“Nissan Futures 3.0” pasākumā Nissan prezentē elektrisko ekosistēmu

 

Foto: iAuto.lv

Nissan | 2.oktobris 2017 17:01

Nissan elektriskā ekosistēma aizsāks otro desmitgadi elektroautomobiļu pielāgošanā plaša patēriņa tirgum.

Nissan šodien prezentēja četrus galvenos elektriskās ekosistēmas pamatus nākotnei Eiropā, paziņojot par jaunu elektroautomobiļu laišanu klajā, papildu ieguldījumu infrastruktūrā, akumulatoru uzlādes un enerģijas uzglabāšanas ierīču mājsaimniecībām uzlabojumiem un jaunu, revolucionāru vīziju, kas Nissan klientiem ļaus uzlādēt savus elektroautomobiļus par brīvu ar unikālo divvirzienu uzlādes tehnoloģiju.

Šie paziņojumi tika šodien (2.oktobris) sniegti trešajā “Nissan Futures” pasākumā – “The Car and Beyond”, Oslo, Norvēģijā, kura piedalījās arī portāla iAuto.lv redakcija.

Pols Vilkokss (Paul Willcox), Nissan Europe prieksšēdētājs, sacīja: “Nissan aizsāka elektroautomobiļu revolūciju pirms teju desmit gadiem. Šajā laika posmā mēs esam pārdevuši vairāk elektroautomobiļu nekā jebkurš cits autoražotājs. Nu ir pienācis laiks izklāstīt mūsu nākamās desmitgades plānus, kuri ietver vēl lielāku ieguldījumu infrastruktūrā, jaunus akumulatoru uzlabojumus, un plānus, kuri izmainīs pat to, kā cilvēki piekļūst enerģijai un norēķinās par savu elektroautomobiļu uzlādi.”

Viņš piebilda: “Vienkāršiem vārdiem sakot, mēs ar to nodarbojamies ilgāk par citiem, esam pārdevuši vairāk nekā citi, un mūsu ieceres nākotnei ir daudz aizraujošākas nekā citiem.”

Jauni automobiļi.
“Nissan Futures 3.0” pasākuma galvenais jaunums bija Nissan LEAF un tā īpašās versijas – 2.ZERO atklāšana Eiropā. Kā Nissan Inteliģentās mobilitātes simbols, jaunais Nissan LEAF ar vienu uzlādes reizi spēj nobraukt līdz pat 378 km (NEDC*), un tas ir bagātīgi aprīkots ar tehnoloģijām, ieskaitot moderno autovadītāja palīgsistēmu – ProPILOT drošākai un ērtākai braukšanai un ProPILOT Park pilnīgi autonomai automobiļa novietošanai stāvvietā. Automobiļa e-Pedal tehnoloģija ļauj autovadītājiem palielināt braukšanas ātrumu un bremzēt, pieliekot daudz mazāku piepūli, savukārt elegantais dizains šo pasaulē vispirktāko elektroautomobili padara vēl iekārojamāku.

“Nissan Futures 3.0” pasākumā tika paziņots arī par jauno 100% elektrisko Nissan e-NV200 ar 40 kWh akumulatoru, kas nodrošinās 60% tālāku ar vienu uzlādes reizi nobraucamo attālumu – līdz pat 280 km (NEDC*). Tā kā šim akumulatoram, salīdzinot ar iepriekšējo, nemainīsies ne izmērs, nedz svars, klientiem nebūs jāuztraucas nedz par e-NV200 kravas telpas, nedz kravnesības samazināšanos. Tā kā klienti ar vienu uzlādes reizi varēs nobraukt par 100 km tālāk nekā iepriekš, tas ļaus ar Eiropā vispirktāko elektrisko furgonu – e-NV200 veikt daudz tālākas piegādes uzņēmumu un profesionālo autovadītāju vajadzībām.

Apņemšanās ieguldīt infrastruktūrā.
Nissan šodien paziņoja par plānu nākamo 18 mēnešu laikā paplašināt savu esošo uzlādes staciju tīklu par 20%. Uzņēmums jau ir izveidojis Eiropā plašāko CHAdeMO ātrās uzlādes staciju tīklu ar vairāk nekā 4600 ātrās uzlādes stacijām. Tagad Nissan plāno investēt vēl 1000 ātrās uzlādes staciju izvietošanā, kas notiks jau nākamo 18 mēnešu laikā. Uzņēmums sadarbojas ar saviem partneriem, biznesu īpašniekiem, pašvaldībām un sektoru līderiem visā Eiropā, lai nodrošinātu šī plāna izpildi un maksimālu labumu no tā autovadītājiem, uzstādot ātrās uzlādes stacijas uz ātrgaitas šosejām un pilsētās, aptverot lielākās Eiropas pilsētas.

PAPLAŠINĀTS UZLĀDES IERĪČU KLĀSTS MĀJSAIMNIECĪBĀM UN OFISIEM.
Nissan arī paziņoja par savu jauno uzlādes ierīču klāstu mājsaimniecībām un ofisiem 2018. gadā, kas elektroautomobiļu īpašniekiem sniegs vairāk nekā jebkad iepriekš.

Nissan divtik ātrais – 7 kW lādētājs mājsaimniecībām ļaus Nissan elektrisko automobiļu īpašniekiem uzlādēt savus automobiļus līdz 100% tikai 5 ar pusi stundās, kas ir 70% uzlādes laika samazinājums, salīdzinot ar iepriekšējo tehnoloģiju. Divtik ātrā uzlādes ierīce ir radīta, lai piedāvātu elektroautomobiļu īpašniekiem ātrāku automobiļu uzlādi mājās nekā jebkad iepriekš.

Nissan 22 kW lādētājs nodrošina pat vēl ātrāku uzlādi, spējot uzlādēt Nissan elektroautomobiļus tikai 2 stundās. Lai gan tas ir radīts, domājot par uzņēmumu autoparkiem, šis īpaši ātrais lādētājs būs pieejams iegādei arī citiem patērētājiem, kas vēlas vēl ātrākas uzlādes iespēju.

Nissan prezentēja arī savu jauno enerģijas uzglabāšanas ierīci mājsaimniecībām, kas radīta, balstoties uz “xStorage” panākumiem. Radīta īpaši elektrisko automobiļu īpašniekiem, tie var pievienot savu elektrisko automobili uzlādes ierīcei pie sienas. Tā ir aprīkota ar iebūvētu enerģijas uzglabāšanas sistēmu, sniedzot patērētājiem iespēju labāk pārvaldīt enerģijas izmaksas un pat radīt enerģiju pašiem, izmantojot saules paneļus, nodrošinot 100% atjaunojamu un nulles līmeņa izmešu enerģiju savam automobilim.

Tas seko Nissan esošajam, veiksmīgajam “xStorage” risinājumam, kas tika radīts sadarbībā ar “Eaton” un tikai 3 mēnešu laikā Eiropā tika pārdots vairāk nekā 1000 eksemplāros. Tiek paredzēts, ka līdz 2018. gada marta beigām tiks pārdots 5000 eksemplāru, savukārt līdz 2020. finanšu gada beigām Eiropā tiek paredzēts pārdot 100 000 enerģijas uzglabāšanas ierīču mājsaimniecībām.

Jaunais uzlādes ierīču klāsts mājsaimniecībām un ofisiem būs pieejams no 2018. gada sākuma.

REVOLUCIONĀRAIS SASNIEGUMS PAR BEZMAKSAS ENERĢIJU ELEKTROAUTOMOBIĻU AUTOVADĪTĀJIEM.
Nissan šodien atklāja savu drosmīgo plānu nodrošināt klientus ar bezmaksas enerģiju elektroautomobiļiem.

Pēdējā gada laikā Nissan ir turpinājis veikt šī jaunā braukšanas veida izmēģinājumus Dānijā, un šodien tas kļuva par piedāvājumu, kas pieejams autoparku klientiem visā valstī. Izmantojot Nissan divvirzienu uzlādes sistēmu, klienti, lai uzlādētu savu elektrisko automobili vai furgonu, var enerģiju iegūt no elektrotīkla, un pēc tam “pārdot” to atpakaļ elektrotīklā citiem. Tas nozīmē, ka uzņēmumam, ieviešot Vehicle to Grid tehnoloģiju (V2G – elektroenerģija no automobiļa elektriskajā tīklā), vairs nav nekādas degvielas vai enerģijas izmaksu, nodrošinot bezmaksas enerģiju elektroautomobiļiem.

Taču Dānija ir tikai sākums. Nissan paziņoja arī par sadarbību ar “OVO” Apvienotajā Karalistē, kas klientiem ļaus iegādāties Nissan enerģijas uzglabāšanas risinājumu mājsaimniecībām – “XStorage” ar atlaidi, ļaujot tiem “pārdot” enerģiju atpakaļ elektrotīklam. Tas palīdz uzlabot elektrotīkla stabilitāti pasaulē, kur pieprasījums pēc enerģijas kāpj augoša, urbanizējoša iedzīvotāju skaita dēļ. Lietotājiem tas var sniegt aptuveni 350 britu mārciņu (400 eiro) ienākumus gadā.

Nissan šobrīd pēta arī citus reģionus Eiropā, kur nākotnē braukšanu ar elektromobiļiem padarīt bezmaksas.

Pols Vilkokss (Paul Willcox) teica: “Soli pa soli mēs nojaucam jebkādas barjeras, integrējot elektroautomobiļus pasaulē – sākot no investēšanas infrastruktūras attīstībā līdz pat veidam, kā cilvēki piekļūst enerģijai.”

Viņš piebilda: “Turpmāko gadu desmitu laikā caur Nissan Inteliģentās mobilitātes vīziju elektriskā ekosistēma pārvērtīs mūsdienu dzīvi. Tai sākoties ar tādiem 100% elektriskiem automobiļiem kā jaunais Nissan LEAF un e-NV200, tās ietekme ir daudz lielāka. Pateicoties zemākam kaitīgo izmešu līmenim, mūsu pilsētas un gaiss būs tīrāki. Ar inteliģentākām drošības sistēmām, automobiļu negadījumu skaits ievērojami samazināsies. Ar labāku saikni starp automobiļiem un to apkārtni, ikdienas braucieni vairs nebūs sastrēgumu pilni. Savukārt, ļaujot cilvēkiem uzlādēt savu automobili un mājas vienam no otra, laiku un enerģiju mēs varēsim izmantot efektīvāk kā jebkad.”

*Tiks apstiprināts pēc homologācijas saņemšanas. Balstoties uz Eiropas Jauno braukšanas ciklu (NEDC).
###

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 27

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 2

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti