"Huawei" arī 2015.gadā ieņem pirmo vietu pasaules patentu pieteikumu topos

 

Huawei Foto: Publicitātes attēls

Huawei | 31.maijs 2016 13:17

Pasaules Intelektuālā īpašuma organizācijas (World Intellectual Property Organization - WIPO) preses relīzē ziņots, ka pagājušajā gadā WIPO iesniegto patentu pieteikumu skaits sasniedza 218 000, tādējādi uzstādīts jauns rekords. Pēc iesniegto patentu skaita, Amerikas Savienotās Valstis saglabājušas līderpozīcijas, savukārt Ķīna uzrādījusi lielāko izaugsmi. Vērtējot atsevišķus uzņēmumus, Huawei Technology saglabājusi vadošo pozīciju starp pasaules uzņēmumiem.

2015. gadā Amerikas Savienotās Valstis kopumā iesniegušas 57 400 pieteikumus, kam seko Japāna ar 44 200 un Ķīna ar 29 800 pieteikumiem. Saskaņā ar WIPO datiem, pagājušajā gadā Ķīna, Dienvidkoreja un Izraēla piedzīvojušas lielāko patentu pieteikumu skaita pieaugumu par attiecīgi 16,8%, 11,5% un 7,4%.

Vērtējot uzņēmumus, Huawei jau otro gadu ar 3898 pieteikumiem ierindojies pirmajā vietā. Tam seko Qualcomm ar 2442 pieteikumiem un Ķīnas ZTE ar 2155 pieteikumiem.

Kāda bijusi Huawei patentu attīstība?

Kā jauns tehnoloģiju uzņēmums, kas piedzīvo strauju izaugsmi viedtālruņu laikmetā, Huawei uzrādījis īpaši labus patentu rezultātus. Huawei saņēmis lielu patentu skaitu ne tikai Ķīnā, bet arī citās pasaules valstīs, tādējādi padarot to par "gigantu klases" uzņēmumu, kas konkurē ar lielajiem mobilo telefonu nozares uzņēmumiem rietumos.

Saskaņā ar Eiropas Patentu biroja 2015. gada ziņojumu Huawei ar 498 apstiprinātiem pieteikumiem ierindojas devītajā vietā un saglabā vietu starp 10 uzņēmumiem ar vislielāko patentu skaitu Eiropā. 2015. gada Eiropas patentu pieteikumu topā Huawei kopvērtējumā ierindojies ceturtajā vietā ar 1953 pieteikumiem un pirmajā vietā digitālo komunikāciju jomā ar 1197 pieteikumiem diferencēšanas stratēģijas ietvaros. Šobrīd Huawei piedzīvo stabilu izaugsmi, gadā novērojams pieaugums par 1300 patentu pieteikumiem visā pasaulē.

Kā zināms, Huawei šobrīd ir ievērojams patentu skaits un tiek pievienoti aizvien jauni. Tajā pat laikā Huaweinoslēdzis arī savstarpējos patentu licencēšanas līgumus ar Apple un Ericsson. Kā viens no globālo telekomunikāciju un tehnoloģiju nozares līderiem, Huawei strādā ne vien pie tā, lai palielinātu savus intelektuālā īpašuma krājumus, bet arī sadarbojas ar citiem lielajiem tirgus spēlētājiem, lai ievērotu un saglabātu kārtību patentu jomā.

Tiesības uz Augstas kvalitātes patentiem ir dzinējspēks turpmākai Huawei attīstībai.

Patentu pieteikumi vien iesniedzējam nesniedz nekādas priekšrocības, jo tikai apstiprināti patenti var tikt izmantoti, lai aizstāvētu intereses. Piedevām, starptautiskā patentu tiesvedībā par juridisko pamatu var kalpot vien citās pasaules valstīs izsniegtie patenti. Pēdējās desmitgadēs Huawei uzkrājis lielāko aizjūras patentu skaitu. Līdz 2015. gadam Huawei Consumer BG bija iesniedzis vairāk kā 9000 patentu pieteikumus, tai skaitā vairāk kā 2000 Ķīnā un 1100 aizjūras teritorijās, piemēram, Eiropā, Amerikā un citos reģionos iegūtos patentus.

Huawei ir skaidrs pārākums patentu skaitā, kas, konkurējot starptautiskajā tirgū, tiek uzskatīts par galveno intelektuālā īpašuma ieroci. Nākamajos 10 vai 20 gados šī priekšrocība ļaus Huawei attīstīties tālāk un koncentrēties uz tehnoloģiskām inovācijām un produktu attīstību, kā arī saglabāt stabilu un efektīvu izaugsmi un stiprināt tā globālās konkurences priekšrocības.

Par Huawei Consumer BG

Huawei produkti un pakalpojumi pieejami vairāk nekā 170 valstīs, un tos izmanto viena trešdaļa pasaules iedzīvotāju, ierindojot Huawei trešajā vietā pasaulē mobilo tālruņu tirdzniecībā 2014. gadā. Amerikas Savienotajās Valstīs, Vācijā, Zviedrijā, Krievijā, Indijā un Ķīnā atvērti kopā sešpadsmit izpētes un attīstības centri. HuaweiConsumer BG ir viena no trim Huawei biznesa struktūrvienībām, tā nodarbojas ar viedtālruņiem, mobilajām platjoslas iekārtām, iekārtām mājām un mākoņpakalpojumiem. Huawei globālais tīkls balstās uz 20 gadu pieredzi telekomunikāciju nozarē, un mēs strādājam, lai nodrošinātu jaunākos tehnoloģiskos jauninājumus patērētājiem visā pasaulē.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 18

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 7

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Jaunā Škoda Octavia stājas uz konveijera

Pagājušajā nedēļā Čehijā tika uzsākta modernizētās Škoda Octavia ražošanu. Modelis būs pieejams ar plašu dzinēju klāstu, ieskaitot elektrificētās mild-hybrid versijas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti