Maska iecere izjūk? - "Twitter" padome aizliedz vienam akcionāram iegādāties vairāk par 15% uzņēmuma akciju 4

 

Foto: Pexels.com

Nozare.lv | 17.aprīlis 2022 9:46

Nolūkā nepieļaut, ka elektroautomobiļu ražotāja "Tesla Motors" vadītājs Īlons Masks varētu īstenot ieceri kļūt par vienīgo mikroblogošanas platformas "Twitter" īpašnieku, "Twitter" padome noteikusi aizliegumu, ka vienam akcionāram nedrīkst piederēt vairāk nekā 15% kompānijas akciju.

Padomes vienbalsīgi pieņemtais lēmums paredz, ka gadījumā, ja kāds investors bez iepriekšējas saskaņošanas ar padomi kļūs par vairāk nekā 15% akciju īpašnieku, tiks emitētas jaunas akcijas, kuras ar atlaidi tiks piedāvāts iegādāties pārējiem akcionāriem.

Šāds ierobežojums, kura oficiālais nosaukums ir "akcionāru tiesību plāns", tiek izmantots, lai cīnītos pret tā dēvētajiem naidīgajiem uzņēmumu pārņemšanas piedāvājumiem. Maska ceturtdien izteiktais piedāvājums iegādāties visas "Twitter" akcijas vērtējams kā naidīgs, jo to neatbalsta "Twitter" padome un valde, kas uzskata Maska piedāvāto cenu par pārāk zemu. Masks akcijas piedāvā iegādāties par 54,20 dolāriem par akciju, līdz ar to viņš uzņēmumu novērtējis par 43 miljardiem dolāru.

Padome norādījusi, ka ir gatava sarunās vienoties ar Masku par akcionāriem pieņemamu pārņemšanas piedāvājumu, kas nozīmētu piedāvājuma cenas palielināšanu.

Ierobežojums, kas vienam akcionāram neļauj kļūt par vairāk nekā 15% akciju īpašnieku, būs spēkā vienu gadu.

Par Maska piedāvājumu iegādāties visas "Twitter" akcijas ASV Vērtspapīru un biržu komisija paziņoja ceturtdien.

Masks aprīļa sākumā atklāja, ka kopš janvāra beigām nopircis 9,2% "Twitter" akciju, kļūstot par "Twitter" lielāko akcionāru. Tomēr pēc tam ASV investīciju pārvaldes kompānija "Vanguard Group pavēstīja, ka tās fondiem kopā pieder 10,3% "Twitter" akciju.

"Es ieguldīju "Twitter", jo ticu tās potenciālam būt vārda brīvības platformai visā pasaulē, un es uzskatu, ka vārda brīvība ir nepieciešama sabiedrībai funkcionējošā demokrātijā," teikts Maska paziņojumā Vērstpapīru un biržu komisijai.

"Tomēr, kopš veicu šo ieguldījumu, esmu sapratis, ka uzņēmums pašreizējā formā neuzplauks un arī nekalpos šai sabiedrības vajadzībai. "Twitter" ir jāpārveido par ārpusbiržas kompāniju," uzsvēris Masks.

Pēc tam, kad kļuva zināms, ka Masks kļuvis par 9,2% akciju īpašnieku, "Twitter" piedāvāja Maskam kļūt par uzņēmuma padomes locekli ar nosacījumu, ka viņam nepiederēs vairāk kā 14,9% akciju, taču Masks šo piedāvājumu noraidīja.

Masks, kuram tviterī ir vairāk nekā 80 miljonu sekotāju, ir kļuvis slavens ar saviem provokatīvajiem un pretrunīgi vērtētajiem tvītiem.
 

 
Visi komentāri
 
Kanibaals 18.aprīlis 2022 14:03
0 0 Atbildēt

Tāpat naudas šim nav, varēja kārtējo reizi pazīmēties.

Shēmotājs 19.aprīlis 2022 9:07
1 0 Atbildēt

Īlons nopirks 15%, sieva nopirks 15%, dēls nopirks 15%, Mamma nopirks 15%, tētis nopirks 15% un visi izdos pilnvaras Īlonam pārstāvēt viņus akcionāru sapulcē. Sapulce atcels padomi, iecels jaunu padomi, kas atcels ierobežojumus.

imzz 19.aprīlis 2022 17:45
0 0 Atbildēt

Jēdzīgāk tagad būtu pirkt ieroču ražotāju akcijas :-/

viencexperc 21.aprīlis 2022 10:02
2 0 Atbildēt

Masks nolēma savas komunisma idejas izplatīt twiterī bez cenzūras. Bet twiter komunisti aizliedza izpirkt akcijas.

Komunistu kari.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Uz Dienvidu gaisa pārvada jau vairākas nedēļas atjaunots 70 km/h, Rīgas-Jūrmalas šoseja vēl 90 km/h (+ VIDEO) 5

iAuto.lv ir neizpratnē par to, kādēļ labos laika apstākļos uz Rīgas-Jūrmalas šosejas maksimālais atļautais ātrums joprojām ir tikai 90 kilometri stundā. Lasīt vairāk

 

Elektrokabeļu zagļu dēļ traucēta vilcienu satiksme Vācijas rietumos 3

Elektrokabeļu zagļi aizvadītajā naktī paralizēja vilcienu satiksmi Vācijas rietumos. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO) 1

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti