Nozares eksperti pirmdien skaidros "ss.lv" saimnieciskās darbības apturēšanas nepamatotību un gaidāmās sekas 23

 

Foto: Ekrānšāviņš no SS.com

Nozare.lv | 6.augusts 2017 12:39

Interneta nozares eksperti Valsts ieņēmumu dienesta (VID) lēmumu apturēt "ss.lv" saimniecisko darbību vērtē kā nepamatotu un pirmdien, 7.augustā, skaidros tā iespējamās sekas uz Latvijas uzņēmējdarbības vidi un sabiedrību, aģentūru LETA informēja ekspertu pārstāvis Toms Kursītis.

Ārkārtas preses brīfingā plkst.12 "Birojnīcā", Dzirnavu ielā 84 k-2, Rīgā interneta nozares eksperti skaidros iespējamās sekas uz Latvijas uzņēmējdarbības vidi un sabiedrību kopumā, kas varētu rasties pēc VID "nepamatotā lēmuma apturēt sludinājumu portāla "ss.lv" saimniecisko darbību", pavēstīja Kursīstis.

Konkrētais precedents var mudināt pašmāju lielākos e-komercijas uzņēmumus pārcelt savu darbību uz ārvalstīm, bremzējot Latvijas e-komercijas nozares turpmāko attīstību, pauž eksperti.

Preses brīfingā piedalīsies informācijas aģentūras LETA un portāla TVNET valdes loceklis Juris Mendziņš, augsto tehnoloģiju uzņēmuma "Inbokss" īpašnieks Andris Griķis un uzņēmuma valdes loceklis Jevgenijs Kuzņecovs, kā arī zvērināts advokāts Jānis Zelmenis.

Kā ziņots, VID nolēmis apturēt Latvijas lielākā sludinājumu portāla "ss.lv" darbību saistībā ar tā atteikšanos sniegt informāciju par nereģistrētiem auto tirgotājiem. VID apturējis arī ar "ss.lv" īpašniekiem saistītā uzņēmuma SIA "Internet" saimniecisko darbību.

Tikmēr ceturtdienas vakarā "ss.lv" mainīja domēna vārdu uz "ss.com".

 
Visi komentāri
 
Kanibaals 6.augusts 2017 13:26
1 0 Atbildēt

Vēl jau nekas nav apturēts par ko cepiens?

iAuto 6.augusts 2017 13:37
2 2 Atbildēt

Kā nav, nedrikst pieļaut, ka portāls nestrādā stundu vai vairāk. Oficiāli rīt ss.lv jābūt bloķētam un pāradresācija uz ss.com vairs nevarētu strādāt. Tāpēc jau īpašnieki pēc iespējas ātrāk uzlika pāradresāciju, lai pēc iespējas vairāk cilvēku uzzina jauno domeinu ar .com

Kanibaals 6.augusts 2017 18:44
0 0 Atbildēt

Portāls nestrādāja dēļ ss.lv līkajām rokām kamēr pārlika pāradresāciju.

Kanibaals 6.augusts 2017 18:57
3 1 Atbildēt

VID "nepamatotā lēmuma apturēt sludinājumu portāla "ss.lv" saimniecisko darbību"

Domājams lēmumā skaidri ir pamatots kāpēc tika apturēta saimnieciskā darbība. Ne jau nu bez brīdinājuma tā ņēma un apturēja. Kaut kā zinot ss.lv pofigu vairāk ticās, ka pasūtija VID zilās tālēs un te nu arī rezultāts.

Bradypus 8.augusts 2017 12:04
0 0 Atbildēt

Pēc publiski pieejamās informācijas (Cīrule personīgi radio intervijā) sankcija ir par nesadarbošanos ar VID. Kas tad īsti ir nesadarbošanās - VID ir pieprasījis informāciju apjomā, kas uzņēmējam neliekas pamatots. Neviens nenoliedz, ka šīs informācijas pieprasījums ir apstrīdēts tiesā, kas būtu pareizais ceļš tiesiskā valstī. Šajā gadījumā VID apgalvo, ka uzņēmejs vienkāŗši ignorē viņu pieprasījumus un sankcijas piemēro, pirms tiesa ir lēmusi par viņu prasības pamatotību. Tādejādi faktiski tiek skaidri pateikts - VID šajā valstī ir augstāks par tiesu!

Pļurkt 6.augusts 2017 17:54
1 1 Atbildēt

Meklējiet pasūtītāju, kam bija vitāli svarīgi aizklapēt ciet šo portālu!

s 6.augusts 2017 19:07
3 2 Atbildēt

Domāju, ka pasūtītājs ir Tramps.

Tā kā Latvija nesen dabūja atklātu pendeli par 2% nemaksāšanu NATO budžetā un tā dēļ Latvijai nākas saņemties, bet naudas valstij ir tik maz, ka pat ģimenes ārstu streiks iedzen stresā, tad valdība sadeva pendeles iestādēm, kam jācīnās pret ēnu ekonomiku. Piemēram, drīz sekoja nodokļu administratoru aresti.

www.fm.gov.lv/lv/aktualitat...ana-uzdevumiem

650 6.augusts 2017 21:01
5 1 Atbildēt

Jā. Lv ekoēanoomika bez ss vnk sajuks prātā un internets uzsprāgs gaisā.Tas ir mūsu Veiksmes un Neatkarības simbols un pelnījis Pieminekli.Tos tur reku divus apaļos dvīņu torņus vajadzētu tajā vārdā pārdēvēt un hanzabankas ēku par fotki building nopārsaukt.Vai piem kko Uzvilkt rīgas pils Ss Tornī

viencexperc 6.augusts 2017 22:41
7 3 Atbildēt

Redz kā iauto cepas par šo tēmu. Laikam paši ir vieni no tiem, kurus ss.lv nolēma piesegt.

iAuto 7.augusts 2017 9:41
2 0 Atbildēt

Tieši pretēji - ss.lv mums ir tiešākais konkurents. Mēs taču nopirkām vecāko nekustamo īpašumu sludinājumu portālu dzivoklis.lv un strādājam pie jaunās platformas tagad.

Kanibaals 7.augusts 2017 16:38
1 0 Atbildēt

Tad jau dzivoklis ir nākošais sarakstā, jo tāpat var būt iejaukts shēmās.

Pifs 7.augusts 2017 10:31
6 2 Atbildēt

1) Uz afišu staba uzlika paiņojumu "pārdod";

2) ieinteresēts pircējs izlasīja, bet afišu stabs lasītāju nepazina;

3) notika darījums, bet afišu stabam neviens par to nepateica;

4) pārdevējs nesamaksāja valstij pienākošos nodokļus;

5) VID ierēdņi par šiem nesamaksātiem nodokļiem izsaka pretenzijas afišu stabam.

Mēs varam turpināt cerības uz dzīves līmeņa uzplaukumu šai absurdajā policejiskajā valstelē.

s 7.augusts 2017 10:47
3 1 Atbildēt

Tu liekulīgi apej vienu apstākli - "afišu stabs" zina pārdevēju, jo tas samaksā no bankas konta par sludinājumu likšanu, turklāt sistemātiski. VID arī grib zināt cilvēkus, kuri sistemātiski nodarbojas ar saimniecisko darbību. Un mēs ar tevi esam ievēlējuši tādus deputātus, kuri ir pieņēmuši tādus likumus, kas VID uzliek pienākumu tos tirgoņus noskaidrot. Jo "dzīves uzplaukums" šai valstelē nav iespējams, ja tirgošanās lielos apjomos vispār bez nodokļu nomaksas vēršas plašumā, kā kaut kāds melnais caurums.

Absurds ir tavā prātiņā.

Pļurkt 7.augusts 2017 11:41
1 4 Atbildēt

Ievēlējuši!!!???

Puisīt, puisīt cik tev gadiņu, ka vēl pasaciņām tici?

Kanibaals 7.augusts 2017 16:34
0 0 Atbildēt

Kas ta Artūru/Artusu Kaimiņu iecēla, ja saki ka nav vēlēts?

Pat ja uz vēlēšanām neej tas tāpat skaitās, ka ievēlēji, jo viss tātad apmierina.

Pļurkt 8.augusts 2017 7:34
1 0 Atbildēt

Visa tava vēlēšanu procedūra ietilps tavas pases piesmērēšanā un ne vairāk!

Viss ir nopirkts, pārpirkts, sadalīta un pārdalīts vismaz 2 mēneši PIRMS tā farsa ar nosaukumu vēlēšanas.

Tā ka puisīt droši tici vien tālāk tām pasaciņām par tautas ievēlētajiem!

650 7.augusts 2017 11:56
1 0 Atbildēt

Tā gluži nav,Vids nevienam sākumā neko nelūdz. Vnk paprasa "visu" info, kura ir uzņēmuma rīcībā par konkrēto klientu.Loģiski, ja sisremātiskas analīzes rezultātā vids konstatē daudzus/vairākus/pastāvīgus nesmukumus, tad sekos saruna "kā tālāk strādāsim".Ja kāds grib pamēģināt ievest oficiālā ceļā zīmola mantas ar kontrafeikas produkcijas pazīmēm, vids to atklās uzreiz.Jo tur ar nav idioti vairs.Un aizkadrā no likām formalitātēm un aizdomām cieš citi godīgue.Šeit toties zīmola mantas par 20% no real cenas vienmēr ir. Ne tā ka atēdu purnu un vairs neder personīgās brilles ko asv pirku un vienreiz uzģērbu, bet gan gadās ka "vsjo jesķ na mesķe" un pie fotki vesela kaudz bilžu.Protams, es nešaubos ja par ifona kopijas vai lietotas autodetaļas iegādi ssā jebkurš pārdevējs izdod čeku un oem sertifikātu.gluži tāpat kā par tablešu,medpakalpojumu un dibena masāžas kursa iegādi.

Palaidniex 7.augusts 2017 13:50
1 1 Atbildēt

Nu bet tak kontaktinfa ir publiski pieejama, uzmeties par "feiko" pircēju un paņem kontrolpirkuma brīdī...

Pri čom te ss.lv portāls?

Tad jau jāver ciet Rimi un Maxima, jo noteikti viņu piegādātāju vidū noteikti ir kāds nodokļu šmugulētājs ar minimālajām algām, feikiem darbinieku sarakstiem, atmazgātu PVNčiku utt...

Pie kam Rimčiks un Maxima to pārpirkto preci pārdod, nevis dala pārdevēja kontaktinformāciju...

650 7.augusts 2017 14:36
0 0 Atbildēt

Tu to nezini, es to nezinu, neviens nezin- jo tas,ko dara vids, tas mums ir valsts mēroga Noslēpums un tas,ko dara/nedara ss.,tas ir viņu Komercnoslēpums.Ja rimi vai mahima par nelielu atlīdzību un, izmantojot savas iespējas un savu zīmolu,būtu devusi iespēju "netraucēti strādāt" nodokļu šmugulētājiem- vai tas būtu atbilstoši valsts interesēm? Tātad, var samaksāt "pareizajai" privātai struktūrai pāris eur un iegūt gan "augstu tribīni", gan "iespēju darboties".Morāles te nav- iedod privātam "advokātam" 2eur un mierīgi iegūsti iespēju jāt valsti par cik gribi? Ko reāli dod "maksātāju datubāzes izpaušana"? Vids tagd zvanīs uz tiem zz numuriem un "piedāvās" savu/labāku pajumti vai vēl ko? Izzags bankas kontu, no kura tie 5eur ir pārskaitīts? Kur tur ir kaut pāris "normāli" numuri, teorētiski pēc kuriem īpašnieks fiziski atrodams? Daudz ir kkādi 291-,292-,294--, ko viens tas īpašnieks visus 20g lieto?? Eiropā dažviet tu fig nopirksi vai papildināsi suuda priekšapmaksas karti vai veikalā suuda televisoru, kamēr nebūsi savu id karti uzlicis galdā.Toties mums forumā reku to dažreiz ik pa laikam var nopirkt anonīmi.Kādam patiktu, ka te nonstopā pie katra topika būtu loterija un Āfrikas badacietēju aizdevuma pieprasījumi? Kapc gan nē- ieviest 2eur maksu un lai katrs tagad reklamē lietotas apakšbikses vairumā, svaigas tikko no tvaikaielas, peļņa nāk,interesenti lasa, kāda tur morāle.Bet, ja Tu gribēsi tās ievest oficiāli no Taizemes- tev vids paprasīs sertifikātu un 4-tās pakāpes Euro-6 medicīnisko izzinju par to, ar kādas izcelsmes mēsliem tās ir/nav bijušas sākotnēji nosmērētas un vel paprasīs piestādīt Bankas izrakstu ar pārskaitījuma pierādījumu, kur/kad/kāpēc šitik "lēti" to visu nopirki.Pēc tam Tu būsi "priecīgs", kad redzēsi kādu "citu" to visu "netraucēti" izdarām caur nieka 2eur nomaksu par "iespēju jebko darīt"?

Palaidniex 7.augusts 2017 15:03
0 1 Atbildēt

un kā ss.lv zina aiz kura sludinājuma notiek legāls darījums ar visiem PVNiem un aiz kura sludinājuma ir šmugulis?

Kanibaals 7.augusts 2017 16:37
0 0 Atbildēt

>un kā ss.lv zina aiz kura sludinājuma notiek legāls darījums ar visiem PVNiem un aiz kura sludinājuma ir šmugulis?

Pričom tur ss.lv par to galvu jālauza, viņiem ne jau to prasa.

>Eiropā dažviet tu fig nopirksi vai papildināsi suuda priekšapmaksas karti vai veikalā suuda televisoru, kamēr nebūsi savu id karti uzlicis galdā

Nu ja prasīs ID, tad atkal sareģistrēs kartes uz bomāriem, tā kā grūti to izskaust.

650 7.augusts 2017 18:05
0 0 Atbildēt

Nu protams, katram gudram noteikumam ir pretim kloķis ar vītni.Mums tak id karti prasa arī rimi pārdevējs.Ja tas pārdod jaunietim to,ko nedrīkst, vai, ja viņš "neatšķir" foto- vainīgs ir pārdevējs.Rimi priekšsēdētājs piekauj visus padotos un visa uzņēmuma vārds ir publiski pazemots.Es te nevienu neatbalstu, man pie d, bet mani tracina tas, ka pie mums katram atsevišķam gad. ir citi noteikumi.Ja konkrēti es nepildu vid norādījumus- manu kantori un jebkurus manis parakstītos dokus vids uzreiz njem pie d, man pieprasa papildu info ko es zinu un man skatās uz pirkstiem, lai es daudzmaz godīgi strādāju.Neviens neņem vērā, ko un cik un vai un kad iepriekš esmu nomaksājis.Tas ir (dažkārt..) nervozi un principā Ļoti grūuti izdarāms.Tad kāpēc kāds iedomājas, ka uz viņu tas neattiecas? Vidam nav tādu resursu, lai pārbaudītu Visus sīkos žuļikus- tāpēc (acīmredzot) runa iet par "elektronisku norunu" ieviešanu, lai tos riskus nākotnē varētu identificēt ar datora palīdzību.Tāda ir tendence šodien mums ir visur- vai tie cien.it-speci to nezin?? Vidam situācijas izpētei piem nav to pusgadu veco datu- bet tak "kādam" tie ir. Protams, aizvainojums ir, bet vai nu kāds ir tik vieglprātīgs, ka tā nu tagad metīs visu iestrādāto prom un pārcelsies uz kkādu Mezopotāmiju.Gan jau tur kāda vienošanās sekos.

Bradypus 7.augusts 2017 23:21
0 0 Atbildēt

Vienošanās būs. Eiropas tiesā, ja VID mēģinās bloķēt jauno Luksmburgas uzņēmumu. Vienošanās par kompensācijas apjomu, kas Latvijas valstij par ierēdņu tupumu ir jāsamaksā no nodokļu maksātāju kabatas par nodarītajiem zaudējumiem.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti