Drift "Raganas Katls" - viena no retajām autosporta disciplīnām Latvijā, kas piesaista skatītājus (+ VIDEO) 7

 
iAuto | 11.septembris 2022 16:10

iAuto apmeklē Biķerniekus, kur šodien norisinās drifts "Raganas katlā", unikālas sacensības, kas notiek tikai reizi gadā.

Sacensībās piedalās vairāk kā pussimts sportistu no visas Baltijas, taču atmosfēra Biķernieku trasē ir ļoti demokrātiska - ikviens skatītājs var noiet gar tehnisko parku, apskatīt jaudīgos spēkratus, parunāties ar sportistiem. Par "Raganas katlu" sauktā trases daļa atrodas mežā, kur arī izvietojusies skatītāju lielākā daļa. Sacensības var vērot no uzkalniņa priežu mežā, kā arī uz lielformāta ekrāna, kas izvietots turpat un kopā ar jaudīgo motoru rēkoņu, kūpošajām riepām un mašīnām, kas burtiski sekunžu laikā izlido cauri S-veida līkumam, sniedz neatkārtojamu klātbūtnes efektu. 

 

 
Visi komentāri
 
rt 11.septembris 2022 19:50
3 5 Atbildēt

Pilnīgi garlaicīgs autosporta paveids, varbūt nedaudz labāks par dragreisu. Pirmssākumos tas bija visai skatāms un baudāms, kad driftēja garās kalnu trasēs. Japāņi joprojām piekopj šādu stilu, esmu dzīvajā redzējis. Tas, kas notiek pie mums, fuflo, dārgs alus un 3-4 līkumi. Viss sacīkste galā!

Original Nja 12.septembris 2022 9:06
1 0 Atbildēt

Laikam neesi skatījies pasaules līmeņa sacīkstes driftā - "pāris līkumi" ir paredzēti, lai tiesneši var redzēt visu trasi uzreiz. Japāņu "garās kalnu trases", patiesībā, ir parasti ielu "huligāni", kuri izklaidējas pa koplietošanas ceļiem, nevis profesionāli sportisti, kas sacenšas internacionālā līmenī. Jā, tieši tādi paši, kā "stulbie bembisti", kuri "slīpē" pilsētu krustojumus. Nejauc kopā apelsīnuas ar aviāciju!

rt 12.septembris 2022 10:43
0 0 Atbildēt

Tie Biķiernieku apelsīni tiešām nav jaucami kopā ar smago aviāciju!

Original Nja 12.septembris 2022 12:36
1 0 Atbildēt

Ja pašam slinkums meklēt info - "Biķernieku apelsīni" mūsdienās nu jau ir arī pasaulslaveni sportisti. Gan vietējie, kas brauc pasaules mērogā, gan pasaulslaveni sportisti, kuri brauc Biķerniekos un fano par trases sarežģītību, tāpat, kā Rallijkrosā, kurā, starp citu, arī ir tikai pāris līkumi.

Tas, ka neredzi tālāk par savu degungalu, un domā, ka Latvijā driftā brauc tikai padsmitgadīgi puišeļi ar žurkām ir tikai un vienīgi tava problēma.

rt 12.septembris 2022 14:18
0 0 Atbildēt

Stāsts nav par meistarību, bet par skatāmību! Es tur neredzu neko baudāmu, pat par velti, cauri žogam skatoties. Ja par tiesnešu “pārredzsmību”, tad mūsdienās ir helīši un droni ar kuriem kontrolēt pat simtiem km garus ātrumposmus Dakārā.

GTD2 12.septembris 2022 17:25
0 0 Atbildēt

Kapēc viens no retajiem autosporta veidiem ,kas piesaista skatītājus. Domāju ,ka autosports ir pie mums diezgan populārs. šeit gan neizskatījās ,ka būtu ļoti daudz sakatītāju. Šogad gan ļoti daudz nav sanācis būt uz auto pasākumiem, būts uz pāris klasiskajiem rallijiem,un rallijkrossu nevarētu teikt ,ka skatītāju būtu maz. Varbūt mazāk ir kā agrāk, bet tas vissticamāk,ka iespaido šībrīža biļešu cenas. Lai gan no skatītāja viedokļa jo māzāk tautas jo labāk. Par driftu ,mans subjektīvais viedoklis, nav mans.

Skatītājs 13.septembris 2022 20:26
1 0 Atbildēt

Vajag vairāk pupu startā un finišā

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti