Kā viedpulkstenis var palīdzēt noskriet 5 un 10 kilometrus un pat pirmo maratonu

 

Foto: Publicitātes attēls

Garmin | 25.augusts 2021 14:00

Skriešana neapšaubāmi ir viena no efektīvākām un iecienītākām veselību un labsajūtu veicinošām sporta aktivitātēm mūsdienās. Ieguvumi veselībai ir nenovērtējami – skrienot, mūsu audi tiek piesātināti ar nepieciešamo skābekli, tiek stiprinātas sirds un asinsvadu sistēmas.

Tāpat nostiprinās ķermeņa muskulatūra un uzlabojas kopējais veselības stāvoklis un labsajūta. Tomēr, ja tikko kā esi sācis skriešanu integrēt savās ikdienas gaitās, vai šosezon vēlies noskriet savu pirmo maratonu, bez profesionāla atbalsta un kompetenta speciālista ieteikumiem, var izrādīties grūti noteiktajiem mērķiem uzstādīt atbilstošu treniņu procesu. Tāpat, ir jāņem vērā, ka pārāk liela slodze var novest pie traumām. Iepazīsties kā nonākt pie personīgo rekordu sasniegšanas ātrāk, izmantojot ikdienā lietojamās viedās tehnoloģijas.

Viedpulksteņi, kas kļuvuši par vienu no iecienītākajiem veselības uzraudzības rīkiem ikdienā, piedāvā arī analīzē un datos balstītus un profesionāļu sastādītus ieteikumus treniņu procesa organizēšanai. Aplikācija “Garmin Coach” piedāvā ekspertu sastādītus 5, 10 kilometru vai pusmaratona distancēm atbilstošus dinamiskus treniņu plānus. Balstoties uz izvirzīto mērķi un distanci, šī brīža veselības datiem un trenēšanas paradumiem, lietotne izveido personalizētu treniņu plānu, kā arī sniedz vērīgus padomus un uzmundrinājumus ikdienā Tomēr arī ar digitālo treneri ir jābūt “ķīmijai”, tāpēc “Garmin”, balstoties uz skriešanas paradumiem, piedāvā izvēlēties starp trīs profesionāliem treneriem, kuru ieteikumiem sekojot, sasniegt mērķi.

Džefs Galovejs var tikt uzskatīts par metodes “skriet-staigāt-skriet” izgudrotāju. Izvēloties viņu kā savu personīgo treneri, tas nozīmēs nedaudz saudzīgāku treniņu režīmu, lai novērstu traumas un pārlieku lielu nogurumu un spēku izsīkumu. Pārdomāti apvienojot skriešanas un staigāšanas slodzi nodarbības laikā, ir iespējams sasniegt izvirzītos mērķus, nepārslogojot organismu un ļaujot tam adaptēties augošam slodzes līmenim. Dž. Galovejs ir iedvesmojošs runātājs un spēs sniegt atbalstu motivācijas trūkuma brīžos.

Gregs Makmilans, tiešsaistes fiziologs un skriešanas treneris, izstrādā pārdomātus nodarbību plānus gan garo distanču izturības skrējējiem, gan skriešanas iesācējiem. Viņa metodes balstās saiknē starp ķermeņa fizioloģiju un veiktspējas prognozēšanu, lai padarītu nodarbību procesu maksimāli efektīvu.

Eimija Pārersone-Mičela, fizioterapeite un skriešanas eksperte, visvairāk piemērota tiem, kuri vēlas pieiet nodarbībām mēreni, pakāpeniski sasniedzot mērķa distanci un ātrumu, apvienojot skriešanas nodarbības ar citiem slodzes veidiem izturības un spēka veicināšanai. Viņas nodarbību plāni vērsti uz skriešanas traumu profilaksi un to novēršanu.

Lai treniņu process būtu vēl efektīvāks, svarīgi izvēlēties arī atbilstošu viedpulksteni. Gan jauniem, gan jau pieredzējušiem skrējējiem Garmin ir nācis klājā ar funkcionālo un praktisko papildinājumu Forerunner sērijai – “Forerunner 55”, ar tādām uzlabotām skriešanas funkcijām kā:

•         PacePro, kas pielāgo tempa turēšanas stratēģiju izvelētajai distancei;

•         Finiša laika prognoze, kas izstrādāta balstoties uz izvēlēto maršrutu un vidējo sportista skriešanas ātrumu;

•         Skriešanas ritma novērošana un paziņojumi par atrašanos ārpus pieļaujamā ritma diapazona;

•         Dažādi aktivitāšu režīmi: āra trases vai virtuālās skriešanas iespējas, peldēšana, pilates, augstas intensitātes intervālu treniņi (HIIT) u.c.

•         Treniņa un atgūšanās laika izsekošanas funkcija.

 

Vairāk nekā 30 gadus “Garmin” atrodas jaunāko GPS navigācijas un bezvadu ierīču izstrādes priekšgalā, un ir radījis ierīces cilvēkiem, kuri vēlas piekopt aktīvu dzīvesveidu. “Garmin” fokusējas uz piecām nozarēm: auto, aviācija, fitness, kuģošana un aktīvā atpūta. Vairāk informācijas “Garmin” virtuālajā preses telpā: https://newsroom.garmin.com/newsroom/.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 26

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 2

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti