Francijā aizturēts "Telegram" dibinātājs Durovs 9

 

Foto: Pexels.com

Nozare.lv | 25.augusts 2024 10:44

Parīzes Le Buržē lidostā sestdien aizturēts ziņapmaiņas platformas "Telegram" dibinātājs un vadītājs Pāvels Durovs, vēsta Francijas televīzijas kanāli TF1 un BFMTV, atsaucoties uz avotiem.

39 gadus vecais uzņēmējs aizturēts, kad ar privāto lidmašīnu bija ieradies no Azerbaidžānas galvaspilsētas Baku. 

Durovu aizturējusi gaisa transporta žandarmērija, jo viņš ir Francijā meklēto personu sarakstā.

TF1 ziņo, ka Durovam Francijā varētu tikt izvirzītas apsūdzības saistībā ar to, ka viņš kā "Telegram" izveidotājs un vadītājs neko nav darījis, lai novērstu, ka platforma tiek izmantota, lai pastrādātu tādus noziegumus kā terorisms, narkotiku tirdzniecība, krāpšana, naudas atmazgāšana, zagtu preču pārdošana un bērnu seksuālā izmantošana. Francijas tiesībaizsardzības iestādes uzskata, ka Durovs ir līdzvainīgs šajos noziegumos, jo viņš atsakās moderēt platformas saturu, norādījis BFMTV avots.

Svētdien paredzēta tiesas sēde, un gaidāms, ka tajā Durovam kā drošības līdzeklis tiks noteikts apcietinājums.

Telekanāli ziņo, ka Durova aizturēšanas orderis ir spēkā tikai Francijā un ka viņš zinājis, ka var tikt aizturēts, tādēļ nav skaidrs, kādēļ viņš ieradies Francijā. 

Durovs nedzīvo Krievijā kopš 2014.gada. 2021.gadā tika ziņots, ka viņam piešķirta Francijas pilsonība. Lielākoties viņš uzturējās Apvienotajos Arābu Emirātos, un viņam ir arī šīs valsts pilsonība. Vēl Durovam ir Sentkitsas un Nevisas pilsonība.
 

 
Visi komentāri
 
Viencexpercs 26.augusts 2024 5:20
2 1 Atbildēt

Dubults prieks.

1) Aizturēts krievs

2) aizturēts tas mēslu bedres radītājs.

0pis 26.augusts 2024 9:46
2 1 Atbildēt

Vajag aizbērt Gauju. Tajā katru gadu noslīkst cilvēki un katru gadu Gauja appludina mājas Ādažos.

Viencexpercs 26.augusts 2024 5:28
3 0 Atbildēt

Te vēl nav pierakstīts, ka telegram ir Krievijas propagandas galvenais izplatītājs.

Maz kas zin, ka Telegram viens no investoriem ir Krievijas valsts investīciju fonds.

Un telegram pirms ru prezidenta vēlēšanām bloķēja Krievijas opozicionārus.

0pis 26.augusts 2024 9:34
0 0 Atbildēt

Tai pat telegramā varēja lasīt, ka krievu armija izmanto telegrāmi kā saziņas rīku, papildus Maska šķīvim. Iespējams, aizturēšana ir veids, kā iedragāt krievu saziņu - reku, jau raksta ka krievu činavniekiem pavēlēts dzēst telegrama sarakstes, kas izmantotas darbam. Var tikai minēt, vai un kā tas ietekmē armiju.

650 26.augusts 2024 12:10
1 0 Atbildēt

Nu varbūt cilvēks paprātoja un Pats labuprātīgi prātīgi izvēlējās aizturēties.Zin kā, nu kur ta tu liksies ar savu to privāto eroplānu, jālido vien bij pa taisno un tieši uz TO valsti. Jā.

Bet nekas, valsts dome ir devusi krieviem norādījumu izdzēst  o turienes visu iespējamo saraksti.Tāpat taču arī šeit kāds regulāri ievieto šīs miskastes materiālus.Vajadzētu tos licējus kārtīgi izkratīt, nu mazums/kas.Jā.

0pis 26.augusts 2024 13:12
0 0 Atbildēt

Galnais, lai neizdzēš video ar padstavām uz ceļiem. Tas saugraus izklaides industrijas svarīgu segmentu ❌

650 26.augusts 2024 19:46
0 0 Atbildēt

Nupat vairākkārt dzirdēju- riktīgi Godīgs čalis esot bijis,šamam vispār ne teorētiski neko neesot bijis ko Slēpt. www.moscowtimes.ru/2024/08/26/pr...durova-a140339

0pis 27.augusts 2024 13:54
0 0 Atbildēt

Godīgs, jā. Godšpendel! Rūpējas par sevi, kaimiņiem kreņķus nerada. Pozitīvs čalis. Aktīvs spermas donors. Vai Makrons to visu nezin, ko.

Kanibaals 27.augusts 2024 22:23
0 0 Atbildēt

Pizda ir...

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ceļu būvnieki uzliek zīmi 50, bet paši brauc uz 70 km/h ar smago pa Rīgas Jūrmalas šoseju būvdarbu zonu (+ VIDEO) 9

iAutolv uzfilmē būvnieku transportu, kas brauc ar ātrumu 70 km/h objektā, kur paši būvnieki uzlikuši maksimālā ātruma ierobežojumu 50 km/h. Lasīt vairāk

 

Kur lai tos liek? - Zēbriges osta Beļģijā sāk pārpildīties ar elektromobiļiem 6

Zēbriges osta Beļģijā ir viens no lielākajiem loģistikas centriem Eiropā, taču arī tam ir savas robežas. Lasīt vairāk

 

Sākusies Eiropas ceļu policijas tīkla "Roadpol" akcija "Drošības dienas" (+ VIDEO) 10

“Joprojām kā ikdienā, tā arī šīs akcijas laikā visvairāk konstatēto pārkāpumu skaits ir tieši par ātruma pārkāpšanu, kas ir apmēram puse no visiem pārkāpumiem arī ikdienā,” sarunā par “Drošības dienu” akciju raidījumā “Rīta Panorāma” sacīja Valsts policijas Reaģēšanas pārvaldes priekšnieks Juris Jančevskis. Lasīt vairāk

 

Likumsargi dažu stundu laikā aptur vairākus steidzīgus autovadītājus (+ VIDEO) 5

Aizvadītās nedēļas izskaņā, 14. septembrī, Valsts policijas Satiksmes drošības vadības biroja Speciālo uzdevumu nodaļas darbinieki, veicot ikdienas satiksmes uzraudzību gan Ropažu novadā, gan Smiltenes novadā, fiksēja trīs īpaši steidzīgus autovadītājus – viens no viņiem brauca ar 177 km/h pie atļautajiem 110 km/h, taču vēl viens autovadītājs ne tikai krietni pārsniedza atļauto braukšanas ātrumu, bet brauca arī bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām. Minētie autovadītāji tika apturēti un saukti pie atbildības. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti