Ko dāvinām svētkos? Viedpalīgi un viedtālruņi kļūst par arvien populārāku dāvanu izvēli

 

Foto: Publicitātes attēls

LMT | 28.decembris 2021 11:40

Decembra pirmajās trīs nedēļās LMT veikalos vislielākais pieprasījuma pieaugums bijis viedpalīgu un viedtelefonu kategorijās.

Apliecinot, ka paralēli nepieciešamībai strauji digitalizēt uzņēmumu darba procesus un mājsaimniecību ikdienu, iedzīvotāji Latvijā dažādas tehnoloģijas iegādājas arī gada nogales svētku dāvanām, rāda LMT Retail&Logistics dati.

Saskaņā ar LMT Retail&Logistics datiem, Latvijas iedzīvotāji patiesi iecienījuši dāvināt dažādas tehnoloģiskās iekārtas,  jo pieprasījums pēc tām decembra pirmajās trīs nedēļas palielinājās par 10%.  No viedpalīgiem LMT klienti visvairāk  izvēlējušies  bezvadu austiņas - Apple Airpods ar uzlādes kārbu un Samsung Galaxy Buds2. Savukārt no viedtelefoniem vispieprasītākais Samsung zīmola telefons bija Samsung Galaxy A12,  bet no Apple -  priekšroka dota iPhone 13 .

“Attīstoties bezvadu tehnoloģijām, LMT klienti aizvien vairāk arī visa gada garumā iegādājas dažādus bezvadu viedpalīgus. Mūsu dati liecina, ka šogad vispopulārākie viedpalīgi pirmssvētku laikā bija bezvadu austiņas, kamēr pērn vispieprasītākie bija viedpulksteņi, Interesanti arī, ka visaktīvākā iepirkšanās diena šogad decembrī bija 22. decembris. Klienti novērtē, ka LMT e-veikalā veiktos pirkums var saņemt vienas darba dienas laikā gan klientu centros, gan ar piegādi uz mājām,” stāsta “LMT Retail&Logistics” valdes priekšsēdētājs Rinalds Kalniņš.

Arī kopējie 2021. gada LMT veikalu rezultāti liecina, ka pieprasījums pēc tehnoloģiskām iekārtām un viedpalīgiem turpina pieaugt, atsevišķās kategorijās piedzīvojot pat strauju izaugsmi, piemēram,  spēlēm paredzētu datoru pārdošana šogad pieaugusi par teju 170%. LMT Retail&Logistics dati liecina, ka spēļu konsoles šobrīd ir viena no populārākajām klientu izvēlēm veikalos – šogad vispirktākā spēļu konsole ir Xbox Series S, savukārt vispieprasītākā spēļu konsole ir Sony Playstation 5, kurai visā pasaulē ir gaidītāju rindas.

Augsts pieprasījums visa gada garumā saglābjas arī pēc iekārtām darbam vai mācībām, dažādiem viedpalīgiem un datorspēļu iekārtām. 2021. gadā par 50% pieaudzis pieprasījums pēc planšetēm, kam seko portatīvie datori ar 35% pieaugumu. Tāpat stabila izaugsme vērojama  arī bezpilota gaisa kuģiem jeb droniem, kas kļūst aizvien pieprasītāki ne tikai izklaidei, bet arī dažādu biznesa vajadzību risināšanai.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO)

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

Līdz 1400 eiro - deputāti spriedīs par sodu pastiprināšanu ceļu satiksmē 19

Saeimas Juridiskajā komisijā šodien plānots spriest par sodu pastiprināšanu par pārkāpumiem ceļu satiksmes jomā. Lasīt vairāk

 

Japāņu Bavārija. Pirmais ieskats Mazda CX-80 salonā (+VIDEO)

Vai atminaties, kad pēdējo reizi sastapāties ar pa īstam lielu Mazda markas automašīnu? Līdz šim lielākais japāņu ražotāja modelis Eiropā saucas CX-80, un TV Autoziņām radās unikāla iespēja iepazīties ar septiņvietīgo krosoveru Mazda R&D centrā Vācijā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti