CSDD: Jāaizliedz ar sludinājumu starpniecību tirgot Latvijā nereģistrētus transportlīdzekļus 20

 

Foto: Ekrānšāviņš no Google.com

CSDD | 14.augusts 2017 17:25

Lai efektīvāk cīnītos ar nodokļu apiešanas shēmu jeb tā dēvētajiem "pievienotās vērtības nodokļa (PVN) karuseļiem" auto tirdzniecībā, ir nepieciešams panākt, lai ar dažādu sludinājumu starpniecību nevarētu tirgot Latvijā nereģistrētus transportlīdzekļus, aģentūrai LETA sacīja Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) pārstāvis Jānis Aizpors.

Viņš skaidroja, ka galvenā problēma, kas saistīta ar nodokļu nenomaksāšanu, nav saistīta ar auto reģistrēšanu, bet ar shēmu veidošanu pirms auto tiek reģistrēts Latvijā, kā arī ar to, ka tiek pārkāpti auto tirdzniecības noteikumi. Tāpēc būtu nepieciešams panākt, lai ar sludinājumu starpniecību nevarētu tirgot Latvijā nereģistrētus transportlīdzekļus.

"Neviens tirdzniecības portālos neiedomājas tirgot narkotikas. Līdzīgi vajadzētu rīkoties arī attiecībā uz nereģistrētu transportlīdzekļu tirdzniecību. Iespējams, ka nepieciešamas jauns regulējums tirdzniecībai interneta portālos. Šobrīd iegādāties transportlīdzekļus caur sludinājumu portāliem drīkst, taču aicinām iedzīvotājus būt vērīgiem un iegādāties tikai Latvijā reģistrētus auto," atzīmēja Aizpors.

Viņš atgādināja, ka CSDD sadarbībā ar Valsts ieņēmumu dienestu (VID) un Finanšu ministriju (FM) 2016.gadā izstrādāja normatīvo aktu grozījumus transportlīdzekļu reģistrācijas jomā, kas stājās spēkā šā gada janvārī.
"Jāsaka, ka situācija nodokļu apiešanas shēmu veidošanā, salīdzinot ar situāciju pirms gada, ir būtiski uzlabojusies. Arī VID ir apliecinājis, ka izdarītās izmaiņas ir devušas labu rezultātu ēnu ekonomikas apkarošanā, un 2017.gadā jaunas "PVN karuseļu" shēmas nav veidojušās," norādīja CSDD pārstāvis.

Vienlaikus viņš uzsvēra, ka situāciju vēl ir iespējams uzlabot, paredzot stingrāku atbildību par pārkāpumiem automašīnu tirdzniecības jomā.

"Grozījumos tika iekļauta arī norma, kas paredz, ka no ārvalstīm ievesta transportlīdzekļa tirdzniecība ir atļauta tikai noteiktā kārtībā reģistrētos autoveikalos un tikai pēc transportlīdzekļa reģistrācijas Latvijā. Diemžēl šī norma nereti tiek pārkāpta, lielākoties izmantojot interneta sludinājumu portālus. Kā ir atzinis arī VID, tad šobrīd lielākā problēma ir mirklis līdz informācija par transportlīdzekli tiek ievadīta valsts reģistrā. Tādēļ kā viens no ēnu apkarošanas sistēmas vēl tālākiem uzlabojumiem varētu būt stingrāka atbildība par pārkāpumiem automobiļu tirdzniecības jomā, proti, nereģistrētu auto tirdzniecību," uzsvēra Aizpors.

VID Sabiedrisko attiecību daļā aģentūrai LETA norādīja, ka 2017.gadā spēkā stājušies grozījumi Ceļu satiksmes likumā attiecībā uz liegumu uzlikšanu. Tajos noteikts - ja juridiskā persona savā īpašumā vai turējumā reģistrē transportlīdzekli, kura izlaiduma gads ir kārtējais gads vai pieci iepriekšējie gadi un kura kategorija ir M1 (tajā skaitā M1G) vai N1 (tajā skaitā N1G), un kurš iegādāts citā Eiropas Savienības dalībvalstī un tiek pirmoreiz reģistrēts Latvijā vai kurš gada laikā pēc tā pirmās reģistrācijas Latvijā atkārtoti iegādāts citā Eiropas Savienības dalībvalstī un tiek atkārtoti reģistrēts Latvijā, CSDD vienlaikus ar transportlīdzekļa reģistrāciju reģistrē atsavināšanas aizliegumu uz 15 dienām. CSDD informāciju par reģistrēto transportlīdzekli elektroniski nodod VID, kas veic nodokļu administrēšanas pasākumus.

Vienlaikus ar grozījumiem likumā noteiktas arī stingrākas prasības auto tirdzniecības uzņēmumiem jeb ā sauktajiem "autoplačiem", tādējādi šobrīd centieni krāpties auto tirdzniecības jomā vērojami tieši auto tirdzniecībā internetā, kur netiek atklāta pietiekama informācija, lai to pilnvērtīgi varētu izmantot nodokļu administrēšanā. VID šobrīd vērtē, vai ir nepieciešami vēl kādi grozījumi normatīvajos aktos.

Kā ziņots, ka pirmdien intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta Panorāma" VID ģenerāldirektore Ilze Cīrule sacīja, ka nenomaksāto nodokļu apmērs automašīnu tirdzniecībā sludinājumu portālā "ss.lv" varētu būt līdz 50 miljoniem eiro.

Tāpat vēstīts, ka pēc VID pieprasījuma "ss.lv" domēna vārds augusta sākumā tika atslēgts, taču portāls nomainīja domēna vārdu pret "ss.com", turpinot nodrošinot pakalpojumus. VID nolēmis apturēt portāla "ss.lv" darbību saistībā ar tā atteikšanos sniegt informāciju par nereģistrētiem auto tirgotājiem. VID apturējis arī ar "ss.lv" īpašniekiem saistītā uzņēmuma "Internet" saimniecisko darbību.

 
Visi komentāri
 
Te pat zirgam jāsmejas!!! 14.augusts 2017 19:52
2 6 Atbildēt

Kā tieši CSDD cer aizliegt piekļuvi autoplius.lt, mobile.de, ebay.com, ss.com utt, utjpr???

Izskatās ka nu CSDD ir iesaistījies cīņā ar sekām - ar internetu!

Labāk apmainaties ar info ar citu valstu reģistriem lai uzzinātu, kas ir pircējs, iezvaniet reverso PVN...

650 15.augusts 2017 2:01
8 0 Atbildēt

Tā ir, ka Amatpersonas parasti izsakās divdomīgi pārprotamā veidā.Ko tālāk katrs tulko pēc savām spējām un nopelniem.Te nav teikts, ka vajag aizliegt sludinājumus.Lv nereģistrēta tr līdzekļa pārdošana ir tā, kur Lv pircējs pēkšņi/laimīgi kļūst par īpašnieku tādam auto,kam iepriekšējais īpašnieks ir citas valsts persona, kuru tas Lv pircējs nekad ne acī nav redzējis un reāli dzīvē nekad nav slēdzis ar viņu nekādu darījumu.Jo mistisko un nekur neredzamo naudassummu pircējs atdod kādam mistiskam bezvārda starpniekam principā par neparko.Cik un vai no šīs summas saņem īpašnieks,arī tas nav zināms uttt..Ja tu pirksi autopliusā sludinātu auto Lietuvā,tev būs 2 ceļi- vai nu brauc uz rīgas csdd "pa lēto" ar FR/BE numuriem, mēnesi liec ssā ka tikko no Leiputrijas,sameklē pircēju un tad skaiti pātarus lai tev/jums to auto iekš rīgas csdd neatņem, vai nu likumīgi iegūsti šo auto uz sava vārda jau Lietuvas csdd/regitrā un mierīgi brauc uz rīgu ar likumīgiem dokiem kā likumīgs īpašnieks.Ja tev tas auto nepatiks, tu to varēsi pārdot citam Latvietim.To tev neviens neliedz.Nu ja tev gluži nevainīgas sagadīšanās dēļ gada laikā "nepatiks" jau nevis viens, bet kādi 5-6 tādi auto, tad jau laikam te (iespējams..) būs cits stāsts, kuram vairs nav sakara ar kādu tur cilvēktiesību ierobežošanu.Viss tas jau sen ir zināms, kaa ta nu pēkšnji shitāds masveida nemiers godīgu pilsoņu vidū ir uzcēlies??

Bradypus 15.augusts 2017 12:44
1 4 Atbildēt

Nu jau nu gan samurgoji. Ja noskatu mobile.de autiņu un pats braucu pakaļ, tad nekādi netaisos to uz sava vārda reģistrēt pirkuma valstī - tas pat nav iespējams, ja tajā valstī esmu tikai tūrists. Jā, protams, personīgi es šādi visticamāk nerīkošos, tieši tāpat, kā neizmantošu šaubīga starpnieka pakalpojumus, bet absurds, kas principā aizliedz DIY auto iegādi ārpus valsts robežām, ir totalitārisms, kas pārkāpj jebkādu veselo saprātu. Ir jādomā, kādēļ rodas šādi tirgoņi, nevis kā ar tiem cīnīties. Un tas ir kopējās nodokļu politikas jautājums, kurš sen ir nodots pilnīgi idiotu un valsts iznīcinātāju rokās.

pircējs 15.augusts 2017 8:05
2 5 Atbildēt

Šis jau sāk izskatīties pēc "likumīgo" lietoto auto pārdošanas kantoru (BRC, e-mobile.lv u.c.) lobija.

Ezis UK 15.augusts 2017 8:48
6 7 Atbildēt

Back to USSR tas saucās. Valsts patvaļa jau pārsniedz LPSR laikus.

650 15.augusts 2017 10:17
8 1 Atbildēt

Galvenais tikai Nevajag bīdīt nejēgas textus un izteikt stulbus bezpierādījuma apgalvojumus. Pērc pliusā kaut katru nedēļu un tirgo tālāk LV kau 30 auto gadā. To tev neliedz darīt. BET- pie trešā auto reģistrē savu saimniecisko darbību un maksā nodokļus.Vispirms uzliec uzskaitē LV un tad tirgo cik gribi.Tā lai csdd un vid datos redzams, ka pircējs ir nopircis no tevis tik un tik mašīnas. Nevis nafig tu kā starpnieks te rīgā tirgosi mēnesī pāris auto ar acīs neredzēta francūža dokiem un starpniecībā nopelnīto naudu bāzīsi anonīmi sev kabatā 20x gadā un 30 gadu garumā.Lai tik lohi maksā tos nodokljus, vai ne?

Pļurkt 15.augusts 2017 11:08
2 3 Atbildēt

Prātiņ nāc mājās tiem "sludinātājiem"!

Nav ne vismazākās sajēgas par interneta iespējām.

Kā arī atkal pie tā paša - LIETOTAM AUTO PVN JAU IR MAKSĀTS vismaz to pērkot!!! Latvānijā PVN jāmaksā ik reizi kā jebkam mainās īpašnieks LEGĀLI pirktai mantai???

650 15.augusts 2017 11:31
1 1 Atbildēt

Tu kā Privātpersona mobilē.dē no normāla autoplača vari nopirkt auto BEZ pvn ???????? Ko ???

Priekš kam šī demagoģija ja lielākajai daļai nav vispār skaidrs kas īsti ir tas pvn ? Kāds vispār sakars kaut kādam pvn-am ar to, ka privātpersonas masveidā veic slēptu saimniecisko darbību un nemaksā pilnīgi ne kapeiku no ieņemtās starpniecības naudas,? Nah man jāmaksā puse no papīra algas, bet "dažu" sfēru darboņi nemaksās neko? Da drist ejiet ;D

Palaidniex 15.augusts 2017 12:14
0 0 Atbildēt

Drīkst nopirkt no Private Handeler.

Kāds PVN

Un tad man vairāk interesē - kā tieši vairākkārt stumjot pāri robežai PVNētu auto var nodiņģēt tā cenu un kāds te sakars ar sludinājumu internetā?

Un - Ja vācijā tu nopērc no plača auto uz kantori ar bez 19% MwSt - tad cik % pelna uzņēmējs, ja auto te sanāk lētāks nekā tur ar to 19%...

650 15.augusts 2017 12:38
2 0 Atbildēt

Tu to saproti, ka tu vari darīt dajebko, JA tu pērc vienu auto/sev ? Tu nopērc DE, samaksā handlerim cenu AR viņa PVN un pec tam to auto kaut dsā 'bāz, tas nevienam neinteresē.Rīgā uzliec uz sava vārda csdd un pec nedeljas pārdod- to tev neliedz.Bet ja tu gada laikā pārdosi 3 auto, tev pajautās ar ko tu nodarboies un cik nopelnīji/noslēpi ienakumus no šīs savas s;lepenās darbības. Skaidrs?

Ja DE pērk no handletra kāds Rīgas/LV sia, tad viņš pērk BEZ pvn un pvn-u (lietotam auto) maksās LV, kad to auto "tālāk pārdos".Nevis nopirks DE "bez pvn" uz desmitkārtēju pārreģistrāciju starp misitiskiem SIA un rezultātā galā to auto LV kādreiz jau pārdos privātpersona privātpersonai un bez jebkādiem tur pvn vai ieņēmumu uzrādījumiem.Skaidrs vismaz apmeeram par ko te runa???

Palaidniex 15.augusts 2017 13:04
1 0 Atbildēt

ja es nopērku vienu no - pajāt no kā privāta/firmas - atbraucu, saprotu, ka nepatīk - gribu pārdot citam, kam patiks - nopārdodu

braucu atpakaļ, paņemu vēlvienu, un tā 4 reizes, līdz esmu laimīgs!

pirmkārt vēl ir jāpierāda, ka es kaut ko NOPELNĪJU, lai būtu no kā maksāt IIN vai reģistrēt saimniecisko darbību, kas saknē ir ar zaudējumiem.

es neko te neaizstāvu, es saprotu, kādi ir likumi. es vienkārši parādu likumu absurdumu. Jo privāts izvēlīgums var tikt traktēts kā saimnieciskā darbība, neatkarīgi no tā cik lielus mīnusus nesošs tas ir...

bet par to PVN

nu nopērk no vācieša bez PVN - tak jāreģistrē uz kādu citas ES valsts SIA uzreiz vai kā? Kā tieši vācu placis zina, ka jāpārdod bez PVN? Un kādu PVN vari samaksāt privātajam?

summa 10 000 EUR - ar vācu PVN būtu 11 900.

Kā man tras auto jāvizina pār robežām, lai tas sāktu maksāt da kaut vai 8000?

un labi - par cik ta es to te pārdošu

un tālāk?

es atļaušos būt nezinošs un uzdodu jautājumus - kā tieši var samazināt auto cenu, nopirkt bez PVN un kāpēc man latvijai jāmaksā par darījumu, kas nenotiek LV jurisdikcijā?

Īpaši par lietotu auto, par kuru jau reiz PVN kādā ES valstī jau maksāja...

650 15.augusts 2017 15:33
0 1 Atbildēt

es vispār nezinu, kapc šeit šajā purvā iegājušajā tēmā uzstājos bezmaz kā kkāds vid-a vai csdd advokāts...Tam privātajam, kurš nav pvn maksātājs, neviens neprasa to maksāt.Prasa tikai uzrādīt savu "saimniecisko darbību" (ja tāda ir) un deklarēt ienākumus no starpniecības pakalpojuma.Ja tu atved kaut 10 auto no de vai lt, lūdzu, pierģistrē tos csdd godīgi uz sava vārda un vēlāk iesniedz vid-am datus par to,ko esi izdarījis. Un peec tam pierādi (ja vari..),ka uz katru esi pa štukai cietis zaudējumu un dari to aka labdarības nolūkā,kā te citur apskatītais tas tur krievu meža asenizātors.Pie viena pasaki, kur ņēmi naudu tādai darbībai.Tipa tavā mantotajā īpašumā vectēva aizpagāšgad nosprāgušais zirgs dziļa pateicībā izdirsa Platīna Olu uttt.;d.

Te viss ir teikts: likumi.lv/doc.php?id=253451 ---...Starpnieks izraksta nodokļa rēķinu un saņem atlīdzību tikai par savu sniegto starpniecības pakalpojumu...., tāpat tur ir teikts par to, kas ir un kas nav "regulārs darījums".Privātpersonai "starpniekam" nav sakara ar pvn, ir tikai pienākums atskaitīties par savu darbību un gūtiem ienākumiem no kkāda starpniecības pakalpojuma.Es domāju, ka jebkuram daudzmaz godīgam nodokļumaksātājam tas rada klaju aizvainojumu, kāpēc viņam jāsmērē simts lieki papīri un jāataskaitās vid-am par katru santīmu un katru darbību, abet lūk "daži" var mierīgi un lepni izveikt visādas neredzamas/nekontrolējamas darbības, nekur neuzrādot nedz apjomu, nedz ienākumu.Tas, ka te kko trīs cilvēki runā un tie "pārējie n-tūkstoši šīs reku sabiedriski ietekmīgās Vietnes apmeklētāju" mēmi klusē- tas jau arī izskatās ne īpaši cerīgi...

Palaidniex 15.augusts 2017 16:24
1 0 Atbildēt

nu redzi - par to jau es stāstu! Es saprotu, ka neesi VID advokāts

Piekritīsi, ka ka vieniem jāpierāda, ka viņi nav žirafes, bet oficiāli reģistrētie "godīgie" auto pārpircēji PVN karuseļos dažiem auto notērē teju pusi to vērtības.

Protams - ir milzīgs skaits pagrīdes komersantu. kuri būtu kaut kā jāiztvarsta. Es galīgi neatbalstu apšaubāmi legālo "fisching expedition" metodiku, un saprotu, ka citās valstīs ir gana daudz citu, un, visai iespējams, daudz efektīvāku metožu šadu "biznesu" nepieļaušanai pelēkajā zonā...

divas lietas, kurām pilnā apjomā piekrītu Liepniekam:

1. "Nemaksāt nodokļus ir noziegums, neredzu iespējas par to vispār diskutēt. Nodokļi ir jāmaksā, ja kāds nemaksā, viņš rēķinās ar dažādām prognozējamām sekām gan šaurākā, gan plašākā nozīmē."

2. "...VID darbība šajā gadījumā ir tas, ko angliski sauc par “fisching expedition”. Proti, kratīšanām, datu bāzu konfiscēšanām, vai kopēšanām tikai ar cerību uz to, ka gadīsies tur atrast kādus likumpārkāpums, nevis balstoties uz konkrētām aizdomām kas vērstas pret konkrētiem indivīdiem un konkrētos pārkāpumos. Lielākajā daļā veco demokrātiju šāda drošības un tiesībsargājošo iestāžu prakse ir vienkārši aizliegta ar likumu."

650 15.augusts 2017 17:23
0 0 Atbildēt

Ok,nav peļami,acīmredzot katram tas aizvainojums ir un ne visu izdodas trāpīgi ātrumā izteikt.LT šis pliuss un visas autovedēju lietas ir valsts mēroga bizness, taču rets tirgonis mums dos vispār nekur neparādītu auto.Jo viņš negrib razborkas ar savu vid-u.Tāpat EE, tur auto24 sludinājumos lielākā daļa auto būs ar pvn un no reģistrēta tirgoņa. Kā diez viņu vid-am tas viss ir izdevies daudzmaz sakārtot?? Man pofig principā, ja kādam izdodas ,ta lai tak viņš dara ko grib.Kā tajā rupjajā krievu anekdotē- neviens nav vainīgs, bet Aizvainojums ir palicis ;P

Bradypus 15.augusts 2017 12:57
2 1 Atbildēt

Ar auto vairākkārtēju stumšanu pāri robežai patiesībā nodarbojas tieši reģistrētie un ar CSDD/VID piesegtie reģistrētie dīleri. Tur ir skaidri partneri ārvalstīs ar ko visi darījumi tiek kārtoti un nekādi sludinājumi netiek izmantoti. Ja nu vienīgi gala "produkta" pārdošanai, dublējot šāda auto izvietošanu visnotaļ legālā placī ar sludinājumu reklāmas portālos. Palasiet tepat internetā pieejamo deputāta Zaķa shēmu jauna auto iegādei bez PVN, kas tika veikta ar visu pareizu reģistrāciju CSDD un izpildīta ar bļāvēju Kulbergu saistītā autosalonā!

SS "platformas" izmantotāji ir individuālie auto atdzinēji, kuru bizness ir nopirkt auto Vācijā privāti, atdzīt un tikpat privāti pārdot. Rezultātā lietotam auto netiek no jauna uzlikts PVN, jo tas starpposmā nenonāk juridiskas personas - PVN maksātāja rokās. SS loma šo cilvēku atklāšanā tāpat ir pārspīlēta - lai ievietotu privātu sludinājumu, ir jānorāda vien telefons un e-pasts - vienreizēja zelta zivtiņa un vienreizējs e-pasts, kas nekādi netiek saistīts ar reālu fizisku personu un vēl jo vairāk personas kodu, ko VID meļi stāsta, ka esot pieprasījuši, no SS... Pieprasīt jau var - tikai tajā DB tāda nav.

Pļurkt 15.augusts 2017 19:09
2 1 Atbildēt

LIETOTAM AUTO PVN JAU IR MAKSĀTS vismaz to pērkot jaunu no veikala!!!

Latvānijā PVN jāmaksā ik reizi kā jebkam mainās īpašnieks LEGĀLI pirktai mantai???

650 15.augusts 2017 19:36
1 1 Atbildēt

Nu tik skaisti jau nav,bet arī "ik reizi" nav jāmaksā.Savu auto privāti pārdodot, arī nekas lieks nekam nav jāmaksā.Vispār šo te kaut/ko ir jāmaksā tiem, kuri veic saimniecisko darbību un gūst no tās regulārus ienākumus.Runa iet par to, ka daudzi vēlētos veikt (veic...)šo te mistisko darbību ,neko nekam nemaksājot vispār.Protams, ja privātpersona/labdaris gadiem ilgi ved pa 1 mašinai mēnesī un caur ssu to "atdod" LV tīkotājam, viņam nav nekas jāmaksā. Mēs viņam Paklanamies, bučojam rokas un dziļā Cieņā nolaizam viņam viņa Dibenu- jo viņš taču nepaguris rūpējas, lai "mums valstī viss būtu lētāk".

Kādēļ gan ne 17.augusts 2017 17:17
0 0 Atbildēt

Piemēram Norvēģijā lai piereģistrētu auto no citas valsts nodoklis sanāk gandriz mašīnas vērtība.

Manam leksusam kura tirgus cena ir 8000 eur, nodoklis te bija 5000.

Tikai tadel ka no citas valsts.

Pārdot, pašam lietošanai, vienalga.

janis 23.augusts 2017 16:52
0 0 Atbildēt

lietoti auto ,sapnis ..

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Kāpēc ir tik svarīgi noteikt atbilstošu ātrumu satiksmes organizēšanai? Ceļa zīmes 110 km/h piemērs (+ VIDEO) 6

iAutolv skaidro, kādēļ arī tik nelielā satiksmes nogrieznī kāds ir Rīgas-Jūrmalas šosejas posms, nepieciešams savlaicīgi mainīt noteikto maksimālo ātrumu un kādēļ dažkārt lielāks ātrums nozīmē mazāku agresiju uz ceļa. Lasīt vairāk

 

Ko dara šī tehnika? (+ VIDEO) 5

Kravas auto ar piekabi kaut ko vienmērīgi izkaisa uz ceļa. Vai varētu būt, ka šādi ātrā un vienkāršā veidā tiek atjaunots ceļa segums? Lasīt vairāk

 

Tikai tagad Latvijas Valsts ceļi atjauno 110 km/h uz Rīgas - Jūrmalas šosejas 30.04.2024 (+ VIDEO) 18

iAutolv konstatē, ka aprīļa pēdējā dienā situācija uz Rīgas-Jūrmalas šosejas izmainījusies un tagad maksimālais atļautais ātrums ir 110 km/h. Lasīt vairāk

 

Tiesai būs vēlreiz jāskata lieta par bēgšanu no policijas pirms 5 gadiem (+ VIDEO) 3

Tiesai atkārtoti būs jāizskata krimināllieta, kurā pirms aptuveni pieciem gadiem kāds autovadītājs narkotisko vielu reibumā bēga no policijas. Pakaļdzīšanās laikā – no Rīgas līdz Ogrei – cieta vairāki likumsargi. Bēgošo autovadītāju izdevās apturēt, tikai lietojot šaujamieroci. Un tieši ar vīrieša ievainošanu galvā saistīts Augstākās tiesas Senāta lēmums, kas paredz daļēji atcelt zemākās instances tiesas lemto, ka vīrietim par izdarīto jāizcieš piecarpus gadu cietumsods. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti