Eksperti brīdina: IT uzņēmumi var pamest Latviju (+ video) 22

 
Nozare.lv / iAuto.lv | 7.augusts 2017 14:01

Notiekošais ap sludinājumu portālu "ss.lv" radījis sašutuma vētru informācijas tehnoloģiju nozarē (IT), kas ir neizpratnē - "kā var ienākt prātā apturēt veiksmīgi strādājošu, priekšzīmīgu nodokļu maksātāju", šodien žurnālistiem sacīja augsto tehnoloģiju uzņēmuma SIA "Inbokss" īpašnieks Andris Griķis, uzsverot, ka šādā situācijā IT uzņēmumi var aiziet no Latvijas jurisdikcijas, lai pasargātu savu biznesu.

Viņš norādīja, ka IT nozare ir ārkārtīgi sensitīva, pasaulē ir vērojamas milzīgas rūpes par šādām kompānijām, bet Latvijā valdības klusēšana par notiekošo ap "ss.lv" izraisa neizpratni. "Sajūtot šādu valsts attieksmi, Latviju pametīs pēdējie strādājošie IT uzņēmumi," uzsvēra Griķis.

"Valsts ieņēmumu dienests (VID) pieprasīja lielu daļu datu bāzes, taču SIA “Internet” to apstrīdēja Administratīvajā tiesā, uzskatot to par administratīvo aktu. Šādā situācijā apturēt portāla darbību ir nepieņemami. VID rīcība ir visneiedomājamākais signāls, ko valsts var sūtīt saviem IT uzņēmējiem," sacīja Griķis.

Savukārt SIA "Tvnet Latvia" valdes loceklis Juris Mendziņš norādīja, ka VID no "Internet" pieprasīja pietiekami lielu lietotāju datu bāzes daļu, taču likumā "Par nodokļiem un nodevām" teikts, ka jāsniedz informācija tikai un vienīgi par pašu nodokļu maksātāju.

""ss.lv" šādu pieprasījumu pārsūdzēja tiesā. Ja tiesa šo prasību ir pieņēmusi, tad administratīvais akts ar to brīdi nav spēkā. Ja šajā brīdī kāds pieņem lēmumu bloķēt portālu, tas atgādina roku izgriešanas taktiku no 90.gadiem. Turklāt, nekādu īpašu citu datu, kā tie, kas redzami publiski, portāla rīcībā nav un VID var redzēt šos publiskos datus," sacīja Mendziņš.

"Inbokss" uzņēmuma valdes loceklis Jevgenijs Kuzņecovs pastāstīja, ka viena Kanādas IT kompānija jau aizgāja prom no Latvijas tirgus valsts institūciju attieksmes dēļ, lūk iAuto.lv VIDEO:

 

Par ss.lv (2 no 6) - "Inbokss" valdes loceklis Jevgenijs Kuzņecovs - kā VID un ss.lv situācija ietekmēs IT nozari Latvijā. Seko@iAutolv

Posted by IAutolv on pirmdiena, 2017. gada 7. Augusts

Kā ziņots, VID nolēmis apturēt Latvijas lielākā sludinājumu portāla "ss.lv" darbību saistībā ar tā atteikšanos sniegt informāciju par nereģistrētiem auto tirgotājiem. VID apturējis arī ar "ss.lv" īpašniekiem saistītā uzņēmuma SIA "Internet" saimniecisko darbību. "Internet" 1.augustā pieņemto VID lēmumu par "Internet" saimnieciskās darbības apturēšanu 3.augustā ir pārsūdzējusi VID ģenerāldirektorei Ilzei Cīrulei.

VID nosūtītajā pieprasījumā par sludinājumu portāla "ss.lv" bloķēšanu minēta vēl virkne ar SIA "Internet" saistītu domēna vārdu. Bez "ss.lv" iesnigumā minēti arī "2000.lv", "auto.lv", "dch.lv", "dorfman.lv", "doska.lv", "firenet.lv", "ftp.lv", "inet.lv", "internet.lv", "kasko.lv", "madam.lv", "moneta.lv", "multisistema.lv", "myphoto.lv", "netmail.lv", "noma.lv", "octa.lv", "pulse.lv", "showbar.lv", "sludinajumi.lv", "sound.lv", "sys.lv" un "titans.lv".

Lasi vēl iAuto.lv

 
Visi komentāri
 
viencexperc 7.augusts 2017 14:28
14 8 Atbildēt

IT ekspertus pārstāv viens cilvēks - inbox.lv vadītājs.

Tā jau ir šajā bērnu portālā. Te arī bieži redzam ekspertu viedokli, ko pārstāv kāds dīleris, reklāmas menedžeris vai kāds pensionārs.

...

visiem biznesmeņiem, vienalga kādā sfērā arī tas nestrādātu - vai būvniecības, vai ražošanas, vai IT, vai apkalpošanas, vajadzētu saprast - 90.tie sen kā pagāja garām. Bija 30 gadi lai pārkārtotos strādāt godīgi. Mūsdienu prakse rāda, ka pat lielas korporācijas, kuras nodokļos maksā miljardus ( piemēram VW) tik un ta ņem prieksā par šmaukšanos. Bet šeit, "eksperti" un citi klauni žēlojas un plēš di*sas par kaut kādu krievu portālu, kuri slēpj bandītus. Nu un, ka nodokļos maksā kaut kādu tur miljonu? Atnāks cits, godīgs, un nodokļos maksās tik pat daudz, bet neko neslēps.

Tagad Ss.lv ir apgriezis kažoku otrādi, un saka - mēs jau neko... mēs nezinājām ko tas vid no mums grib...

Bet pirms tam sūtīja vid pakaļa, kā latvijas dzelzceļš. Kurš arī dara ko grib, pat ved kontrabandu, bet valstij saka - "mēs esam viens lielākajiem nodokļu maksātājiem".

Vieni pamuļķi ņemās, citi seko līdzi.

Bradypus 7.augusts 2017 18:26
6 2 Atbildēt

Šodien VID tika izteikts aicinājums publiskot informācijas pieprasījumu, ko ss.lv atteicās izpildīt. Ja VID to neizdarīs, ir pilnīgi skaidrs, ka runa ir par noziedzīgu varas iestāžu patvaļu. Un esmu pārliecināts, ka neizdarīs - kas tad SS rīcībā ir tāds, kas viņiem varētu būt svarīgs? Publicētā informācija ir publiski pieejama - citādi jau sludinājumam nebūtu jēga. Kas traucē VID paskatīties to, ko paši grib?

Kanibaals 7.augusts 2017 18:33
0 3 Atbildēt

VID grib, lai ss.lv izniedz čekus.

Diemžēl 7.augusts 2017 16:52
13 7 Atbildēt

Diemžēl, 350 000 mūsu tautieši ir uztvēruši nopietni savulaik izteiktos ekspertu brīdinājumus un tagad dzīvo un strādā Lielbritānijā, Vācijā u.c. vietās pasaulē

taisniba 7.augusts 2017 17:12
7 20 Atbildēt

un 70% no ārzemēs dzīvojošajiem ir ar tikai videnes izglitibu, dzīvo tur pa vairākeim vienā dzivokli kā kopmītnes, bet Latvijā tā dzīvot nevēlas. Brauc uz LV pie ārstiem, zobārstiem utt jo tie redz te lētāki. A paši Latvijā grib pelnīt tūkstošus, kaut vai nav ne augstskolā ne tehnikumā apguvuši profesiju- vai Latvijā sliktāk bez tādiem? diez vai. Lielākā daļa aizbraucēju jau tur tikai noliktavās un zemeņu laukos strādā, ko tad no tādiem var te sagaidīt? vai tāds ir pelnījis saņemts 1000 eiro, jo ja pajautātu tad neviens no viniem par mazāku summu nestrādātu. Pabiras

Dzika 7.augusts 2017 18:20
4 1 Atbildēt

Pilnigi logiski- ja man maksatu Latvija par darbu ka Vacija, es nebutu pametusi Dzimteni...

Pļurkt 8.augusts 2017 7:24
2 0 Atbildēt

Pilnīgas muļķības!

Ārstiem, medmāsām, skolotājiem ar ir tikai videnes izglītība??

Ja tie simti tūkstoši nebūtu izbraukuši vēl šodien saņemtu 100 (lati) uz papīra un mazāk. Tikai pateicoties masveida izbraukšanai algas bija spiesti palielināt.

to taisniba 8.augusts 2017 13:00
2 0 Atbildēt

Pats tu esi pabira. Gribi teikt, ka par parastu darbu cilveks nav pelnijis vismaz vienu istabu dziivestelpai, prastakam drebem un partikai? LV stradajot pa minimalo algu, nesanak pat tam.

Un kadam IR jadara tie parastie darbi lai tadi, ka tu, nebristu uz savu kvalificeto darbu pa mesliem uz ielaam.

ps. pedejos gados no LV masveidaa aizbrauc pat tie, kam algas virs 10000 menesii. Un ir ar mieru arzemees stradat par zemaku samaksu, lai tikai valsts kaa tada apkart butu normala. pats zinu tadus gadijumus.

he 8.augusts 2017 22:49
0 0 Atbildēt

aiztaisi savu purnu pajoli un tupini barot parazītus!!!

Kanibaals 7.augusts 2017 18:31
1 3 Atbildēt

Diez vai mūsu tautieši, jo latviešu skaits tikpat kā nav mainījies. Tāpat izbraukušie nevar būt 350 000, jo iedzīvotāju skaits samazinās ne tikai uz izbraukušo, bet arī mirušo skaitu. Kārtējais dzeltenās preses upuris.

tv 7.augusts 2017 18:56
5 0 Atbildēt

Ir, ir tautieši prom, vari nešaubīties! Tukšas taču ir latviskās mazpilsētas un lauki,kur cittautiešu mūžam nav bijis!

Pļurkt 8.augusts 2017 7:27
1 0 Atbildēt

Izbraukušo skaits ir krietni lielāks!

Tie 350 t ir tikai oficiāli spiesti atzīt.

Manos rados VISI ir pierakstīti Latvijā, bet gadiem strādā ārzemēs un te atbrauc atvaļinājumā vai uz garajām brīvdienām.

Tie tajos 350 t nav iekšā!

sdf 8.augusts 2017 13:02
0 0 Atbildēt

Nu ja, ka reizi lielas pilsetas LV ir pilnas ar cittautieshiem, bet latvieshi no laukiem masveidaa ir prom. Mani radi, daudzi desmiti cilveku, ir sen prom.

Daudziem ir savi uznemumi arvalstiis un dziivo vini tur labi.

Kanibaals 8.augusts 2017 19:18
1 0 Atbildēt

>Izbraukušo skaits ir krietni lielāks!

Fantazētāji. No kura gada jūs tos izbraukušos skaitāt? Neaizmirstiet, ka puse no tiem aizbrauc pa taisno uz debesīm nevis uz ārzemēm.

Ir jau arī iekšējā migrācija un no tā arī sajūta, ka visi prom pat ja skaits nepārsniedz 100tk.

Leksis 7.augusts 2017 18:27
1 1 Atbildēt

Zag'lu banda...naudu sanem bet sludin'ajumu neieliek...pareizi vien ir...

nu ko 7.augusts 2017 18:38
5 0 Atbildēt

izskatās ka drīz Latvija beigs eksistēt, ja valsti turpinās tā vadīt

tv 7.augusts 2017 19:01
2 1 Atbildēt

Palicēji bez aizbraucējiem ir nolaiduši valsti grāvī, bet vēl brūķē lielu muti...

Un vai tiešām Latvijā vēl ir kaut kas lētāks kā citur? Un kas? Zeltenes?

650 7.augusts 2017 19:48
3 0 Atbildēt

tak ieej ss-ā un salīdzini cenas- tur viss ir uzskatāmi

vietējais 7.augusts 2017 20:00
0 7 Atbildēt

Cilvēkam ar galvu uz pleciem nekur nav jābrauc. Ja nu vienīgi atpūsties un padrāzt ārzemju meičas.

Pļurkt 8.augusts 2017 7:29
3 0 Atbildēt

Cilvēki ar galvu pamet biznesu Latvijā un pārceļ to uz biznesam krietni labvēlīgākām valstīm! Bieži komplektā ar visu ģimeni.

Kanibaals 8.augusts 2017 19:19
0 1 Atbildēt

Cilvēki ar galvu nopelna tepat.

Vilka 7.augusts 2017 20:22
0 1 Atbildēt

Ko tas pajolis tur mīļš

Maksājot nodokļus ha apcakare valsti un platas ka maksa kaut ko.

No klientiem krāpj āra naudu no sākuma uzrādot q1.65 pa sludinājumu a iekasē 3 .

Obligāti jāver ciet lai citiem nodokļu nemaksātājiem būtu ko padomāt . Tik daudz nesamaksājot valsts kase varēs būvēt jaunu domēnu

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

 

Latvija/Lietuva 20.04.2024 - vai mūsējiem izdosies konkurēt ar šādām degvielas cenām? (+ FOTO) 49

Autovadītājs piefiksējis degvielas cenas vienā un tajā pašā dienā Latvijā un Lietuvā. Cenu starpība 23 un 24 centu apmērā par dīzeļdegvielu un benzīnu liek apšaubīt mūsu konkurētspēju un lozungus par atpalicības samazināšanu no kaimiņiem. Lasīt vairāk

 

Bricis: Bīstamība uz ceļiem saglabāsies līdz otrdienas rītam (+ VIDEO) 3

Bīstamība saglabājas ne tikai šodien, bet vēl līdz rītdienas rītam. Rīt pēcpusdienā temperatūra visā Latvijā pakāpsies virs nulles, ilgstošie nokrišņi beigsies, intervijā “Rīta Panorāmā” sacīja LTV laika ziņu redaktors Toms Bricis. Lasīt vairāk

 

Uzvaras visur, kur iespējams - Verstapens dominē Ķīnas Gran Prix

"Red Bull" pilots Makss Verstapens svētdien izcīnīja uzvaru Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta sezonas piektā posma - Ķīnas "Grand Prix" - pamatsacensībās. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti