Mākslīgais intelekts palīdz neredzīgiem cilvēkiem “saredzēt” emocijas

 

Foto: Publicitātes attēls

Huawei | 17.decembris 2018 12:22

Latvijā ir aptuveni 10 tūkstoši cilvēku ar redzes traucējumiem, no kuriem daļai diemžēl ir pavisam neiespējami saredzēt savu tuvāko emocijas.

Tādēļ viedtālruņu zīmols Huawei ir radījis mākslīgā intelekta darbinātu aplikāciju, kas ļaus cilvēkiem ar redzes traucējumiem “saredzēt” 7 biežāk sastopamās emocijas. Aplikāciju izmēģinās Latvijas neredzīgo biedrības biedri un tā būs plašāk pieejama arī Mate 20 Pro ierīcēs.

Facing Emotions aplikācija izmanto Huawei Mate 20 Pro jaudīgo kameru un MI sniegtās iespējas, lai septiņas biežāk sastopamās cilvēku emocijas - prieku, bēdas, bailes, dusmas, pārsteigumu, riebumu un nicinājumu - pārvērstu unikālās skaņās.

MI darbināta aplikācija

Facing Emotions aplikācija tika izveidota ar mērķi parādīt, kā MI tehnoloģiju iespējas var palīdzēt mūsu līdzcilvēkiem. Ar šo aplikāciju tiek sperts solis tālāk tehnoloģiju attīstībā, saredzot praktisku risinājumu, kā MI var padarīt mūsu dzīves vieglākas un piedāvāt iespējas, kādas nekad iepriekš nebūtu iedomājamas.

MI tehnoloģija darbojas pavisam vienkārši - izmantojot telefona aizmugurējo kameru, programma noskenē sarunu biedra seju. Programma identificē vairākus sejas elementus, piemēram, acis, degunu, uzacis un muti, kā arī to savstarpējo novietojumu. Pēc tam MI apstrādā identificētās emocijas noteiktā skaņā, ko atskaņo tālrunī vai austiņās. Tas viss notiek reāllaikā bezsaistes režīmā.

“Facing Emotions kampaņa iemieso Huawei misiju piedāvāt jaunas tehnoloģijas visiem, īpaši tiem, kuriem tās nepieciešamas visvairāk. Mūsu jaunā flagmaņa Huawei Mate 20 Pro uzlabotais mākslīgais intelekts ir devis unikālu iespēju palīdzēt cilvēkiem ar redzes traucējumiem “redzēt” emocijas. Mēs esam pārliecināti, ka Facing Emotions aplikācija uzlabos lietotāju dzīves kvalitāti un sniegs vēl nebijušas iespējas,” saka  Huawei Consumer Business Group Baltijas reģiona ģenerāldirektors Jaņs Fejs (Yan Fei).

Iedvesma aplikācijas izstrādei

Facing Emotions tika izstrādāta, sadarbojoties ar neredzīgo cilvēku kopienām un labdarības organizācijām. Huawei sadarbojās ar Polijas Neredzīgo asociāciju un izveidoja grupu, kurā neredzīgi cilvēki testēja produktu un piedalījās visos galvenajos lietotnes izstrādes procesa posmos. Tāpat tika aptaujāti neredzīgo biedrību pārstāvji, lai saprastu viņu vajadzības un, balstoties uz šīm atziņām, izstrādātu risinājumus. Viņu ieguldījums palīdzēja izveidot vislabāko lietotāja pieredzi, kā arī aplikācijas funkcijas, krāsas un skaņas.

Visa aplikācijas izstrādes procesa galvenā komponente ir skaņas. Tās izveidoja neredzīgs komponists Tomašs Bileckis (Tomasz Bilecki), kurš ir pazīstams arī ar paša radītu izstādi, kurā attēlotas visas septiņas emocijas.

 

 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā 1

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Hyundai ST1 – komerctransports mazajiem uzņēmējiem

Dienvidkorejas autoražotājs Hyundai izstrādājis minivenam Staria līdzīgu daudzfunkcionālu furgoniņu "Service Typ 1", ko varēs izmantot dažādu kravu transportēšanai. Lasīt vairāk

 

Šī auto cena patīkami pārsteidz! Bet vai tas ir vienīgais...? (+VIDEO) 3

Mūsu rīcībā ir kāds līdz šim Latvijā vēl neredzēts auto. To izmēģināt aicināsim mūsu uzticamo draugu, radio dīdžeju un kvēlu autoceļotāju Egonu Reiteru. Lai maksimāli koncentrētos uz šī auto tehniskajiem dotumiem un gaitas komfortu, Egonu automobilī mēs iesēdināsim ar aizsietām acīm un līdz pat brauciena beigām neatklāsim viņam šī auto nosaukumu. Lasīt vairāk

 

Satiksmes autobusa un vieglās automašīnas sadursme Rīgā (+ FOTO) 25

Rīgā, Zolitūdē, Gramzdas un 15.līnijas krustojumā šodien, 15. martā, notikusi sadursme starp satiksmes autobusu un vieglo automašīnu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti