Raiņa un Aspazijas vasarnīcā nozagti vērtīgi eksponāti; Valsts policija aicina atpazīt aizdomās turēto (+ foto) 3

 

Foto: Publicitātes attēls

Valsts Policija | 22.jūnijs 2017 8:29

Vakar Raiņa un Aspazijas vasarnīcā tika nozagti muzeja eksponāti – tintnīca, spalvaskāts un rakstāmmašīna.

Nozagta priekšmetu aptuvenā vērtība ir apmēram 14 000 eiro. Valsts policija aicina atpazīt aizdomās turēto personu, zvanot pa tālruņa numuru 67075154, 67075111, 110 vai vēršoties tuvākajā policijas iecirknī.

21. jūnijā, ap pulksten 17.20 Valsts policija saņēma informāciju no muzeja darbiniecēm par to, ka Raiņa un Aspazijas muzejā, kas atrodas Jūrmalā, Jāņa Pliekšāna ielā, ir nozagti Rainim kādreiz piederoši priekšmeti – tintnīca, spalvaskāts un rakstāmmašīna. Noziegums izdarīts minētajā datumā no pulksten 17.00 līdz 17.10.
Nozagto priekšmetu aptuvenā vērtība tiek lēsta ap 14 000 eiro.

Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 175. panta pirmās daļas – par zādzību. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz diviem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods.

Videonovērošanas kameru ierakstos ir fiksēts jaunietis, kurš muzeja eksponātus sakrāmējis somā un aiznesis. Valsts policija aicina aplūkot attēlu ar aizdomās turēto jaunieti un atsaukties ikvienu, kurš viņu atpazīst. Tāpat tiek aicinātas atsaukties personas, kuras manījušas nozagtās mantas. Informēt policiju iespējams pa tālruni 67075154, 67075111, 110 vai vēršoties tuvākajā policijas iecirknī.

 Raiņa un Aspazijas vasarnīcas darbinieki arī paši centīsies atrast nozagtos eksponātus

Raiņa un Aspazijas vasarnīcas darbinieki arī paši centīsies atrast nozagtos eksponātus, aģentūrai LETA sacīja Memoriālo muzeju apvienības direktore Rita Meinerte.

Kā ziņots Jūrmalā no rakstnieku Raiņa un Aspazijas vasarnīcas vakar nozagti muzeja eksponāti - tintnīca, spalvaskāts un rakstāmmašīna, kuru vērtība ir apmēram 14 000 eiro, aģentūru LETA informēja Valsts policijā. Videonovērošanas kameru ierakstos ir konstatēts jaunietis, kurš muzeja eksponātus sakrāmējis somā un aiznesis.

"Skumji, ka šāds atgadījums ir noticis. Mēs intensīvi domājam, ko mēs varētu darīt paši," sacīja Meinerte, piebilstot, ka Rakstniecības un mūzikas muzejs ir izrādījis vēlmi palīdzēt atrast nozagtos eksponātus.

Meinerte skaidroja, ka muzejā ir vairāki preventīvie mehānismi, tostarp apsardze, ugunsdrošības sistēma un video novērošana. Muzeja eksponāti nav apdrošināti. "Cilvēki uztraucas par kultūras nozares pārfinansēšanu, taču līdzekļi tik tiešām tam nepietiek," norādīja Meinere, uzsverot, ka fizisku priekšmetu var kompensēt, taču tā memoriālo vērtību - nevar.

Zādzība notika brīdī, kad apmeklētāju muzeja telpās nebija. Visi muzeja darbinieki gatavojās ielīgošanas pasākumiem, tādēļ arī faktu konstatēja brīdi vēlāk.

Meinere izteicās, ka apvienība apsver iespējas mainīt pieeju pret muzeja apmeklētājiem, piemēram, atļaujot atrašanos muzeja memoriāla telpā tikai un vienīgi grupās un ar muzeja darbinieka klātbūtni.

 
3 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
viencexperc 24.jūnijs 2017 10:40
1 0 Atbildēt

Bet ja nopietni, tad muzeja darbinieki un poliči izrādīja izteiktu neprofesionalitāti un debilismu.

Nebūtu publicējuši šīs bildes, vainīgais pats atrastos. To varētu identificēt pēc bildēm ar parakstu " es - rainis- galvā spainis" mūļagrāmatā, instagrammā vai vēl kaut kur.

Nevajag augstu vērtēt idiņu - slaistu paaudzi.

Kanibaals 24.jūnijs 2017 14:00
1 0 Atbildēt

Piesiet jau bija par grūtu ne

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 12

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti