Microsoft, Alphabet, Spotify: IT uzņēmumi visā pasaulē likvidē desmitiem tūkstošu darbavietu 7

 

Foto: Pexels.com

Nozare.lv | 24.janvāris 2023 8:18

Zviedrijas mūzikas straumēšanas gigants "Spotify" pirmdien paziņoja, ka likvidēs aptuveni 600 darbavietas jeb 6% no kopējā darbavietu skaita, tam kļūstot par kārtējo tehnoloģiju uzņēmumu, kas īstenos restrukturizāciju.

"Atskatoties pagātnē, es biju pārāk ambiciozs veikt investīcijas pirms mūsu ienākumu izaugsmes. Tādējād mēs samazinām mūsu strādājošo skaitu par aptuveni 6%," norāda "Spotify" vadītājs Daniels Eks. "Uzņemos pilnu atbildību par rīcību, kas mūs novedusi līdz šim brīdim."

"Spotify" vēl nekad nav strādājis ar gada peļņu.

Tehnoloģiju nozarē šobrīd vērojama nopietna lejupslīde, un vairāki lielie uzņēmumi paziņojuši par vērienīgu darbavietu likvidēšanu, tai skaitā interneta tehnoloģiju kompānijas "Google" mātesuzņēmums "Alphabet", sociālā tīkla "Facebook" mātesuzņēmums "Meta", sociālais tīkls "Twitter" un interneta tirdzniecības uzņēmums "Amazon".

"Google" mātesuzņēmums "Alphabet" likvidēs 12 000 darbavietu

Interneta tehnoloģiju kompānijas "Google" mātesuzņēmums "Alphabet" piektdien paziņoja, ka pasaulē likvidēs aptuveni 12 000 darbavietu, tai kļūstot par kārtējo ASV tehnoloģiju kompāniju, kas īstenos vērienīgu restrukturizāciju.

"Esam nolēmuši mūsu darbinieku skaitu samazināt par aptuveni 12 000," norāda "Alphabet" vadītājs Sundars Pičajs.

"Mēs rūpīgi pārskatām mūsu produktus un funkcijas, lai nodrošinātu, ka darbinieki un amati atbilst mūsu uzņēmuma galvenajām prioritātēm," skaidro Pičajs.

Jau vēstīts, ka ASV datortehnoloģiju gigants "Microsoft Corp." trešdien paziņoja, ka tuvākajos mēnešos likvidēs 10 000 darbavietu, ņemot vērā gauso ekonomikas izaugsmi, kas smagi ietekmē tehnoloģiju uzņēmumus.

Tehnoloģiju nozarē šobrīd vērojama nopietna lejupslīde, un vairāki lielie uzņēmumi paziņojuši par vērienīgu darbavietu likvidēšanu, tai skaitā sociālā tīkla "Facebook" mātesuzņēmums "Meta", sociālais tīkls "Twitter" un interneta tirdzniecības uzņēmums "Amazon".

"Microsoft" likvidēs 10 000 darbavietu

ASV datortehnoloģiju gigants "Microsoft Corp." trešdien paziņoja, ka tuvākajos mēnešos likvidēs 10 000 darbavietu, ņemot vērā gauso ekonomikas izaugsmi, kas smagi ietekmē tehnoloģiju uzņēmumus.

Uzņēmums skaidro, ka šis lēmums, kas pieņemts saistībā ar makroekonomikas apstākļiem un klientu prioritāšu izmaiņām, skars mazliet mazāk nekā 5% darbinieku.

"Microsoft" pērn jau samazināja uzņēmumā strādājošo skaitu, jūlijā likvidējot mazliet mazāk nekā 1% no kopējā darbavietu skaita un oktobrī atlaižot mazāk nekā 1000 darbinieku, vēstī ziņu portāls "Axios".

Uzņēmums pasaulē šobrīd nodarbina 221 000 cilvēku.

Tehnoloģiju nozarē šobrīd vērojama nopietna lejupslīde, un vairāki lielie uzņēmumi paziņojuši par vērienīgu darbavietu likvidēšanu, tai skaitā sociālā tīkla "Facebook" mātesuzņēmums "Meta", sociālais tīkls "Twitter" un interneta tirdzniecības uzņēmums "Amazon".


 
 


 

 
7 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
WALA 24.janvāris 2023 9:37
2 1 Atbildēt

Cirks aizbraucis, bet klauni palikuši ...

Ja nedaudz nopietnāk, tad pārmaiņas pēc visādi C-suite kadri varēja beidzot pārstāt "bakstīt mākoņus" un savus budžetus plānot, likt un pildīt kaut kādos reālos vai vismaz reālistiskos rāmjos, tad nebūs 10K darbinieku ar "vienu spļāvienu" jāatlaiž ...

Mans globālais uzņēmums ar CxO līmenī šogad tādu sviestu nodzina - nebija sajūtas ka zina ko dara un kurp dodas ... bet nu finanses stabilas, tā kā laikam jau pofig ...

Bet nu "modernā" dzīšanās pēc algas bonusiem utml. acīmredzami rada pilnīgu apstulbumu līdz pat dažāda veida akcionāru krāpšanas metodēm ...

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO)

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

Viens no iemesliem - pieprasījuma kritums: "Tesla" Vācijas rūpnīcā likvidēs 400 darbavietas 1

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla Motors" tā vienīgajā Eiropas ražotnē Vācijā likvidēs 400 darbavietas, teikts otrdien publiskotajā kompānijas paziņojumā. Lasīt vairāk

 

Mediķu secinājums bargs: Elektroskrejriteņi ir neveiksmīgi (+ VIDEO) 24

Elektroskrejriteņu mazie ritenīši, augstais smaguma centrs un pietiekoši lielais ātrums veicina to, ka pat dūres lieluma, pāris centimetrus dziļa bedrīte var izraisīt smagu kritienu. Tā intervijā “Rīta Panorāmā” sacīja Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcas galvenais ārsts Uģis Zariņš. Lasīt vairāk

 

Alfa Romeo Junior kļūst pieejams pasūtīšanai 2

Alfa Romeo jaunākais modelis, kas tika pieteikts kā Milano, taču tagad pārdēvēts par Junior, kļūst pieejams pasūtīšanai Eiropas tirgū. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti