Hakeru apkarošanai policija par 0,8 miljoniem eiro iegādāsies jaunu tehniku un apmācīs likumsargus 1

 

Foto: Publicitātes attēls

Nozare.lv | 31.maijs 2017 12:05

Valsts policijā (VP) maijā sākts apjomīgs projekts, ar kura palīdzību iecerēts būtiski pilnveidot policijas kapacitāti kibernoziedzības apkarošanas un tā prevencijas jomā.

Projekta laikā Kibernoziedzības apkarošanas nodaļas materiāltehniskā bāze tiks uzlabota ar mūsdienīgu tehniku un nepieciešamajām programmām, kā arī tiks celta likumsargu kvalifikācija ar specifiskām zināšanām.

Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldes Kibernoziegumu apkarošanas nodaļas priekšnieks Dmitrijs Homenko uzskata, ka projekta realizācija ievērojami palīdzēs darbā. "Šis projekts būtiski uzlabos VP spēju izmeklēt kibernoziegumus ātrāk nekā jebkad iepriekš, kā arī atvieglos pierādījumu fiksēšanu un tā izņemšanas iespējas. Pateicoties projektam, kibernoziedzības apkarošanu Latvijā mēs varēsim pacelt jaunā līmenī, nodrošinot arī reģionālās VP kibernoziegumu apkarošanas nodaļas zinošos policistus gan ar mūsdienīgiem tehnoloģiskiem risinājumiem, gan papildus specifiskām zināšanām, rīkojot darbinieku kvalifikācijas celšanas apmācības," uzsvēra Homenko.

Projekta realizācijas laikā plānots uzlabot Kibernoziedzības apkarošanas nodaļas materiāltehnisko bāzi, iegādājoties gan specializētu tehniku, gan nepieciešamās programmas kibernoziegumu izmeklēšanas un apkarošanas vajadzībām, gan arī nodrošinot Valsts policijas amatpersonu kvalifikācijas celšanas apmācības.

Uzmanība tiks veltīta arī prevencijas jomā strādājošajiem Nepilngadīgo lietu inspektoriem, kuri tiks apmācīti par interneta drošības jautājumiem, lai šīs zināšanas un pieredzi varētu nodot jauniešiem visā Latvijā. Projekts paredz arī preventīvo materiālu izstrādes un iedzīvotāju informēšanas aktivitātes, kuras nodrošinās VP, sadarbojoties ar citām valsts un nevalstiskajām organizācijām, kas rūpējas par interneta drošības jautājumiem.

Projekta kopējais finansējums ir 794 201 eiro, un tas tiek īstenots ar Eiropas Savienības Iekšējā drošības fonda atbalstu un valsts budžeta finansējumu apmērā. Projektu plānots pabeigt līdz 2018.gada 30.oktobrim.

 
1 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
gunbox 31.maijs 2017 12:46
2 1 Atbildēt

Lai apkarotu hakerus ir jāpieņem darbā hakeri, nevis jāapmāca cilvēki, kuri māk tikai Word atvērt datorā.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 32

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti