TechChill aicina ārvalstu jaunuzņēmumu talantus atklāt Latvijas tehnoloģiju nozares sniegtās iespējas 1

 

Foto: Publicitātes attēls

TechChill | 29.marts 2021 15:01

Turpinot 10. jubilejas sezonu, Baltijas reģiona vadošais tehnoloģiju un jaunuzņēmumu nozares pasākums TechChill ir izziņojis vienu no galvenajiem šī gada iesildošajiem notikumiem – Your Next Move: Spotlight on the Baltics informatīvo tiešsaistes pasākumu, kas norisināsies nākammēnes, 8. aprīlī.

Tā mērķis ir piesaistīt jaunos tehnoloģiju nozares talantus no ārzemēm, un primāri no NVS reģiona valstīm, veicinot izpratni par vietējo jaunuzņēmumu ekosistēmu un pozicionējot Baltijas valstis un Latviju kā vilinošu lokāciju, kur veidot profesionālo karjeru vai aizsākt sadarbību ar kādu no nozares vadošajiem spēlētājiem.

Pēdējo gadu laikā Baltija ir kļuvusi par vienu no straujāk augošajiem Eiropas reģioniem ar spēcīgu tehnoloģiju ekosistēmu, ko veido virkne inovatīvu uzņēmumu. Sākot no agrīnās stadijas jaunuzņēmumiem līdz veiksmīgiem informācijas un komunikācijas tehnoloģiju uzņēmumiem – tie visi iegulda viedos talantos. Reģiona digitāli orientētā infrastruktūra, augstā dzīves kvalitāte, racionālās uzņēmējdarbības izmaksas un elastīgās valsts regulācijas kalpo par stabilu pamatu jaunuzņēmumu dibināšanai un profesionālai izaugsmei. Turklāt Latvijas uzņēmējdarbības vide nodrošina vienu no augstākajiem IKP pieauguma tempiem Eiropas Savienībā, kā arī piedāvā zemas operēšanas izmaksas, ērtu piekļuvi ES tirgum, labvēlīgu imigrācijas politiku, kā arī salīdzinoši ātru startup vīzas ieguvi.

Vēl pavisam nesen Latvija tika nosaukta par jaunuzņēmumiem draudzīgāko valsti Eiropā, kas ir atvērta gan vietējiem, gan ārvalstu talantiem. Tādējādi tiešsaistes karjeras izstāde Spotlight on the Baltics kalpos kā platforma, kurā Latvijas tehnoloģiju uzņēmumi demonstrēs profesionālās attīstības iespējas un kurā gan jau sevi pierādījušie, gan topošie speciālisti varēs iepazīt savus potenciālos darba devējus un partnerus arvien progresējošajā tehnoloģiju jomā. Digitālā transformācija ik gadu veicina izmaiņas darba tirgū, un īpaši kopš globālās pandēmijas strauji augoši Latvijas IT un tehnoloģiju uzņēmumi aizvien biežāk nodarbina speciālistus attālināti.

Pasākuma ietvaros divi no vadošajiem Latvijas tehnoloģiju nozares uzņēmumiem, finanšu investīciju platforma TWINO un digitālās drukas produktu ražotājs Printify, dalīsies pieredzē, veidojot multinacionālu nozares profesionāļu komandu. Ikviens interesents ir aicināts pievienoties Spotlight on the Baltics norisei tiešsaistē, lai atklātu vairāk nekā 16 000 vakances un uzzinātu vairāk par imigrācijas procedūrām, attālināta darba iespējām, valsts atbalsta iniciatīvām, nodokļu infrastruktūru un uzņēmuma reģistrēšanas procesu Latvijā. Dalībniekiem būs arī iespēja dienas gaitā tikties ar personāla atlases speciālistiem, saņemt individuālas konsultācijas par pārcelšanos, iedvesmoties no reāliem pieredzes stāstiem un uzzināt vairāk par klātienes un attālinātā darba iespējām, kas pieejamas ārpus ES mītošajiem nozares speciālistiem.

“Baltija ir kļuvusi par dinamiskāko finanšu tehnoloģiju centru Eiropā, kas pēdējos gados ir strauji audzis. Jo īpaši mēs varam redzēt, ka daudzi reģionālie fintech nozares līderi, tostarp TWINO, kurus piesaista lieliska infrastruktūra, salīdzinoši zemas ekspluatācijas izmaksas un augsti kvalificēts darbaspēks, ir izvēlējušies Latviju par galveno mītni savai darbībai. Mūsu nozare piedāvā lieliskus darba apstākļus, plašas attālināta darba iespējas, stabilitāti un drošību kopā ar vidi, kurā cilvēki var viegli dibināt jaunus kontaktus,” komentē uzņēmuma TWINO grupas izpilddirektore Anastasija Oļeiņika.

“Printify ir strauji augoša e-komercijas platforma ar desmitiem tūkstošu klientu visā pasaulē, un esam apņēmības pilni turpināt uzņēmuma izaugsmi arī 2021. gadā, izveidojot pasaules klases komandu ar talantīgākajiem un ambiciozākajiem nozares profesionāļiem. Ar mūsu attālinātā darba pieeju komandas biedri no ārvalstīm var izlemt, vai viņi vēlas pārcelties uz Rīgu, vai strādāt attālināti no jebkuras vietas pasaulē. Pašlaik mums ir vairāk nekā 100 atvērtas vakances produktu, inženierzinātņu, mārketinga, dizaina un citās nodaļās, un sagaidām, ka arī šogad mūsu komanda ievērojami paplašināsies,” piebilst Printify tehnoloģiju vadītājs Edgars Piečs.

Reģistrācijas anketa tiešsaistes pasākumam pieejama šeit: https://www.spotlight.techchill.co/

Spotlight on the Baltics organizē vadošais Baltijas jaunuzņēmumu un tehnoloģiju pasākums TechChill sadarbībā ar pasākuma partneriem Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru (LIAA), Printify un TWINO.

 
1 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
viencexperc 31.marts 2021 9:25
1 0 Atbildēt

Jābūt precīziem. NEVIS Latviju, bry Baltijas valstis, ar to domājot - Igauniju un Lietuvu.

Nezin kāpēc 90% emigrējušie baltkrievu IT speciālisti par savu mītnes zemi izvēlējās Lietuvu un Igauniju, nevis Latviju.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 34

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Pilnīgi jaunais C3 Aircross sola pievilcīgas cenas (+ FOTO) 2

Citroën ir atklājis pirmos pilnīgi jaunā C3 Aircross attēlus. C3 Aircross un C3 hečbeku vieno dizaina identitāte, solījums par salona telpu un komfortu, kā arī ambīcijas satricināt tirgu ar ārkārtīgi konkurētspējīgām cenām. Abi modeļi ir balstīti uz Smart Car platformas, kas nodrošina daudzpusīgu dzinēju pieejamību un efektivitāti izmaksu ziņā. Lasīt vairāk

 

Briškens: Latvijā ceļu drošības infrastruktūras investīcijām ir kritiska nozīme 1

Latvijā biežākie smago ceļu satiksmes negadījumu veidi uz valsts ceļiem ir saistīti ar sadursmēm, tāpēc ceļu drošības infrastruktūras investīcijām ir kritiska nozīme, un tā noteikti saglabāsies kā prioritāte no Satiksmes ministrijas (SM) puses, ceturtdien ikgadējā Latvijas ceļu nozares konferencē sacīja satiksmes ministrs Kaspars Briškens (P). Lasīt vairāk

 

Auto asociācija piedāvā risinājumu auto servisu legālas darbības veicināšanai 13

Katru gadu valsts budžets zaudē aptuveni 200 miljonus eiro, ko rada "ēnu tirgus", kas valda auto servisu nozarē. Tāpēc, lai veicinātu auto servisu legālu darbību, augstāku pakalpojumu kvalitāti un veicinātu nodokļu maksājumus, Auto asociācija rosina Latvijā ieviest autoservisu brīvprātīgas sertificēšanas sistēmu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti