Pēcpusdienā uzlauzta "draugiem.lv" mājaslapā, tajā pārraidot Krievijas himnu un simbolus 6

 

Foto: Ilustratīvs attēls

Nozare.lv | 6.oktobris 2018 16:33

Pēcpusdienā, ieejot sociālā tīkla "draugiem.lv" mājaslapā, sāka skanēt Krievijas himna un parādījās attēli ar šīs valsts karogu, prezidentu un armiju, novēroja aģentūra LETA.

Tāpat parādījās teksts: "Biedri latvieši, tas skar jūs. Krievijas robeža nekur nebeidzas. Krievijas pasaule var un tai ir nepieciešams apvienot visus, kam ir dārgs krievu vārds un krievu kultūra, lai kur arī viņi nedzīvotu - Krievijā vai aiz tās robežām. Biežāk lietojiet šo vārdu salikumu - "Krievu pasaule"."

Kā novēroja aģentūra LETA, esot "draugiem.lv" kontā, ekrānu pēkšņi nomainīja šis vēstījums.

"Draugiem Group" pārstāvis Jānis Palkavnieks aģentūrai LETA apliecināja, ka "Draugiem.lv" lapai ir noticis uzbrukums, nomainot pirmo lapu, tāpēc pašreiz ir apturēta portāla darbība.

Portāla darbība būs apturēta vairākas stundas, līdz būs skaidrs, kas tieši ir noticis, teica Palkavnieks.

Informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanas institūcijas "Cert.lv" pārstāve Līga Besere aģentūrai LETA pastāstīja, ka "Cert.lv" patlaban aktīvi strādā un tuvākajā laikā cer noskaidrot notikušā iemeslus.

Drošības policijā aģentūrai LETA apliecināja, ka dienests par notikušo ir informēts, taču no plašākiem komentāriem patlaban atturas.

Arī šobrīd mums neizdodas atvērt Draugiem.lv/iAutolv plkst 16:38 Foto: Ekrānšāviņš

 
6 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
viencexperc 6.oktobris 2018 19:25
12 3 Atbildēt

Krieviem budžets ir mazāks kā Meksikai vai Zviedrijai. Pašiem tā valsts brūk kopā, bet naudu tērē lai traukiem.lv lapelē paraidītu himnu!

Ha!

Idiotu valsts.

paulis galanskis 6.oktobris 2018 19:32
6 3 Atbildēt

domaju ka tur vainigi va nu NA kas tik ta var ceret dabut kadu balsi, vai ari tie pasi NA atradusi kadu pajolinu krievu lidzigu lindermanam kas labakais NA sabiedrotais un draugs, kas izpildija vinu pasutijumu

Inta 6.oktobris 2018 18:22
5 1 Atbildēt

KĀ portāls.... draugiem.lv PIEĻĀVA 1h uzlidojumu ar antireklāmu-kiberuzbrukumu???? Veselu STUNDU, nav valsts gatava pučiem......?!

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 18

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Porsche pirms termiņa izbeidz 718 modeļa pārdošanu Eiropā 11

Par iemeslu modeļa izņemšanai no konfiguratora kļuva neatbilstība Eiropas kiberdrošības likumam. Lasīt vairāk

 

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 17

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti