) sistēmas neatbilstību F-1 noteikumiem.

Šis nav vienīgais sods, ko Hamiltons saņēmis šajā posmā, jo svētdienas sacensībās viņam tiks piemērots piecu starta vietu sods par dzinēja maiņu šajā posmā.

Sestdien notika treniņbraucieni, kā arī priekšā ir sprinta kvalifikācija, kurā tiks noteiktas starta pozīcijas svētdienas sacīkstēm. Sprintā piloti veic 100 kilometrus garu distanci jeb apmēram trešdaļu no ierastās sacīkšu distances. Pirmajās trīs pozīcijās finišējušie piloti saņem attiecīgi trīs, divus un vienu punktu pasaules čempionāta kopvērtējumā.

Sestdien notiks treniņbraucieni un sprinta kvalifikācija, kurā tiks noteiktas starta pozīcijas svētdienas sacīkstēm. Sprintā piloti veic 100 kilometrus garu distanci jeb apmēram trešdaļu no ierastās sacīkšu distances. Pirmajās trīs pozīcijās finišējušie piloti saņem attiecīgi trīs, divus un vienu punktu pasaules čempionāta kopvērtējumā.

 
Visi komentāri
 
gunbox 16.novembris 2021 11:38
0 0 Atbildēt

Laikam pirmā incidenta dēļ sāk nesadalīt asfaltu. Nav jau brīnums, jo video skaidri redzams, ka sodu dabūja tas, kurš vispār nebija vainīgs. Tagad viens otru nagla spiež ārā no trases.

Tajos ļimakos, kas tur apgrozās 50k nav pat pirksta pakratīšana. Apkaunojums vārdam "sods".

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus 1.ceturksnī – pieprasījums pēc e-auto auto nokrities, pēc hibrīdiem – audzis

KBA (federālās motorizēto transportlīdzekļu aģentūras) apkopotie dati liecina, ka arī trīs mēnešu griezumā pieprasījuma kritums pēc elektroautomobiļiem ir gana iespaidīgs. Lasīt vairāk

 

No 45 750 eiro - Toyota sākusi jaunā GR Yaris iepriekšpārdošanu

Ir sākusies jaunā Toyota GR Yaris iepriekšpārdošana, un tā cenas ir no 45 750 eiro. TOYOTA GAZOO Racing rallija programmā dzimušais un sacīkstēs rūdītais hečbeks debitēja pirms trim gadiem, bet pēc modernizācijas tas ir ieguvis dažādus dizainiskos, tehniskos un konstruktīvos uzlabojumus, kas braukšanu pacels jaunā līmenī. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 9

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti