Runājošais ceļabiedrs - "Toyota" mini robots maksās 350 eiro; pārdošanā jau šogad (+ video) 2

 

Foto: Publicitātes attēls

iAuto | 5.oktobris 2016 9:07

Japānas autobūves kompānija "Toyota" izgatavojusi mini robotu "Kirobo", kas var kļūt par labu ceļabiedru arī braucot mašīnā.

Tikai 10 cm garā runājošā rotaļlieta prot atpazīt cilvēka emocijas, atceras maršrutu, kurā tas devies kopā ar savu saimnieku, var paust savu vērtējumu dažādās situācijās, patērzēt ar vecmāmiņu vai izteikt komplimentu mazmeitiņai.

Kirobo pieslēdzas internetam ar Bluetooth un reaģē uz cilvēka emocijām ar iemontētās video kameras palīdzību. Robotiņš var kustināt galvu un rokas, bet paņemts līdzi mašīnā, var izklaidēt bērnus, novērtēt šofera manevrus un brauciena beigās mīļi atgādināt, lai „neatstāj viņu šeit”.

Kirobo pārdošana Toyota Japānas dīleru centros sāksies 2016.gada ziemā. Ierīces cena – 39 800 jēnu (aptuveni 350 eiro).

 

 
2 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
lynx85 5.oktobris 2016 14:18
1 0 Atbildēt

šitādu sūdu vajadzētu ikvienam, kas deklamē par miegošanos uz Tīnūžu štrāses. Sevišķi tiem, kas brauc no Rīgas, bet pēc 20min jau miegot ciet jo "ceļš esot pārāk vienmuļš".

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 1

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

Viens no iemesliem - pieprasījuma kritums: "Tesla" Vācijas rūpnīcā likvidēs 400 darbavietas 1

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla Motors" tā vienīgajā Eiropas ražotnē Vācijā likvidēs 400 darbavietas, teikts otrdien publiskotajā kompānijas paziņojumā. Lasīt vairāk

 

Mediķu secinājums bargs: Elektroskrejriteņi ir neveiksmīgi (+ VIDEO) 24

Elektroskrejriteņu mazie ritenīši, augstais smaguma centrs un pietiekoši lielais ātrums veicina to, ka pat dūres lieluma, pāris centimetrus dziļa bedrīte var izraisīt smagu kritienu. Tā intervijā “Rīta Panorāmā” sacīja Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcas galvenais ārsts Uģis Zariņš. Lasīt vairāk

 

Alfa Romeo Junior kļūst pieejams pasūtīšanai 2

Alfa Romeo jaunākais modelis, kas tika pieteikts kā Milano, taču tagad pārdēvēts par Junior, kļūst pieejams pasūtīšanai Eiropas tirgū. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti