KP pārbaudīs mobilo sakaru tarifu celšanu 19

 
iAuto | 9.maijs 2017 10:25

Lielākajai daļai Eiropas Savienības patērētāju mobilo sakaru viesabonēšana no jūnija vidus kļūs lētāka, taču Latvijas patērētājiem maksājumi pieaugs. Trīs vadošie mobilo sakaru operatori nesen paziņojuši par pakalpojumu cenu celšanu. Pārbaudi par to sākusi Konkurences padome.

 
Visi komentāri
 
viencexperc 9.maijs 2017 10:33
9 1 Atbildēt

Latvieši ir ļoti bagāti. Kāpēc nevar pacelt tarifus?

Ja oficiālajos firmu veikalos Latvijā ir par 20 procentiem augstākas cenas, nekā Lietuvas. Es reiz nopirku Lietuvā vienu lietu, kas maksāja pat 40 procentus lētāk, kā Rīgā. Abi bija firmas veikali. Tikai viens bija Jotul Latvija, otrs - Jotul Lietuva....

Tas pats ar pakalpojumiem.

gunbox 9.maijs 2017 10:58
0 0 Atbildēt

90 gadu "jumts" legalizējies valdībā. Ja var ieraut legāli 21% un pēc tam 15% no peļņas (te arī tavi 20-40%), tad kāpēc to darīt ar varu, ja var ar likumu?

gunbox 9.maijs 2017 11:01
1 0 Atbildēt

... jā aizmirsu...vēl jau no atlikušās 85% peļņas vēl tiks nokāsti 21%, ja veikala īpašnieks gribēs paēst.

Erix 9.maijs 2017 11:19
1 1 Atbildēt

Mums bija lētākie mobilie sakari Eiropā. Eiropa ar direktīvu pateica, ka jāatceļ viesabonēšana - t.i. jānodrošina visā Eiropā vienota pakalpojumu cena. Vai tas ir dīvaini, ka lētāk palika tiem, kam bija dārgi, bet dārgāk tiem, kam lēti? Pirms "izlīdzināšanas" Grieķijā par 1Mb mobilā interneta joprojām bija jāmaksā tik, cik mums par 1Gb. Tāda ekstra, kā neierobežots mobilais internets, praktiski nekur citur Eiropā nebija pazīstama - vismaz ne jau par 10Eur/mēnesī. Tagad operatoram ir pienākums nodrošināt mani ar mobilo internetu arī Grieķijā - vienalga, vai man to vajag, vai nē. Attiecīgi cena ir kļuvusi tāda, lai operators nebankrotētu, ja es aizbraucu ceļojumā un paskatos HD video telefonā, kā esmu to pieradis darīt mājās.

Pļurkt 9.maijs 2017 11:38
14 0 Atbildēt

Aha, tikai tāds sīkums kā man pilnīgi nemaz nav vajadzīga ne viesabonēšana, ne internets mobīlajā!

Kāda X pēc man būtu jāmaksā par to ka cietiem tiek dotas kaut kādas iespējas, un kāpēc man būtu obligāti (uzspiežot) jāmaksā par to ka kaut kādus pakalpojumus "uzlabo" citiem, kurus es nekad neesmu izmantojis un NETAISOS izmantot???

Tak lai ceļ kaut 500 reizes cenas tiem kam vajag to visu, un lai atstāj kā ir tiem kam tie "uzlabotie" pakalpojumi nemaz nav vajdzīgi!

Erix 9.maijs 2017 11:52
3 1 Atbildēt

Eiropas birokrātiem tas neinteresē. Atkārtoju vēlreiz - tāda ir Eiropas direktīva un operatori nedrīkst tev liegt viesabonēšanu par to pašu cenu, kas mājās.

P.S. Es personīgi rezultātā esmu ieguvējs jo izmantoju gan viesabonēšanu, gan maksāju par internetu ārzemēs (mums ierastie bezmaksas Wi-Fi dienvideiropā neeksistē), bet pats fakts, kā Brisele uzspiež savu diktatūru man nav pieņemams.

es 9.maijs 2017 12:38
0 0 Atbildēt

Nav taisnība. DK ir bezlimitu sarunas +10GB interneta pa 145DKK = +/- 15 EUR. LV tik dāsnu piedāvājumunav. DK cenas nemainās pie šīs regulas ieslēgšanas. Precīzāk - šāds tarifu plāns viņiem sen jau ir.

Erix 9.maijs 2017 14:00
0 0 Atbildēt

Man bija bezlimita sarunas un bezlimita (!) internets par to pašu naudu - tātad faktiski lētāk, kā Dānijā. Tagad ar viesabonēšanu būs jāmaksā ~3.50Eur dārgāk, toties būs pieejams 3Gb internets un bezlimita sarunas visā EEZ. Tajā pat laikā Dānija ir slikts piemērs - viņi ir tā "vidušsķira", kam nekas daudz nemainīsies. Izlīdzinot, cenas kāpj Austrumeiropas valstīm un krīt Dienvideiropā. Esi lepns, ka vari palīdzēt Grieķiem grūtajos laikos! ;)

Izvēlies plānu bez ES sarunām 9.maijs 2017 11:45
9 5 Atbildēt

Tāpēc direktīvā ir noteikti regulētie plāni un alternatīvie plāni. Ja nevajag ārzemes, izvēlies alternatīvo, un būs lētāka abonēšana, bet nebūs bezmaksas viesabonēšana. Nevis vienkārši bļauj bļaušanas pēc, neuzzinot visus aspektus.

Erix 9.maijs 2017 11:55
0 2 Atbildēt

Jā - ir alternatīvie plāni, bet tos tev pat piedāvāt nedrīkst. Tikai tad, ja pats izpēti un pieprasi. Un komplektā tas nozīmē atteikšanos no viesabonēšanas vispār - t.i. alternatīvajā plānā nedrīkst būt tāda viesabonēšana kā līdz šim - ar maksu par faktiski izmantotajām minūtēm vai datu apjomu. Vai nu visu, vai neko - cilvēkam, kas jau ir pieradis, ka vienu reizi gadā aizbraucot ceļojumā, ar mājiniekiem var sazvanīties, tas nu ir liegts, ja negrib maksāt par pilna laika viesabonēšanu.

Kur ir atcelta viesabonēšana? 9.maijs 2017 14:43
0 0 Atbildēt

www.bite.lv/jurists-ludza...etejais-100-mb

Piemēram, šis alternatīvais plāns. "Atrodoties viesabonēšanā Eiropā maksa par zvaniem 0,10 EUR par katru minūti un 0,10 EUR par katru nosūtīto SMS."

Pļurkt 9.maijs 2017 14:01
1 1 Atbildēt

Pirms pats nodarbojies ar demagoģiju uzzini!!

Man alternatīvais arī tiek pacelts. paldies dievam tie ir santīmi, bet princips paliek = man paceļ cenu par to ka kādam citam tiek kaut kas "uzlabots" , kur manā ALTERNATĪVAJĀ tarifu plānā vēl tiek noņemts nost!

Erix 9.maijs 2017 14:09
1 0 Atbildēt

Precīzi. Tikai nevajag klausīt Eirobirokrātu propagandai un vainot operatorus. Tās ir tiešas eirokomisāru lēmumu sekas.

kasinsh79 9.maijs 2017 12:40
0 0 Atbildēt

BITE biznesa klientu kontaktpersona tomēr ļāvās pierunāt sevi, ka man vairākiem numuriem galīgi nevajag ne lielos GB internetu, ne lētumu ārzemēs. Rezultāts, man tiem numuriem BITE viss paliks bez izmaiņām.

Erix 9.maijs 2017 14:19
0 2 Atbildēt

Tādi klienti, kam nevajag viesabonēšanu vispār vai tieši otrādi - vajag daudz, ir absolūtais mazākums. Vairumam vispiemērotākais piedāvājums bija tāds, kāds eksistēja līdz šim (pieprasījums veido piedāvājumu) un nu ir aizliegts (ierēdņi zina labāk...) - lēts vietējais pieslēgums, komplektā ar iespēju telefonu lietot ārzemēs, maksājot relatīvi dārgi par vienību, bet tieši tik maz, cik izmanto.

snifs 9.maijs 2017 22:05
5 0 Atbildēt

Manam telefonam( podziniekam) nemaz nav interneta un visādas ekstras, pilnīgi pietiek lai sazinātos.Izliekas ka piespiež ar varītēm pirkt tos "'laizāmos"'.Kam man tas? Kāpēc man maksāt par pakalpojumiem kurus nevaru un negribu izmantot. Internetam man ir dators,

oma 9.maijs 2017 23:48
1 0 Atbildēt

Man nu noteikti nav vajadzīgs internets mobilajā!

Gotfrīds. 10.maijs 2017 8:51
0 0 Atbildēt

Likumu grozīšanas laikā mūsu firmas uzvārīsies.Paies mēneši,kamēr Eiropa attapsies,ka letiņus apzog.Atkal.

Bet būs par vēlu.Varēsim svinēt svētkus-Latvijā atkal

būs par kādam miljonāram vairāk.

Erix 10.maijs 2017 13:17
0 0 Atbildēt

Attapsies? Tieši Eiropa ir tā, kas apzog. Uzliekot par pienākumu mūsu operatoriem maksāt naudu atpalikušajiem Dienvideiropas operatoriem par pakalpojumu, kas vairākumam viņu klientu nav īpaši vajadzīgs. Šajā gadījumā vien Grieķijā būs par kādu miljonāru vairāk - jo ne jau to naudu investēs sakaru attīstībā.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Busiņa šoferis zaudē tiesības (+ VIDEO)

Busiņa šoferis brauc pa kreiso malējo joslu un bloķē ātrāk braucošos, bet, kas vēl ļaunāk, vienā brīdī viņš apstājas un iet izskaidroties ar Audi vadītāju. Lasīt vairāk

 

Nissan modernizējis krosoveru Qashqai (+ FOTO) 7

Pēc trim gadiem apritē, modernizāciju piedzīvojis viens no Nissan kompaktās klases modeļiem - krosovers Qashqai. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 5

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 21

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti