Izstrādāts pirmais paplašinātās realitātes risinājums automašīnu iegādei

 

Foto: Publicitātes attēls

Hauska & Partner | 29.jūnijs 2016 15:35

Viena no šī gada tehnoloģiju tendencēm ir virtuālās un paplašinātās realitātes kļūšana par patēriņa produktu. Tas skar ne vien izklaides un spēļu industriju, bet arī daudzas citas nozares, tostarp mazumtirdzniecību, nekustamo īpašumu tirgu un nu jau arī auto industriju.

Šopavasar prezentēts lietotnes prototips, kas ļauj reālā izmērā un izskatā novērtēt gan automašīnas ārpusi, gan iekšpusi, nedodoties uz auto salonu.

Nesen tika prezentēts Fiat Chrysler prototips automašīnu pārdošanas lietotnei, ko radījis starptautiskais tehnoloģiju uzņēmums Accenture. Pirmais šāda tipa mobilais paplašinātās realitātes risinājums attēlo 3D transportlīdzekli tā reālajā izmērā, ļaujot ne vien apskatīt automašīnu no ārpuses, bet arī novērtēt tās salonu. Paredzams, ka nākotnē šāda tipa risinājumi atvieglos ne tikai automašīnu, bet arī citu pirkumu izdarīšanu.

“Šis ir virtuālās un paplašinātās realitātes gads – šobrīd pārdošanā nonākušas pirmās iekārtas un risinājumi, un lietotāji sākuši tos apgūt. Lielākoties tas saistīts ar izklaides industriju – spēlēm, iespēju pasākumus vērot it kā klātienē un tamlīdzīgi. Tomēr vissatraucošākās ir tās paplašinātās realitātes iespējas, par kurām plašāka publika neko nezina, jo tās ir tapšanas stadijā vai vēl pat nav plānotas. Jaunā Accenture veidotā lietotne ir pirmais šāda tipa risinājums, un plānots, ka nākotnē līdzīgi risinājumi būs ierasta ikdiena. Šobrīd Accenture eksperimentē ar paplašinātās realitātes iespējamiem pielietojumiem biznesa vajadzībām, un jau drīzumā redzēsim, kā paplašinātā realitāte mainīs iepirkšanās ieradumus,” stāsta Accenture vadītājs Maksims Jegorovs.

Prototips ļauj automašīnas pircējiem turēt savu iekārtu un, izmantojot iebūvētu sensoru tehnoloģiju, apskatīt un pat apiet apkārt automašīnai. Lietotājs var mainīt automašīnas krāsu, izvēlēties dažādu veidu auto diskus un citādi pielāgot mašīnu savai gaumei. Tāpat iespējams atvērt auto durvis, ieskatīties tās salonā un novērtēt reālistisku un detalizētu mašīnas interjeru, kurā iespējams mainīt salona krāsas vai paneļa stilus ar vienu pieskārienu ekrānam.

Izstrādātā tehnoloģija ļauj navigēt fiziskajā pasaulē līdzīgi kā mēs to darītu dzīvē. Tā ir jauna tipa telpiskā uztvere, kas radīta, Android iekārtām piešķirot uzlabotu skatu, attēla apstrādi un īpašus skata sensorus. Jaunā lietotne uztver vidi 360 grādos. Ja iekārta tiek pakustināta, skats uz auto mainās tāpat, kā tas mainītos, ja dzīvē uz to skatītos cilvēka acs. Virtuālā mašīna kustās tieši tāpat kā kustās cilvēks, kura rokās ir iekārta. Jaunais risinājums ir pilnībā paša kontrolējams, nepiesaistīts GPS, signāliem vai marķieriem.

Risinājums radīts sadarbībā ar Google projektu Tango, un paredzēts, ka pirmās komerciālās iekārtas būs pieejamas tirgū šī gada vasarā.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 4

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 18

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti