Īlons Masks uzbūvējis automobiļu metro (+ VIDEO) 1

 
iAuto | 20.decembris 2018 6:29

Tesla vadītājs un daudzpusīgais biznesmenis Īlons Masks parādījis eksperimentālu tuneli, pa kuru bezpilota automobiļi varēs pārvietoties ar ātrumu 241 km/h.

1,8 km garais tunelis atrodas Losandželosā. Tas sākas Hotornas apgabalā, kur iekārtota SpaceX un The Boring Company galvenā mītne, stiepjas paralēli Rietumu 120.ielai un beidzas pie kādas privātas rezidences, kas nesen pārgāja Maska kompānijas īpašumā.  

Pa tuneli var pārvietoties elektromašīnas, kurām apakšā uzstādīti speciāli stiprinājumi. Šie stiprinājumi notur automobili uz „sliedēm” un nodrošina stabilitāti lielos ātrumos. Nākotnē vadību pārņems autopilots, taču eksperimenta gaitā pie stūres sēdēja cilvēks, turklāt ātrums nepārsniedza 75 km/h.  

Masks uzsvēris, ka elektromobiļi pa tuneli jau tagad var pārvietoties ar ātrumu 177 km/h un tas samazināts tikai eksperimenta laikā. Nākotnē šo transporta risinājumu varēs izmantot ikviens automobilis, kas apgādāts ar autonomās braukšanas sistēmu. Paredzēts, ka tuneļa komerciālā versija varēs apkalpot līdz pat 4000 automašīnām.

Par liela ātruma pazemes maģistrāļu projektu The Loop Īlons Masks pastāstīja šā gada pavasarī. Biznesmenis ir pārliecināts, ka šāda tehnoloģija iekļausies Losandželosas transporta sistēmā, paātrinās satiksmes plūsmu un atbrīvos ielas no transporta. Neskaitot automobiļus, pa pazemes tuneļiem varēs pārvietoties autonomas pasažieru kapsulas 16 cilvēkiem. Brauciens no pilsētas centra līdz lidostai ilgs vien astoņas minūtes un maksās tikai vienu dolāru. 

Kā tas darbojas, var noskatīties Electrek.co publicētajā video

 
1 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
viencexperc 21.decembris 2018 10:38
1 0 Atbildēt

Tiem kas nesaprot šļupstētāju valodu, piedāvāju aplūkot agresīvo nabagu - skauģu valodā:

tālāk būs arī teksts

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā 1

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Vorsprung durch Technik - jaunais Audi Q6 e-tron kļūs pieejams arī Latvijā (+ FOTO)

Audi Q6 e-tron ir pirmais sērijveida modelis, kas izstrādāts uz PPE (Premium Platform Electric) elektroauto platformas, un tas ir nākamais solis premium elektriskās mobilitātes attīstībā. Jaunais elektriskais SUV simbolizē Audi saukli Vorsprung durch Technik. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām elektroauto par 20 000 eiro (+VIDEO) 6

Ķīniešu elektromobilis Ora neilgi pēc ierašanās Latvijā sacēlis pamatīgu ažiotāžu, turklāt vismaz ducis drosmīgo jau izvēlējušies to kā savu. Šajā video skaidrosim, kā Ora 03 uzvedas gaitā, un cik praktisks un ietilpīgs ir tās salons reālā braucienā. Lasīt vairāk

 

“Latvijas Gada auto 2024” TOP 3 modeļi. Kādi tie ir? (+ FOTO)

20.martā sāksies jaunāko automobiļu pieteikšana konkursam "Latvijas Gada auto 2025", kas ilgs līdz 31.oktobrim. Kad visi konkursam pieteiktie auto tiksies vienuviet Lielajā Testa braucienā, kas iepriekš notika Mežaparka Lielajā estrādē Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti