“Maxima” pirmie ievieš skenerus bezkontakta vecuma pārbaudei 3

 

Foto: Publicitātes attēls

Maxima | 5.novembris 2020 13:47

“Maxima Latvija” pirmo reizi Latvijā ir ieviesusi dokumentu skenerus bezkontakta vecuma pārbaudei, tādējādi efektivizējot ikdienas darbu kolēģiem un uzlabojot klientu iepirkšanās pieredzi.

Pilotprojekts norit “Maxima XX” veikalā Mūkusalas ielā 73, Rīgā, kur klientiem, kas vēlas iegādāties preces ar vecuma ierobežojumu, eID kartes pārbaude tiek veikta attālināti  ar jaunajiem skeneriem.

Pateicoties dokumenta strīpkodam, kasieris dokumentu var noskenēt attālināti, klientam to uzrādot noteiktā attālumā. Šāda dokumentu skenēšana kasierim automātiski sniegs informāciju par personas vecumu, to vairs nevajadzēs rēķināt manuāli. Šādu dokumentu pārbaude ir gan drošāka, jo kasierim nav kontakts ar dokumentu, kā arī ievērojami ātrāka un efektīvāka nekā manuāla personas identifikācijas pārbaude.

“Ikdienas veikala darbā raita vecuma pārbaude ir būtiska brīžos, kad klients vēlas iegādāties preces, kurām ir piemērots vecuma ierobežojums. “Maxima Latvija” veikalu kases sistēmās jau ir funkcija, kura informē kasieri tajā brīdī, kad noskenēts produkts ar vecuma ierobežojumu. Šāds process kļūst arvien populārāks visā pasaulē it īpaši tāpēc, ka lietotājiem sniedz lielāku drošību, ievērojamāku precizitāti un papildu ērtībai ātrākai iepirkšanās pieredzei. Ieviešot šādus skenerus pirmo reizi Latvijā, ieguvēji ir gan “Maxima” klienti, gan arī kasieri, kuri turpmāk klientus varēs apkalpot raitāk, drošāk un vēl precīzāk,” stāsta “Maxima Latvija” IT departamenta direktors Mārtiņš Smilga.

Patlaban skeneri pilotprojekta ietvaros ir pieejami “Maxima” veikalā Mūkusalas ielā 73, Rīgā. Veiksmīgas testēšanas rezultātā plānojam paplašināt šādu skeneru izmantošanu arī citos “Maxima” veikalos Latvijā, kā arī rast risinājumu iespēju skanēt ne tikai eID karti, bet arī pasi.

 

 
3 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Kanibaals 11.novembris 2020 20:48
1 0 Atbildēt

Melīga ziņa, svītrkods nesatur dzimšanas datus, tikai ID numuru. Arī NFC čipu nevar nolasīt nezinot paroli. Kaut kas netiek līdz galam pateikts. Vai nu Maxima ir piekļuve iedz. reģistram vai arī tiek lasīts čips nevis svītrkods.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO)

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

Līdz 1400 eiro - deputāti spriedīs par sodu pastiprināšanu ceļu satiksmē 22

Saeimas Juridiskajā komisijā šodien plānots spriest par sodu pastiprināšanu par pārkāpumiem ceļu satiksmes jomā. Lasīt vairāk

 

Japāņu Bavārija. Pirmais ieskats Mazda CX-80 salonā (+VIDEO)

Vai atminaties, kad pēdējo reizi sastapāties ar pa īstam lielu Mazda markas automašīnu? Līdz šim lielākais japāņu ražotāja modelis Eiropā saucas CX-80, un TV Autoziņām radās unikāla iespēja iepazīties ar septiņvietīgo krosoveru Mazda R&D centrā Vācijā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti