Saules enerģija Nissan automobiļu ražošanai Apvienotajā Karalistē 1

 

Foto: Publicitātes attēls

Nissan Newsroom Latvia | 9.jūnijs 2016 8:22

Nissan Inteliģentās mobilitātes vīzija ir spērusi lielu soli uz priekšu, apgādājot Nissan rūpnīcu Apvienotajā Karalistē, kurā tiek ražots 100% elektriskais Nissan LEAF, ar saules enerģiju.

Desmit esošos vēja ģeneratorus papildina 19 000 saules bateriju paneļi, kas ļauj ietaupīt 3000 tonnas CO2 gadā un saražot pietiekami daudz enerģijas, lai ik gadu izgatavotu vairāk nekā 31 000 automobiļu.
2016. gadā rūpnīca Sanderlendā svin savu 30 gadu jubileju.

Nissan lielāko rūpnīcu Eiropā tagad ar enerģiju apgādā saules bateriju paneļi. Tas ir vēl viens solis uzņēmuma ceļā uz inteliģentu mobilitāti.

Nissan Sanderlendas rūpnīcā ir nodota ekspluatācijā 4,75 MW jaudīga ražotne ar 19 000 fotoelementu paneļiem. Nissan šādā veidā turpina virzīties pretī nospraustajam mērķim – nulle izmešu un nulle bojā gājušo.

Saules enerģijas ražotne ir uzstādīta papildus jau esošajiem desmit vēja ģeneratoriem, kas ražo „tīru” enerģiju Nissan rūpnīcai Sanderlendā, kurā tiek ražoti 100% elektriskie Nissan LEAF un to akumulatori visai Eiropai.

Kolins Louters (Colin Lawther), Nissan Ražošanas, sagādes un piegādes pārvaldības vecākais viceprezidents, teica: „Atjaunojamā enerģija ir būtiska Nissan Inteliģentās mobilitātes vīzijas sastāvdaļa. Mēs Eiropā esam saražojuši vairāk nekā 50 000 Nissan LEAF, un tagad ir pieejams arī jaunais LEAF ar 250 km ar vienu uzlādes reizi nobraucamo attālumu. Šī jaunā saules enerģijas ražotne papildina jau esošos desmit vēja ģeneratorus Sanderlendas rūpnīcā un samazinās Nissan automobiļu ietekmi uz apkārtējo vidi visa to dzīves cikla laikā.”

Nissan uzsāka atjaunojamo enerģijas avotu integrēšanu Sanderlendā 2005. gadā, uzstādot pirmos vēja ģeneratorus. Šie desmit ģeneratori nodrošina 6,6 MW jaudas, bet 4,75 MW jaudīgā saules enerģijas ražotne palielina kopējo atjaunojamās enerģijas apjomu līdz 11,35 MW. Tas ir vienāds ar 7% no rūpnīcas kopējā elektroenerģijas patēriņa, ar ko pietiktu 31 374 automobiļu izgatavošanai.

Saules enerģijas ražotne ir izvietota Nissan automobiļu izmēģinājumu poligonā. Tās uzstādītājs ir partneruzņēmums – „European Energy Photovoltaics”. 100% saražotās enerģijas izmantos Nissan.

Šis notikums sakrīt ar Nissan ražošanas trīsdesmito gadskārtu Apvienotajā Karalistē. Šajā laikā Nissan ražotne ir kļuvusi par visu laiku lielāko automobiļu ražotni Apvienotajā Karalistē, un pašlaik nodrošina darbu gandrīz 40 000 cilvēkiem automobiļu dizaina, projektēšanas, ražošanas, rezerves daļu piegādes, pārdošanas, mārketinga, dīleru tīkla un piegādes jomās.

Nissan Inteliģentās mobilitātes vīzija, kuras mērķis ir nulle izmešu un nulle bojā gājušo satiksmē, ir veidota ar nolūku vadīt Nissan produktu un tehnoloģiju procesu, ietekmējot svarīgus uzņēmuma lēmumus par to, kādus enerģijas avotus izmantot, kādai jābūt braukšanai un kā automobiļi ir jāintegrē sabiedrībā.

Dažas no jaunākajām inovācijām saistībā ar elektroautomobiļiem un nākamās paaudzes akumulatoru tehnoloģijām ir:

- Nākamās paaudzes elektroautomobiļu akumulatoru ražošana rūpnīcā Apvienotajā Karalistē.

- Liela mēroga Vehicle to Grid (V2G – elektroenerģija no automobiļa elektriskajā tīklā) izmēģinājumi Lielbritānijā sadarbībā ar daudznacionālo elektroenerģijas uzņēmumu – „Enel”, kuru ietvaros Nissan elektroautomobiļi kalpos kā efektīvs un elastīgs enerģijas avots Apvienotās Karalistes Nacionālajam elektrotīklam. Izmēģinājums ar 100 V2G iekārtām tiks uzsākts šogad. Tas ļaus Nissan elektroautomobiļu īpašniekiem atgriezt enerģiju no sava automobiļa akumulatora atpakaļ elektrotīklā, nodrošinot ekonomisku, ilgtspējīgu un uzticamu enerģijas avotu un ļaujot patērētājiem ietaupīt un pat gūt peļņu.

- Jauna, revolucionāra sadzīves enerģijas uzglabāšanas sistēma – „xStorage”, kas izstrādāta kopā ar jaudas pārvaldības pasaules līderi – „Eaton”. Šī sistēma ne tikai piešķirs „otro elpu” Nissan elektroautomobiļu akumulatoriem, bet arī piedāvās klientiem pilnībā integrētu enerģijas uzglabāšanas risinājumu, kas nodos energoapgādes un sadales kontroli patērētāju rokās.

- Apstiprināta V2G (V2G – elektroenerģija no automobiļa elektriskajā tīklā) tehnoloģiju un enerģijas uzglabāšanas risinājumu integrēšana visos lielākajos Nissan centros Eiropā līdz 2017. gada beigām.

 
Visi komentāri
 
Visvaldis 14.jūnijs 2016 19:12
0 0 Atbildēt

Labs risinājums energoneatkarībā,tātad arī ražošanas izdevumus stabilizējošs pasākums.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti